anjamen 15.10.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 alez Ty masz piekna kuchniebaaaardzo mi sie podoba, dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 15.10.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 no i proszę jaka piękna kuchnia! super! a uchwyty masz porcelanowe? pokaż z bliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.10.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 No i tym oto sposobem podjęłam końcową decyzję co do kolorów mojej własnej kuchni. Serdeczne dzięki kuchnia wyszła bardzo, ale to bardzo dobrze. W moim stylu, w moich kolorach, z MOJĄ podłogą !- w ogóle to mogła bym se ją przenieść jako żywo... No to tyle achów a teraz spowiadaj mi się tu prędko jakie masz okucia w szafkach, szufladach... i czy, gdzie i jakie masz carga/inne udziwnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.10.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Dzieki. Naslalam malza na wnetrzarza, ktory w jakiejs gazecie mowil o takich posadzkach. Moze gosciu zna kogos w Krakowie i sie podzieli... A jak nie to nie wiem. Małgoś, sami zrobicie takie posadzki, no nie mów, że nie będziecie umieli Milo mi, ze tak wierzysz we mnie, ale to przede wszystkim brak nam maszyn i kogos do pomocy. Malz nie wniesie na wysokie II pietro ilustam ton betonu. A jak ja mam szukac kogos do pomocy komu bede i tak musiala zaplacic za to, ze on sie nauczy jak to robic + wynajem maszyn, to wole komus zaplacic i niech robi. Tylko KOMU????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.10.2008 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Dzieki. Naslalam malza na wnetrzarza, ktory w jakiejs gazecie mowil o takich posadzkach. Moze gosciu zna kogos w Krakowie i sie podzieli... A jak nie to nie wiem. Małgoś, sami zrobicie takie posadzki, no nie mów, że nie będziecie umieli Milo mi, ze tak wierzysz we mnie, ale to przede wszystkim brak nam maszyn i kogos do pomocy. Malz nie wniesie na wysokie II pietro ilustam ton betonu. A jak ja mam szukac kogos do pomocy komu bede i tak musiala zaplacic za to, ze on sie nauczy jak to robic + wynajem maszyn, to wole komus zaplacic i niech robi. Tylko KOMU????? Małgoś, beton można mieszać w takiej kaście, wiertarka, więc worki wnosisz po sztuce. Oby dobrze go zwibrować (powiadom wcześniej sąsiadów, że będzie hałas ), maszyny mozna wypożyczyć. Sama zrobisz lepiej bo dokładniej. Potem wartwa żywicy takiej specjalnej i ładnie rozprowadzić. DASZ RADĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.10.2008 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 No i tym oto sposobem podjęłam końcową decyzję co do kolorów mojej własnej kuchni. Serdeczne dzięki kuchnia wyszła bardzo, ale to bardzo dobrze. W moim stylu, w moich kolorach, z MOJĄ podłogą !- w ogóle to mogła bym se ją przenieść jako żywo... No to tyle achów a teraz spowiadaj mi się tu prędko jakie masz okucia w szafkach, szufladach... i czy, gdzie i jakie masz carga/inne udziwnienia. Kasia, naprawdę polecam te płytki, wszystko myje się idealnie, nawet ryski po wczorajszym montowaniu okazały sie do zmycia. Myślałam, ze porysowali. Tylko schnie długo po umyciu, bo nie wsiąka a paruje woda, ale to chyba dobrze. nie impregowane, fugi idealnie dopasowane można znaleźć, będę w domu to podam dokładną nazwę ich. Okucia stary mosiądz czy jakoś tak. To zwykłe gałki z obrazkiem w środku. Przy najbliższej okazji postaram się zrobić zdjęcia z bliska. Mam system bluma czy jakoś tak w szafkach, ten spowalniający ale w szufladach nie, wyszłoby 900 zł dodatkowo za jeden słupek z 3 szufladami. Jak będzie konieczny to kupimy w Ikei czy gdzieś i zamontujemy sami. Narożna to dwa obrotowe kosze. Mam jedną szafkę cargo, na dole, pomiędzy szufladami a słupkiem z piekarnikiem. Wymiary szafek cargo są standardowe i inne wąskie słupki nie pasowały wymiarami. Montując w nich kosze cargo stracilibyśmy miejsce w nich i byłyby też wąskie i nieporęczne. tak nam podpowiedzieli. Za pochwały dziękuję, jeszcze chodzę z bananem na twarzy, pewnie z czasem przejdzie ale na razie... jak to "małe" rzeczy cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.10.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Dzieki. Naslalam malza na wnetrzarza, ktory w jakiejs gazecie mowil o takich posadzkach. Moze gosciu zna kogos w Krakowie i sie podzieli... A jak nie to nie wiem. Małgoś, sami zrobicie takie posadzki, no nie mów, że nie będziecie umieli Milo mi, ze tak wierzysz we mnie, ale to przede wszystkim brak nam maszyn i kogos do pomocy. Malz nie wniesie na wysokie II pietro ilustam ton betonu. A jak ja mam szukac kogos do pomocy komu bede i tak musiala zaplacic za to, ze on sie nauczy jak to robic + wynajem maszyn, to wole komus zaplacic i niech robi. Tylko KOMU????? Małgoś, beton można mieszać w takiej kaście, wiertarka, więc worki wnosisz po sztuce. Oby dobrze go zwibrować (powiadom wcześniej sąsiadów, że będzie hałas ), maszyny mozna wypożyczyć. Sama zrobisz lepiej bo dokładniej. Potem wartwa żywicy takiej specjalnej i ładnie rozprowadzić. DASZ RADĘ!!! Dobra, ale pod warunkiem, ze przyjedziesz i mi pomozesz. Nie da sie tak Wiola, jak zaczniesz lac, to musisz miec rozrobiony material na calosc, lub przynajmniej pod reka, zeby wylewanie szlo plynnie, inaczej beda slady. Wynajecie i wniesienie maszynek na gore to tez nie taka prosta sprawa. No generalnie trzeba wiedziec, co sie robi, a nikt z nas betoniarstwa nie konczyl. Sa betony cienkowarstwowe, uwardzane, sa jakies inne. 7 cm warstwy B20 moze strop nie wytrzymac, wiec lepszy bylby ten cienki. Itd. itd. Generalnie, gdyby to nie bylo II pietro to zycie byloby znacznie prostsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.10.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Ja mogę pomóc, tylko ja znam czasem teorie, jak większość. Zapomniałam o ciezkości i stropie..A nie możesz zamienić betonu czymś betonopodobnym? jakieś płyty czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.10.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 A widzialas takie w sprzedazy? Bo na razie to ja tylko widzialam zwykle plytki, a to nie to samo, jak juz ustalilysmy u markotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 15.10.2008 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 No właśnie nie widziałam. To, o czym piszesz, to kojarzy mi sie ze zwykłym betonem tylko gładkim i z jakąś powłoką błyszczącą. ALe pojęcia nie ma czy trafiłam.Nie będzie to zimne w dotyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.10.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Nie bedzie zimne, jak sie nagrzeje. Moj blok jest bardzo cieply, a beton dobrze trzyma cieplo, wiec o to bym sie nie bala. I tak, to jest zwykly beton B20, wypolerowany, nawet go nie trzeba wtedy niczym zaciagac, tylko sie go poleruje jakims laserem czy czyms. Zadna to filozofia, tylko samemu tego nie zrobisz. Ktos mi kiedys obliczal, ile to by bylo ton betonu. Musialabym z 5 chlopa do tego zatrudnic, a to sie raczej mija z celem. Na razie jestem na etapie powrotu do wylewki cementowej Ardexu (bagatela 200 PLN za m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.10.2008 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Dzień dobry Zawsze to taniej niż zatrudnić 5 chłopa i eksperymentować, czy faktycznie umieją to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Hej. No i o to chodzi... Jeszcze sie chlopy beda za moje pieniadze uczyc jak to robic. Never... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.10.2008 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 16.10.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Wiola przyłączam się do zachwytów nad Twoją kuchnią .Wygląda super .Nie powiem bo mam ochotę dowiedzieć się o niej coś więcej .Sama myślę o białej złamanej kuchni.. Jak Twoja ocena współpracy z wykonawcą kuchni ,no i mam nadzieję , że nie jedno pyszne danie w niej powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.10.2008 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witaj śnieżynko. Cieszę się, że podoba się Tobie też Nie podam teraz koloru frontów, bo jest to nr z kolornika NCS. Generalnie było trochę przebojów z kolorem, ogólnie Resmar odwalił kawał roboty bo udało im się trafić w kolor. Mają wystawkę w RCMB, można podejśc i projektant poda ogólną przybliżoną cenę tylko musisz mieć wymiary i mniej więcej jak chciałabyś to rozstawić. No chyba że nie masz jeszcze koncepcji ale myślę, że podjadą na działkę i wymierzą a potem zrobią projekt. Kontakt telefoniczny bardzo dobry, czy z projektantem, ze sklepem i z właścicielem. Nie powiem, trochę mi się ciśnienie podniosło jak zobaczyłam biały kolor ale się udało. Moze kwestia niedogadania się, może co innego. Nieważne, ważne że wyszło. A gotowanie? mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.10.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Bylebys potrawki z kota nie zrobila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.10.2008 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Dzień dobry Z kota? hmmm, chyba nie pomylę bo rusza sie, nie? Mięso raczej nieruchome jest i bez sierści powinno być. Z Mańkiem musimy rozstać się na jakieś 2 tyg. żeby sprawdzić czy to nie alergia powoduje taki kaszel u Julki. Zauważyłam, że w nocy nie kaszle wogle, kiedy Maniek z nią nie śpi. Może to to? A dziś idziemy na kontrolę i robić wymaz z gardła. Nawet mam testery- patyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.10.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 To by nie bylo za dobrze, gdyby Julka miala na Manka uczulenie. Z drugiej strony slyszalam, ze mozna kota przecierac czymstam i wtedy nie wydziela tylu alergenow. A jak Manka nie bylo, wtedy kiedy zniknal, to nie kaszlala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.10.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 mam nadzieję, że to jednak nie przez kota.. bo fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts