Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgoś, cholera wie czy to przez alergeny. Byłyśmy dziś rano na kontroli. Wymazu z gardła nie ma sensu teraz robić, bo Julka bierze antybiotyk, więc ma wyjałowione kompletnie gardło. Pani D. zobaczyła w końcu wyraźnie "tony" ropy, bo obkurczyły się migdałki. To jakieś zapalenie komórek sitowych :-?

Maniek na razie zostaje z nami. Znaczy zostaje do końca, tylko teraz nie musimy go oddawać, bo i tak nie pomogłoby. Podobno te alergeny kota są tak silne, ze zostają miesiącami w powietrzu w mieszkaniu. To dwa-trzy tygodnie nic nam nie da.

gotować będzie??

Albo bedzie gotowany :wink: :wink:

Taka kucharka ze mnie, że nigdy nic nie wiadomo :lol:

od poniedziałku 10 dni, czyli do tej środy jeszcze. Dzielna jest bardzo, bo jest okropny :evil: ale zagryza monte albo kawałkami choco bonsa :wink:

Brzydko kaszle i szkoda mi przez ten gorzki antybiotyk ale jak ma pomóc to niech się pomęczy i oby do końca..

A Twój Bartek jak?

no dzięki Bogu dobrze....

cały czas bierzemy leki, te wziewne - i kaszlu się pozbyliśmy....więc w sumie to zupełnie juz oki....ale boję się co będzie jak przyjdzie do zmiany leku...

A Julka to co w sumie ma? anginę ?

To zapalenie komórek sitowych, czyli jakiś rodzaj ostrego zapalenia zatok przynosowych. Trwa już u Julki od sierpnia i gdyby nie dziwny kaszel nigdy bym się nie zorientowała. Ale nos ciągle zatkany jakby a nic nie leci.

tak to wygląda u dzieci

http://www.magazynorl.pl/ilustracje/il1216929378-m.jpg

DOsyć poważne to jest bo ma swoje powikłania i mam nadzieję, ze nie będzie potrzeby długiego leczenia.

Tylko nie daj jej robic czyszczenia zatok. To nic nie daje, jak ma miec nawroty to je bedzie miec - tak slyszalam od doktora laryngologa. Wtedy kiedy ja tak kaszlalam jako dziecko to tez oprocz gronkowca mialam zapalenie zatok i dali mi takie robione lekarstwo w oplatkach, ale nie pamietam, co to moglo byc. :roll: :roll: :roll: Gdyby byla potrzeba, to moge podrazyc temat, moze moja mama bedzie pamietala.

Łatwo Ci powiedzieć, jak ostatnio nawet tematy same "nie moje" wszędzie :lol: :lol: :lol:

OK, Twoje tematy to teraz jakie? naprowadź mnie :lol:

Kasia, nie wklejam bo skąd mam wziąć ? były na ścianie próbki, pokazałam którego nie chcę, a mąż ma wybrać ten jeden. Nie mam koncepcji. Chciałam do czerwonego dachu dać inny niż zółty czy beż jakiś. Na biały mąż się nie zgadza. Pomyślałam o szarym: ceglasty kolor dachu, szara elewacja, złoty dąb okna, drzwi i rolety ale czy to pasuje? wątpię...nie mam gdzie zrobić obrazka żeby sobie podpatrzeć.