Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiolasz -ja polecam tą, którą sama kupiłam! Whirlpool ADG 8370IX (szósty zmysł), ma wszystkie funkcje jakie powinna i na ceneo kosztuje od 1799zł (w sklepie AGD u nas powiedziano mi za nią 3400 :o ):

http://www.ceneo.pl/729359

Funkcje:

Sterowanie elketroniczne

elektroniczny wyświetlacz LCD

Szósty zmysł (zmywarka automatycznie dobiera parametry zmywania)

7 programów zmywania

system samoczyszczących filtrów.

Parametry produktu Whirlpool ADG 8370 IX:Pojemność (kpl) 12

Gwarancja 24 mies.

Kolor panela inox

Zabezpieczenie przeciwwypływowe Tak

Rodzaj panela zewnętrzny

Opóźnienie startu Tak

Klasa energetyczna A

Klasa efektywności zmywania A

Klasa efektywności suszenia A

Program automatyczny Tak

Program szybki Tak

Program “szkło" ( delikatny) Tak

Mycie wstępne Tak

1/2 wsadu Tak

Aquastop Tak

Funkcja 3 w 1 Tak

Program intensywny Tak

Program energooszczędny Tak

POLECAM!!!!! ja ją kupiłam za 1780zł

hejka...

Wiola - Ty się nie oglądaj na ilość programów, jaj mam teraz elektroluxa kupionego jakies 2 lata temu i wytyczną była właśnie ilość programów...

i co? i używam tylko 3 z tych 12 co mam... dobra zmywarka powinna mieć jeden lub dwa programy do mycia w wysokiej temperaturze (65 st), dalej program do kryształu i jakiś do mycia szybkiego taki 30 minutowy...i to zupełnie wystarcza...

I nie wiem jakie zmywarki ma Amica, ale wiem że ich lodówki to dno jeśli chodzi o jakość i servis. Więc ja bym raczej Amici nie brała :roll:

Bosh - jaki jest - nie wiem.... w sumie następną zmywarkę myślałam kupić właśnie bosha, chyba , że ktoś mi powie, że coś jest z nimi nie tak...

Obie Kasie, no właśnie mój mąż -głos rozsądku w naszym gospodarstwie domowym- dał mi namiar na Amicę, bo ma to, czego Bosh nie ma: 1/2 wsadu, wys. temp. i jest cichsza od tego Bosha co wybrałam-bo jak Bosha to tylko jeden model mi odpowiada..no i teraz mam zagwozdke. W sumie te 5 lat gwarancji mi pasuje bardzo..

Ps. nie mam kryształów, wolałabym ich nie mieć jednak w domu. Nawet kieliszków mam mało :oops:

hej

Wiola przekopałam chyba z połowę Twojego dziennika ,nawet nie dziennika tylko komentarzy a jest tego sporo :wink: i załamki dostałam. Znalazłam cenę kuchni Twojej i myślałam, że u nas na Podkarpaciu to ciut taniej idzie to zrobić :o załamka załamka. Możesz wysłać mi na prv więcej info ile miałaś metrów bieżących i czy da się na czymś zaoszczędzić ...powiedz proszę , że wzięłaś full wypas szuflad i jeszcze dużo innych bajerów , no pociesz mnie choć troszkę . Tyle kasy to ja na kuchnie na pewno mieć nie będę :roll:

pozdrawiam

Śnieżynko, nie mam nic full wypas w kuchni :-? Normalnie dębowe fronty, tylko szafki mają spowolnione zamykanie (nie wiem czy to też system bluma) oprócz narożnych. Chcesz oszczędzieć? 1,6 zł sama szafka na lodówkę kosztuje. Więcej oszczędzić się już u nas nie da. no sorki. I tak jedna z tańszych jeśli chodzi o drewniane. Absolutnie odradzam ART Form z Hermanowej- do dziś nie oddzwonili z wyceną, choć patrząc na zdjecie powiedział mi Pan 25 tys. :lol:

Koleżanka mówiła, że podobno Limar robi dosyć niedrogie kuchnie. Jak masz czas to podjedź z projektem do nich.

No właśnie Amica ma wiecej funkcji, mniej decybeli i generalnie programów aż 8 a połowę tańsza jest. I nie wiem w takim razie w czym Bosh ma ją przewyższać? Nawet okazuje się że gwarancja Amici to5 lat, a Bosha tylko 3 lata

ja bym wzięła tą Amicę, każda firma ma wady i zalety, mówią, że Bosh jest bardzo dobry w chłodnictwie i że ma dobre pralki. O zmywarkaqch nie słyszałam. Tak samo Whirpool ma ponoć dobrej jakości lodówki. Amica się poprawiła, cenę ma dobrą i parametry też. A jak się zepsuje, to i tak jest długa gwarancja..

efilo, musisz uzbroic sie w cierpliwosc jeszcze troche. Zresztą, ja też :-?

Aniu, tez tak mi mąż mówił ostatnio. I jeszcze powtarzał, że jak zepsuje się ta po 1400 to mniej serce będzie bolało jak będę musiała kupić drugą, niż jakbym płakała po tej za 2 tys.