Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja bym wzięła siemensa (czy tam boscha - to to samo)

mam amicę a rodzice siemensa i niestety to nie to samo.

po pierwsze jest dużo mniej ustawna (ja nie wiem jak oni to projektują ale pewnie mają jakichś specjalistów jak w zelmerze którzy cały dzień gary do środka wkładają ;)), talerzyki na siebie wpadają, kieliszki się nie mieszczą itp. Niestety takich rzeczy się nie da ani wyczytać w folderze ani ocenić wizualnie w sklepie.

a po drugie niestety nie domywa. :(

od razu mówię że oba porównywane modele mają swoje lata (kilka a nie kilkadziesiąt :wink:). być może przez te dwa trzy lata amica się poprawiła. nie chce tu nikogo oczerniać - zwłaszcza że to rodzima produkcja.

chcę tylko powiedzieć że wydanie dwa razy po tysiacu na dwie zmywarki nie zawsze jest lepsze od wydania dwóch na jedną.

zresztą miałam taką przygodę z pralką. identyczne podejście - zwłaszcza że to w wynajmowanym mieszkaniu. i co? i okazało się że niby to przecież wszystko to samo i programów tysiące ale amica strasznie mechaci ubrania. potem do mieszkania kupiłam sobie aristonke - można do niej pończochy niezabezpieczone woreczkiem włożyć i po wypraniu są ok - kwestia gładkości bębna

No wiec ja tez nie mam zamiaru sie rujnowac w imie jakiejs marki. 900 zl to duzo. Jesli zmywarka ma 5 lat gwarancji to jest akurat tyle, ile potrzeba. Za 5 lat sprzet bedzie duzo tanszy i wtedy zobaczysz, czy sie amica oplacila, czy nie. Mnie sie Electrolux psul (pekala obudowa) - w nastepnym modelu juz to poprawili. Olga ma taka sama tylko troche nowsza i sobie chwali. U mnie decyduje ekonomicznosc, cena i brak wyraznie negatywnych opinii. A przedluzona gwarancja tylko by mnie w tym wyborze utwierdzila. :roll:

Ja mam AEG ale to to samo co Electrolux. Jesli miałabym porównywać z Amicą to nie kupilabym jej. Wiesz jaki jest serwis Amici? Na telefon. Dzwonisz na infolinię i zgłaszasz a potem czekasz na kogoś z serwisu. Moze przy zmywarce nie ma to znaczenia, bo kilka dni, tygodni mozesz jej nie uzywać ale z kuchnia czy pralką to nie byłoby takie fajne. Serwis na miejscu to inna bajka.

Bosch ma bardzo dobre zmywarki. Jesli zmywarka ma funkcje automatycznego rozpoznawania wsadu to nie musi mieć 1/2 załadunku bo sama rozpozna co ma myć i ile. Przydatna jest także funkcja ponownego wykorzystania wody. Zmywarka sama rozpoznaje stopień jej zabrudzenia i moze ją wykorzystać ponownie do dalszego mycia. Ta funkcja pozwala na zaoszczędzenie wody. Sama zmywam praktycznie na jednym programie :lol: Program automatyczny ekonomiczny i mam z głowy. Dodatkowo korzystam z funkcji zraszania, tak by stojace caly dzień naczynia w zmywarce nie wysychaly i nie robiła sie na nich skorupa. I więcej funkcji w zmywarce mi nie jest potrzebne :lol:

Podsumowując, nie widzę sensu wydawania majątku na zmywarkę. Postaw na sprawdzoną firmę z wieloletnim doświadczeniem w produkcji tego typu sprzętu.