Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Truskawek

wiolasz

Recommended Posts

Chyba bardziej nie pamiętasz.

Nie mam koncepcji na drugą łazienke. Zresztą, nic mnie nie pogania bo mam czas do wiosny aż Pan J. wejdzie dokończyć płytki. Dla mnie ważne zeby zrobił mi dolną łazienkę, przedpokój i wiatrołap i kotłownię. Ściany kotłowni mąż sam chce położyć. Tylko jak patrzę na tempo prac przy ociepleniu to coś mi sie wydaje, że nie zaczną nawet płytek a już będą musieli wyjechać (mają jakąś umowę w Zakopcu na cały miesiąc i na razie im się przesunęło). Wiesz że już pełne 2 tygodnie ocieplają i dopiero ledwo tynk jest i to nie wszędzie? A kiedy kolor? Cokołów na podmurówce nie robimy teraz tylko dopiero na wiosnę jak już będą schody.

No i tak naprawdę to chodzę i sie wkurzam, a mąż mówi, ze to normalne że w takim tempie pracują..

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba bardziej nie pamiętasz.

Nie mam koncepcji na drugą łazienke. Zresztą, nic mnie nie pogania bo mam czas do wiosny aż Pan J. wejdzie dokończyć płytki. Dla mnie ważne zeby zrobił mi dolną łazienkę, przedpokój i wiatrołap i kotłownię. Ściany kotłowni mąż sam chce położyć. Tylko jak patrzę na tempo prac przy ociepleniu to coś mi sie wydaje, że nie zaczną nawet płytek a już będą musieli wyjechać (mają jakąś umowę w Zakopcu na cały miesiąc i na razie im się przesunęło). Wiesz że już pełne 2 tygodnie ocieplają i dopiero ledwo tynk jest i to nie wszędzie? A kiedy kolor? Cokołów na podmurówce nie robimy teraz tylko dopiero na wiosnę jak już będą schody.

No i tak naprawdę to chodzę i sie wkurzam, a mąż mówi, ze to normalne że w takim tempie pracują..

czyli problemik ten sam co u nas :x My w piątek pytaliśmy naszego wykańczacza -"ile czasu pan jeszcze na to przewiduje? chodzi nam głównie o skończenie płytek -bo po robotach "mokrych" chcemy wezwać stolarza -żeby robił schody i poprzyklejał deski podłogowe. A stolarz też musi wiedzieć w przybliżeniu chociaż -bo w końcu ma inne roboty" A ten wzruszył ramionami -i nawet w przybliżeniu nie powiedział -czy styczeń, czy luty -czy jeszcze później.... najbardziej mnie wk..wia to, że w zasadzie jesteśmy od niego uzależnieni -bo nikogo innego tak szybko i za tą cenę nie znajdziemy.... A w planach była wprowadzka na Boże Narodzenie, a przez tego dziada -to musimy dwa domy naraz ogrzewać (w tym tyg. zapłacilismy 1tys zł za gaz :x ).

Wiolasz -a z czego planujesz cokół? Mi ten chłopek właśnie kończy cokół z klinkieru -śliczny jest (cokół -nie chłop :wink: ). i nawet nie tak drogo wychodzi. płytki były po 25zl/m i tyle samo robocizna. Dla porównania tynk mozaikowy kosztowałby ok 65zl/m....

Klinkier ma być na dole, tak jak u Ciebie. ALe to już maż sam chce położyć wiosną/latem. Tak jak i schody chce sam robić, bo mają być z płyt jasnych. Do tego planuję klinkier na dole jasny i za jakiś czas ogrodzeniowe słupki z jasnego kamienia. Strasznie podobają mi sie kamienne, nie podobne do kamiennych ale z prawdziwego kamienia jasnego.

Ostatnio oglądałam na naecie angielskie małe murki z kamienia, ale u nas chyba musimy mieć wysokie bo planuję mieć psy :lol:

Ospa w końcu mija :-? a to jakos dłuuugo się ciągnie. Mąż mój mówi, że te zdjecia nie na bieżąco. Dla udowodnienia jutro strzeli aktualne fotki :-?

Nelli, Twój udobruchany? :wink:

Kasia, u mnie klinkier będzie jasny i wokół drzwi (kiedyś) i na cokole i z jasnego kamienia będzie ogrodzenie. Ale to za kilka lat :lol:

Nelli, Twój udobruchany?

Nelli Sza napisał:

Zakrzewianko, ale u Was ładnie!!!!

Co do tych Małżów naszych to powiem, że mój przez te kłopoty na budowie to się ostatnio taki jakiś nerwowy zrobił, że aż strach

Nie wiecie jak go udobruchać

sposobami starymi jak świat: przez żołądek i łóżko nie takie sprawy wielcy tego świata załatwiali a co dopiero żona

:lol: :lol: :lol:

Dzień dobry

Ja już wiem, na które punkty konkretnie obowiazkowo mój małżonek szanowny ma pójść: Dzień I: 2,3,6

Dzień II: 1,6,7

To obowiązkowe :wink:

Dodatkowo powinno być jeszcze coś wspomniane o zasłanianiu firanek- jeśli takowe są i zamykaniu drzwi do łazienki :-?

ja ostatnio zbierałam śmieci naokoło działki bo mnie to strasznie drażniło - uzbierał się cały pojemnik śmieci po naszym wykonawcy

niestety obok nas ocieplają budynek i panowie ciągle zostawiają pełno styropianowych śmieci które wiatr roznosi po okolicy.