Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

Pewnie moja opinia na temat miejsca kupowania sprzętu zostanie odebrana stronniczo ale mimo wszystko napiszę co myślę. Do tej pory nie pisałam o tym z wiadomego powodu ale ma pewne spostrzeżenia.

Uważam, że lepiej jest kupować sprzęt agd na miejscu, w poblizu swego domu. Czemu? Bo dosć często są sytuacje które trzeba wyjaśniać. Czy to papierkowe dot. np. gwarancji czy też czysto techniczne np. jakieś wgniecenie czy poprostu awaria. Gwarancja owszem, oddajemy sprzęt nie w miejscu zakupu a do najbliższego serwisu. Jednak nie oszukujmy się. Czasem każdy dzień to strata czasu i uciażliwość.Ze o kosztach przesyłki, transporty nie wspomnę. U nas jest tak, że gdy klient dzwoni i zglasza awarie sprzętu to my go kontaktujemy w serwisantem. Serwis też z racji dlugiej wspólpracy szybko załatwia te reklamacje, zeby nie powiedzieć że od ręki. To czasem dość istotne. Druga sprawa to takie prozaiczne sytuacje. Klient kupił sprzęt, przywiózł do domu, podłączył i coś jest nie tak. Zgłasza do sklepu i odrazu jest reakcja. Zazwyczaj tego samego dnia mąż podjedzie i sprawdzi co i jak. Wiekszosć przypadków to niewłaściwy montaż a ten jak wiadomo w przypadku wiekszej awarii pozbawia nas prawa do gwarancji. Gdyby sklep był w drugim końcu Polski trzeba ściagać serwis czy jakiegoś montera i płacić za przyjazd. W przypadku zakupu w sieci tak naprawdę po sprzedaży towaru nikt sobie już fatygi wiecej nie robi.

Nie poruszam kwestii ceny w sieci i w sklepie. To zbyt oczywiste i w duzej mierze wpływajace jednak na wybór zakupu w sieci.

Sama z duzych technicznych rzeczy kupowałam w sieci ceramikę i armaturę. Kabina przyszła w częsciach. Sami ją składalismy. Wszystko ok ale troche nam z tym zeszło i tak naprawdę to nie mieliśmy kogo podpytać co i jak a chwilami pojawiały się wątpliwości co do czego. Wanna to inna bajka. Obecnie ją reklamuję i nie chcę wcale poruszać tego tematu bo jestem wściekła. Gdyby sklep był na miejscu już bym wypie.....rzyła ją właścicielowi przed samo wejscie do sklepu. Nie mówiąc o nachodzeniu go codziennie, aż do bólu. A jechać do wawy to juz dla mnie dodatkowy koszt :roll: Maile piszemy do siebie juz tygodniami :evil: Podobnie ze sprzętem. DObrze jest jak jest dobrze. Ale sami wiecie, że agd niestety często ulega awariom co nie znaczy że tylko bez winy użytkownika się to dzieje. Głupia sprawa - moneta w kieszeni spodni. Pralka do naprawy. Można tak wymieniać.

Inną rzeczą której nie kupuję w sieci i na wyjazdach to są buty. Powody mozna powiedzieć te same :lol:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No może i tak być. :roll:

Nie chodzi mi o wywołanie dyskusji nad wyższościa świat bożego narodzenia w wielkanocy bo wiem, że i tak w tym temacie polegnę. Cena generuje wszystko i nic tego nie zmieni. Jednak mam juz pewne doświadczenia w tym temacie i mogłam sobie wyrobić taką własnie opinię.

Mayland :o

Ja kupowałam wszystko w internecie :roll: ale ograniczaliśmy się do W..tak, żeby móc samemu odebrać lub też , żeby mogli przywieźć na wyznaczone miejsce własnym transportem :roll:

Jeśli chodzi o brak gwarancji to rzeczywiście w okapie u nas nie było ale nie była to wina sklepu tylko amici- chłopaki :wink: nie wrzucili przy pakowaniu

I tfu tfu tfu ..oby działało :o

Mayland a co z wanną? :roll: kurcze ..Od początku miałaś przejścia z nią i złe przeczucia :roll: tak jak ja z P. Januszkiem szanownym od karton - gipsów . :evil:

No może i tak być. :roll:

Nie chodzi mi o wywołanie dyskusji nad wyższościa świat bożego narodzenia w wielkanocy bo wiem, że i tak w tym temacie polegnę. Cena generuje wszystko i nic tego nie zmieni. Jednak mam juz pewne doświadczenia w tym temacie i mogłam sobie wyrobić taką własnie opinię.

cena rzeczywiście przebija wszystko :roll:

Piekarnik- różnica 400zł

lodówka- 500-1500 :o :lol:

itd :roll:

O wannie nie piszę bo sprawa sie toczy. I wogóle to nie wiem jak się zakończy :evil: A przeczucia się sprawdziły. Wściekła jestem a sprawę prowadzi mąż bo trochę zawinił w całej sprawie. Ja do tego ręki nie dołożę i sie nie wtrącam. Sowja drogą jakbym znała finisz tej sprawy i dlatego sie wkurzam :roll:

Mayland, ja tez tak mysle, zwlaszcza z butami. :wink: Na szczescie w Krakowie sa tanie sklepy internetowe i tam mam zamiar zamawiac, chociaz na razie to jest kosmiczna perspektywa dla mnie. Ale popieram Cie w zupelnosci z tym, ze na idiote sprzedawce, ktoremu nie bedzie sie chcialo tak o klienta dbac tez latwo trafic. Towar zaplacony i z glowy... :-?

hej dziewczynki ..kurcze nie miałam powiadomienia :o

co do butów reklamowałam 1 bo skóra zlazła - a raczej farba z tej skóry po 2 dniach :roll: :lol: :lol: pani chciała mnie zbyć , że do reklamacji odda ale byłam stanowcza i kasę zwróciła :lol:

Wiola jak będzie kuchnia to wstawię takiej wiochy jak wyjdzie to nikt nie widział :oops: :lol:

Ms a ja o kupowaniu butów wiem tyle, że teraz są wyprzedaże i za 3 pary butów dla chłopaków dałam tyle co za jedną :p

Uwaga zdecydowaliśmy dokupić te opaski ruchome przez co stworzymy - ościeżnice skrzynkowe...mądry Polak po szkodzie :roll: :lol:

Cześć Miko :p

Lodówa super, okap też, w zlewie się zakochałam...

dochodzę do wniosku, że jak mnie juz będzie stać to jeszcze jeden remont zrobię... :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak kupowaliśmy naroznik to widziałam ten czerwony wypoczynek w krakowie. Baaardzo wygodniy jest 8)

I ładny :roll: :p