Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma


mikopiko

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja też bym nie poszła na obsługę

 

stoi toto w kitlu w kącie i nogami przebiera co by się szybciej skończyło

no właśnie :roll:

 

Najgorsze to przygotowanie stołu...moje chłopaki to mała masakra :roll:

Chyba jak pójdą spać to wtedy wszystko poustawiamy a potem przykryjemy jakąś folią, żeby się nie zakurzyło :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja też bym nie poszła na obsługę

 

stoi toto w kitlu w kącie i nogami przebiera co by się szybciej skończyło

niekoniecznie :) 2 lata temu byłam na takiej komunii, pełny zakres cateringu. Obsługa cichutko w kuchni siedziała, im to było na rękę. Ich pracodowaca płacił im za godzinę, śpieszno im więc nie było. Ale tania ta impreza też nei była, jakieś 150 zł od osoby. Ale wszystko, od A do Z było od tej restauracji. WSZYSTKO!! Nawet wystrój salonu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja też bym nie poszła na obsługę

 

stoi toto w kitlu w kącie i nogami przebiera co by się szybciej skończyło

niekoniecznie :) 2 lata temu byłam na takiej komunii, pełny zakres cateringu. Obsługa cichutko w kuchni siedziała, im to było na rękę. Ich pracodowaca płacił im za godzinę, śpieszno im więc nie było. Ale tania ta impreza też nei była, jakieś 150 zł od osoby. Ale wszystko, od A do Z było od tej restauracji. WSZYSTKO!! Nawet wystrój salonu.

 

Na tej imprezce też tak było...chłopcy szt. 2 mieli "swoje miejsce" i tak naprawdę, to nikt na nich nie zwracał uwagi - mnie się podobało :D

 

Wszystkie gary i inne naczynia mieli swoje, nie grzebali po szafkach, brudne naczynia zabrali ze sobą...może to zależy od profesjonalizmu :roll: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Firma jest naprawdę konkretna 8) :D

Swego czasu przygotowywałam się do okrągłych urodzin mojego męża - niespodzianki oczywiście :lol: :lol:

Były różne propozycje jeśli chodzi o miejsce: polana w lesie, brzeg rzeki i wiele innych ciekawych miejsc (ważne było pozwolenie z urzędu gminy).

Ustaliliśmy catering z grillem na naszej budowie :D ...cały wystrój, zastawa, muzyka w/w firma. Właściwie wszystko było ustalone: menu, muzyka i inne detale...ale niecały miesiąc przed zmarła teściowa i :cry: :cry:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja też bym nie poszła na obsługę

 

stoi toto w kitlu w kącie i nogami przebiera co by się szybciej skończyło

niekoniecznie :) 2 lata temu byłam na takiej komunii, pełny zakres cateringu. Obsługa cichutko w kuchni siedziała, im to było na rękę. Ich pracodowaca płacił im za godzinę, śpieszno im więc nie było. Ale tania ta impreza też nei była, jakieś 150 zł od osoby. Ale wszystko, od A do Z było od tej restauracji. WSZYSTKO!! Nawet wystrój salonu.

 

Na tej imprezce też tak było...chłopcy szt. 2 mieli "swoje miejsce" i tak naprawdę, to nikt na nich nie zwracał uwagi - mnie się podobało :D

 

Wszystkie gary i inne naczynia mieli swoje, nie grzebali po szafkach, brudne naczynia zabrali ze sobą...może to zależy od profesjonalizmu :roll: :wink:

albo od mojej głupoty, bo ja na czymś takim nie byłam i może mi się wydają rzeczy, które nie mają miejsca :roll: Pewnie fajne to jest :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Firma jest naprawdę konkretna 8) :D

Swego czasu przygotowywałam się do okrągłych urodzin mojego męża - niespodzianki oczywiście :lol: :lol:

Były różne propozycje jeśli chodzi o miejsce: polana w lesie, brzeg rzeki i wiele innych ciekawych miejsc (ważne było pozwolenie z urzędu gminy).

Ustaliliśmy catering z grillem na naszej budowie :D ...cały wystrój, zastawa, muzyka w/w firma. Właściwie wszystko było ustalone: menu, muzyka i inne detale...ale niecały miesiąc przed zmarła teściowa i :cry: :cry:

:o jak w filmie :o

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam fajny przepis na piersi kurczaka :wink:

Smażymy piersi posolone i opieprzone na złoto na oleju (gołe, bez panierki).

Jak juz sie zezłocą to na nie kładziemy rodzaj bardzo gęstego sosu tj. mieszanina: zmielonych orzechów włoskich+3 ząbki czosnku+sól+natka pietruszki+olej. Trzeba to nałozyc na te piersi i chwilę podgrzać aż sosik sie ładnie rozpłynie i oblepi te filety.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gdzie ja kasztany jadalne dostane?

Na orzechy chyba wszystkiego rodzaju i pochodzenia ma. Po 2 godzinach wielkie plamy na policzkach ma, nawet po monte wyskakują. Jakbym dała w jedzeniu to chyba od razu z lekarzem pod ręką.

Zatrzymam przepis aż odwiedzę Francję, tam mają kasztany :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gdzie ja kasztany jadalne dostane?

Na orzechy chyba wszystkiego rodzaju i pochodzenia ma. Po 2 godzinach wielkie plamy na policzkach ma, nawet po monte wyskakują. Jakbym dała w jedzeniu to chyba od razu z lekarzem pod ręką.

Zatrzymam przepis aż odwiedzę Francję, tam mają kasztany :lol:

ta :roll: najlepsze kasztany są na placu pigalle

:lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tam skad pochodze bylo duzo kasztanow. Chodzilismy do lasu zbierac na jesien.

 

U nas robi sie to tak.

 

gotowane - kazdy kasztan tak troszke skubnac, oderwac jakby sama skorke wielkosci, jakby to powiedziec, 1/3 malego paznokcia, rzucic wszystkie do garnkja i gotowac, woda nie solona ani nic :wink: gotowac az beda w srodku miekkie - mysle,ze 40 min, na pewno - potem sprawdzic - bierze sie taki kasztan ta strona nacieta do buzi i zebami wyciska, od konca do tego naciecia... czasami moga byc robaczywe, wiec mozna zerknac... :wink:

za zwyczaj jesli tam gdzie bylo nacinane jest ladny bialy kolor, to jest ok, czasami moze byc taki szary i wtedy sprawdzic, choc wcale nie musi byc zle.

Bardzo smaczne sa z ogniska.

Pieczone. Robi sie to tak, ze tez nacina sie jak do gotowania. Ognisko rozpalasz pomiedzy dwoma bloczkami BK :wink: , tak aby na tych bloczkach oprzec garnek, stabilnie

Garnek stary, (plaski a szeroki) taki ktory mozna jakims duzym, grubym gwozdziem przedziurawic. Dziury powinne byc srednici palca. Rzucac do garnka kasztane i patrzysz jak ogien ich oblizuje przez te dziurkize wszystkich stron. Nalezy co chwile potrzasnac garnkiem albo jakims kijem pomieszac kasztane.

Skorka zaczyna pekac a kasztany sie piec..., czasami skora jest dosyc zweglona czy jak to sie mowi, trzeba pilnowac aby sie nie spalily, najlepiej sprawdzac jakie sa,brac do reki, obierac i smakowac... nie moga byc za twarde, to znaczy czesc upieczona jest miekka ale tez jest i taka czesc upieczonego, ktora jest twarda, chrupiaca.., tak jak, nie wiem chleb jak sie upiecze mocniej.., ale to nie szkodzi, to tez smaczne jest...

 

Problem w tym, ze w sklepach kasztane czesto sa slabej jakosci - skora kasztana powinna byc swierza, lsniaca, a oni czesto maja juz takie jakby przesuszone... :roll:

Ja bardzo lubie i gotowane i pieczone na ognisku - te pieczone czasami lubia postrzelac i poskakiwac sobie w tym garnku...

W domu pieczone ciezko zrobic, pewnie latwiej bylo by na plycie pieca, ale kto dzis ma taki piec na ktorym mozna tez gotowac. :roll: U nas sa caly czas, ale tutaj w Polsce to ja sie nie spotkalam z tym juz od dawna.

No jak mus to by sie zrobilo i na plycie elektrycznej, tylko przewracac trzeba aby ze wszystkich stron sie upieklo.

Mysle, ze gotowane latwiej zrobic w domu, a sa smaczne, jak ziemnieaki pure, tylko smak duzo lepszy, a podobno bardzo sa zdrowe, lecza watrobe. :D

 

No. Mam nadzieje, ze dalo sie cos z tego zrozumiec. :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...