Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

Tak zastanawiam się nad twoim dylematem z podłogą... Właściwie wszystko zalezy od tego jakie zwyczaje mają twoje dzieci :wink: Jeśli biegają glównie boso to spoko, jeśli boso ale w skarpetkach to nie ma podłogi na której się nie wyłożą wcześniej czy później, a jeśli udaje ci się pilnowac aby biegali w kapciach to po prostu kupisz antypoślizgowe tenisówki... Moje dziecko nie tolerowało obuwia w domu do czasu, aż ortopeda nie zadecydował, że na wszelki wypadek powinien chodzic z wkładkami... skończyło się bieganie na bosaka, przyzwyczaił się szybko...

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam doświadczenie z idealnie gładką terakotą... Świetnie się myje, lśni jak złoto, ale gdy spadnie na nią kropla wody jest to zabójczą pułapką, nie ma mowy aby wyjśc na nią z łazienki mokrą stopą... Ale gdy patrzę że taka chropowata terakota nawet wyszorowana wygląda na niedomytą to chyba wolę swoją...

A zadecydowałaś się na tak, czy na nie?

Mam doświadczenie z idealnie gładką terakotą... Świetnie się myje, lśni jak złoto, ale gdy spadnie na nią kropla wody jest to zabójczą pułapką, nie ma mowy aby wyjśc na nią z łazienki mokrą stopą... Ale gdy patrzę że taka chropowata terakota nawet wyszorowana wygląda na niedomytą to chyba wolę swoją...

A zadecydowałaś się na tak, czy na nie?

chyba na nie :roll: nie chce , żeby to była wystawa i popis dla znajomych ale dom..nasz dom , w którym się mieszka a nie bywa :roll: .

Przyznaje pięknie to wygląda ale boję się, że będziemy chodzić jak spętane owce :wink:

A dzieci jak to dzieci raz na bosaka raz w skarpetkach...ja nie mam doświadczenia bo my w całym mieszkaniu mamy lakierowane deski a kuchnia i łazienka są tak małe, że trudno się rozpędzić, żeby stwierdzić ich śliskość :wink:

Miko, ja mam taki gres polerowany dosłownie tylko w kilku miejscach. rzeczywiście swietnie się myje i wygląda ładnie, ale.....mój 14 letni chrześniak stanął dosłownie jedną nogą i wywinął takiego orła :o , ze chyba wolę swoje satynowe :D

Z kolei moja sąsiadka ma wszędzie taki gres i mówi, ze u niej jeszcze nikt nie upadł :D

Miko, ja mam taki gres polerowany dosłownie tylko w kilku miejscach. rzeczywiście swietnie się myje i wygląda ładnie, ale.....mój 14 letni chrześniak stanął dosłownie jedną nogą i wywinął takiego orła :o , ze chyba wolę swoje satynowe :D

Z kolei moja sąsiadka ma wszędzie taki gres i mówi, ze u niej jeszcze nikt nie upadł :D

dzięki żabciu :D

no właśnie te skrajne opinie mnie przerażają :roll: i chyba pójdę w stronę tych satynowych... :D

idę do ciebie oglądać podłogi :D

niby tak, ale tak naprawdę jest dużo pięknych podłóg. Ważne, żeby było wszystko odpowiednio dobrane i współgrało z całością.

Poza tym chcę mieć psa i ze wzgledu też na niego zamierzam nie mieć polerowanego. Poza tym ja też się kiedyś zestarzeję i nie chciałabym co i rusz lądować z laską na podłodze. :wink:

Jak rozumiem to płytki na zdjęciu to właśnie tubądzina? Nawet mogą być (tak piszę bo mnóstwo płytek mi się podoba ale nie umiem sie zdecydować) tylko ten ciemny róg jakoś mi nie pasi. Jakbym już miała dać taki ciemny pas od dołu do góry to dałabym w miejscu gdzie jest panel, żeby go jakoś wyeksponować. I chyba jeden pas a nie dwa bo troszkę zmniejsza i tak małą powierzchnię.

Z drugiej strony jednak jak srebrny panel umieścić na ciemnych płytkach, to czy będzie go widać? :roll:

jeszcze myślę :lol: