Jartlek 02.11.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witam, mam zamiar kupic strop Teriva 4.0/ 1. Jak wiadomo producentów jest wielu. Co sądzicie o firmie Stropex i jej nowym produkcie - kształtce wieńcowej KZE. Czy znacie jakąś dobrą firmę z okolic Torunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 02.11.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Nie znam tej firmy, ale polecam kształtki wieńcowe. Odpada kłopotliwe szalowanie, przy którym ekipa może popełnić błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 03.11.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Polecam strop z Konbetu http://www.konbet.com.pl/index2.htm Sprawdzałam ceny u konkurencji i okazało sie że w Konbecie kupiłam taniej!! Poza tym punktualnie dostarczono na budowę ,miło,grzecznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 03.11.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam, mam zamiar kupic strop Teriva 4.0/ 1. Jak wiadomo producentów jest wielu. Co sądzicie o firmie Stropex i jej nowym produkcie - kształtce wieńcowej KZE. Czy znacie jakąś dobrą firmę z okolic Torunia. Ja żałuję, że nie kupiłem tych kształtek. Za drewno na szalunek i cegły na podmurówkę zapłaciłem więcej niż zapłaciłbym za te kształtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 03.11.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam, mam zamiar kupic strop Teriva 4.0/ 1. Jak wiadomo producentów jest wielu. Co sądzicie o firmie Stropex i jej nowym produkcie - kształtce wieńcowej KZE. Czy znacie jakąś dobrą firmę z okolic Torunia.Polecam strop z Czamaninka. Mają bardzo równe pustaki i dodatkowo specjalne kształtki do żeber rozdzielczych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 03.11.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 O ile sie nie myle, to nie tak daleko od Torunia jest Honoratka. A w Honoratce jest fabryka Wienerbergera produkujaca stropy gestozebrowe Porotherm.Ja u siebie zastosowalem wlasnie taki strop. Na sciany wybralem ceramike tradycyjna (a konkretnie z cegielni Markowicze), nie mialem bowiem zaufania co do wytrzymalosci pustakow Porothermu jesli chodzi o sciany nosne...Natomiast jesli chodzi o strop - akurat strop Porotherm jest naprawde baaardzo mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 03.11.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jesli nie masz wiellkich rozpiętości to nie polecam porothermu. Na zmianie porotherrmu na terrivę przy 130 m2 stropu zyskałem około 4 tys. Według mnie przy terrivie ważniejsze niż producent jest to czy beton będzie dobrej jakościi będzie odpowiedni zagęszczony (zawibrowany) na stropie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 03.11.2006 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Według mnie przy terrivie ważniejsze niż producent jest to czy beton będzie dobrej jakości i będzie odpowiedni zagęszczony (zawibrowany) na stropie. Oczywiscie, ze od logo wazniejsza jest jakosc stropu I wlasnie dlatego uwazam strop Porothermu (w odroznieniu od Porothermu jako materialu na sciany) za jeden z najmocniejszych sposrod stropow gestozebrowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hemiks 28.07.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Kupowałem tam gdzie kolega wyżej! Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejStrop 15.12.2023 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2023 (edytowane) Odnośnie stropów Teriva. Nie mam zastrzeżeń do firmy Strobet z Częstochowyhttps://strobet.pl/stropy-teriva-informacje-ogolne/ Edytowane 15 Grudnia 2023 przez MaciejStrop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.12.2023 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2023 Odnośnie stropów Teriva. Nie mam zastrzeżeń do firmy Strobet z Częstochowy https://strobet.pl/stropy-teriva-informacje-ogolne/ Takie dobre wyroby i nie stać na reklamę? Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.12.2023 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2023 Są dobre i tanie bo nie mają kosztów reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.12.2023 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2023 Kształtka i dekle jako takie z każdej firmy będą OK bo odpada szalowanie i inne prace. Skup się raczej na rodzaju pustaków. Te 12 komorowe będą najcieplejsze.Przy okazji robią jeszcze L-ki na nadproża i kształtki na podciągi.Odnośnie pustaków to polecam te keramzytobetonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts