tamcia 03.11.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Mam okazję kupić dzialkę w fajnym miejscu niestety na bardzo podmoklym terenie.Czy koszty budowy będą dużo wyższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.11.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Koszty napewno beda wieksze najlepiej zrobic badanie gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 03.11.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Trochę tego już było ...Zobacz choćby to: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=84515&highlight=woda+dzia%B3celub to: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83869&highlight=woda+dzia%B3ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 03.11.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jeśli to teren bardzo podmokły to chyba nie jest najlepszy pomysł z kupnem tej działki, poza innymi aspektami sprawy, przed domem wiosną, po roztopach będzie jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 03.11.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jak jest mokro to robisz bez fundamentu tylko na płycie fundamentowej. Oczywiście bez piwnicy. Nie masz problemu z podlewaniem roślin, brakiem wody w studni itp. Niestety odrazu musisz wykonać chodniki i podjazdy. Czy będzie drożej ??? Myślę że niewiele albo tyle samo. Zależy od powierzchni budynku.Napisz jeszcze co to znaczy teren bardzo podmokły ?. Bo jak naprawdę bardzo podmokły to bedziesz musiała nawieźć sporo ziemi i podnieśc poziom terenu. A wtedy będzie sporo drożej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 03.11.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 inwestor uratował honor forum Jeśli tylko mozesz wykopać rowy i będzie gdzie odprowadzić z nich wodę to już jest git. A koszty ?? Możesz odjąć od kosztów budowy wodę bo będzie z własnej studzienki czyli dziury wykopanej przez koparkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 03.11.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 I na Mazury nie musisz jechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 03.11.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 a co rozumiesz pod pojeciem mokra działka??jak teren ukształtowany? czy działek jest zagłębiona i spływa woda z okolicy?? moze blisko jakis zbiornik wodny??bo to lato suche, to co bedzie w mokre pory roku??no chyba, że wystarczy pogrzebac łopatą i sama woda bedzie odpływac...może jakieś zdjęcia??podejdż w okolicy bliskiej do jakieś studni zobacz poziom wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.11.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 ...ja bym nie kupił - jeszcze tyle forsy i nerwów inwestować w dom. Kto to kupi kiedyś ? Na starość lumbago czy inna "franca" i pełno komarów co roku ? eee daj sobie na luz - tyle jest fajnych miejsc na tej planecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 03.11.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Co Ty Shrek jesteś, że na mokradłach chcesz mieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamcia 03.11.2006 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 problem w tym że u nas wiekszoć dzialek jest na podmoklych terenach.Trzymajcie kciuki będe jednak szukać czego lepszego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamcia 03.11.2006 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 shrek to nie...ale do Fiony to jestem trochę podobna.hi hi.. a ta ziemia to łška z rowem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 03.11.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 shrek to nie...ale do Fiony to jestem trochę podobna.hi hi.. a ta ziemia to łška z rowem . Przed przeobrażeniem, czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 03.11.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 A tak zupełnie na poważnie. Mam w pamięci bodajże rok 1979 widziałem jak wyglądał podmokły teren na Mazowszu i rowy melioracyjne nie pomogły. To był prawie ocean Pomyśl nawet i sto razy zanim raz kupisz. Prognozy synoptyków podają, że coraz częściej mogą się trafiać obfite opady i inne anomalie pogodowe. Na marginesie też mam do sprzedania takie działki. Czyli na podmokłym terenie i na kupców nie narzekam ja tam nigdy bym się nie pobudował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamcia 03.11.2006 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 obie wersje -zależy od pory dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamcia 03.11.2006 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 No włanie ,boję się wpakować w bagno tym bardziej że jestem w tym temacie laikiem,a pomysł z budowš jest mój a nie męża .Ubłagałam go jako... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 03.11.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 ja mam dzialke podmokla i zanim wykopalem rowy w zdluz dzialki mialem miejsca ze stojaca woda na powierzchni.dzialke mam ze spadkiem i mam gdzie odprowadzac wode. w tej chwili wode mam na okolo 80cm..po obfitych deszczech wzrasta do 70cm ppt. plusy tej dzialki to woda wew wlasnej studni prawie za darmo,mozna zrobic naturalny staw i latem nie trzeba podlewac...minusy to ze fundament bedzie drozszy w wykonaniu..pozostala czesc domu tak jak na kazdej innej dzialce.ja jeszcze musialem zrobic droge dojazdowa okolo 100m ktora mnie kosztowala okolo 1tys zł (tylko praca koparki bo gruz mialem za free) problemem moze byc dzialka podmokla z torfem lub innym podlozem malo nosnym(ja mam piaski) i problem z odprowadzeniem wody gruntowej,opadowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 03.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Działki na której mam zamiar się budować nigdy dobrowolnie bym nie kupił właśnie ze względu na podmokły teren. A że dostałem ją w prezencie, pewnie postawię na niej dom. Ot, paradoks, który trudno wytłumaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 03.11.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 No włanie ,boję się wpakować w bagno tym bardziej że jestem w tym temacie laikiem,a pomysł z budowš jest mój a nie męża .Ubłagałam go jako... Powiem krótko nie bądź blondynką. Porozglądaj się dobrze, dołek jest zawsze dołkiem, a z górki i widoki ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 04.11.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Ja tam też bym takiej działki nie kupiła. Ulewy ponad normę coraz częstsze, a ocean wolę podziwiać z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts