Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co na posadzkę w garażu??

MagdaLenarczyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zainteresował mnie pomysł kostki w garażu .... Chcieliśmy położyć plytki gresowe z odprowadzeniem do kanalizacji wody i np.błota pośniegowego ( z doświadczenia wiemy jakie błoto ścieka z nadkoli zimą i woda , a właściwie błoto stoi na plytkach i to dopiero jest problem , trzeba to ścierać bo inaczej na butach sie roznosi po garażu ) ...a tak , jakby byla kostka, toby ładnie wsiąknęło .....musze powiedzieć mężowi ..... :lol:

Jaki byl koszt tej farby (z gruntem) na m2 ? Czy powloka nie uszkadza sie jak np. spadnie klucz czy mlotek ? Mam 50m2 garaz i troche koszt kafelek mnie przeraza - bo 20zl plytki z 10zl klej, fugi tez pewnie z 5zl - wyjdzie ze 35zl/m2 plus robocizna - posadzka za 3tys w garazu to lekka przesada...

D.

opakowanie 5 l farby chyba najtaniej w castoramie około 90-100 zł, dwukrotne malowanie garaż około 20 m2, gruntowanie normalnym unigruntem, a nie gruntem pillaka. Na to posypka z betonduru do ostatniego malowania, tj. opisywano w innym wątku. Po malowaniu powierzchnia wychodzi bardzo matowa i na razie jest trwała. :wink:

Podobnie, jak marpanek mam podłogę malowaną farbą do betonu (wcześniej jeszcze impregnat):

http://foto.onet.pl/upload/8/35/_305571_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/21/77/_311090_n.jpg

koszt - farba 12l + impr. 12l = ok.330zł, 5 paczek chipsów 30 zł to wszystko wystarczyło na 50 m2 (impr 1x, farba 2x) ... to wchodzi ok. 7.2zł/m2 - bez impregnatu jeszcze taniej a chyba nie jest konieczny.

A co to jest wylewka epoksydowa? Obecnie ma teraktote i prawde mowiac moim zdaniem nie jest to idealne rozwiązanie ze wzgledu na brud gromadzacy sie w fugach. Wlasnie zastanawialam sie co zrobic w nowym domu i zainteresowala mnie ta wylewka. Moj znajomy ma jakas podobna wylewke w mieszkaniu, ale ona rysuje sie od piachu wnoszonego na butach, wiec do garazu niespecjalne sie nadaje.

Pozdrawiam