inwestor 21.12.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2002 Czy ktoś może ma doswiadczenia w tym względzie ?Podobno nawet wróble zaczęły ostatnio gustować w wełnach i zaczynają przeprowadzki mieszkań w termoizolacjach wełnianych ?Nie bardzo wiem jak to możliwe bo zarówno wełny szklane jak i mineralne zawieraja kłujące włókna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.12.2002 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2002 Pracowałem kiedyć przy rozbiórce pieca piekarskiego produkcji NRD. Izolowany był "watą" szklaną. Twardą i niemiłosiernie kłującą, ale w środku warstwy izolacyjnej były liczne ślady mysiej bytności. Więc chyba to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2002 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2002 Zwierzęta często znajdują schronienie w niesprzyjających warunkach ,np. ptaki w sygnalizacji świetlnej czy słupach wysokiego napięcia, ryby w parzydełkach ukwiału itp. Można by pomyśleć, że wełna jest taka zdrowa, że nawet myszy w niej się gnieżdźą. A gdzie myszek i szczurów jest najwięcej? Na śmietniku. Plumin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2002 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2002 A kto pierwszy ucieka z tonącego statku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 21.12.2002 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2002 Mogę potwierdzić,że zwierzątka upodobały sobie wełnę do zamieszkiwania - w moim przypadku są to bardzo zacne ptaszki ,a mianowicie wróble.Rokrocznie obiecuję sobię,że na wiosnę je przesiedlę instalując siatkę ochronną,ale i też rokrocznie się z tym spóźniam,ponieważ pojawiają się młode wróbelki.Sytuacja ta trwa od paru lat.Dzięki temu przybyło trochę tych bardzo miłych ptaszków(dotyczy to pewnej docieplonej połaci dachowej,która obecnie nie ma wpływu na straty cieplne).Dzięki tej sytuacji mam też darmowe ptasie koncerty na balkonie od wczesnej wiosny do jesieni.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.01.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Mam na poddaszu nieużytkowym wełnę na stropie na wierzchu między wiązarami.I tak myślę - czy myszy mogłyby w tym zamieszkać?Chyba nie co?W końcu to pyli i dusi i chyba jest niedobre.Ale martwię się czy mogą ją pociąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.01.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 A gdzie napisali że ich bedzie dusić .W wełnie może sobie spokojnie siedzieć i wychowywać młode ,myszy ,szczury ,ptaki,owady itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 19.01.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Oczywiście że mogą. Ja składowałem na polu wełne i mi tam coś całkiem dużego zamieszkało i miało się dobrze. Polecam kota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.01.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Niestety mogą . Jak moi rodzice budowlali dom to w szopie przez jakis czas lezało pare bali waty szklanej, kłóło to tak niemilosiernie ze szok dla rąk płuc , a myszki mialy tam swe gniado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigas 20.01.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Nie tylko mogą, a nawet to i robią. Dobrze im to nawet idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 20.01.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 zagniezdzic sie moga, ale przynajmniej Ci jej nie zjedza, i tu wlasnie welna ma ta wyzszosc na styropianem, bo jak do styropianu sie mysz dostanie to na granulat moment przerobia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek102 20.01.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 na poddaszu mam wełne Rockwoola przykrytą wełną szklaną.W tej wełnie mieszkają myszki i tylko trutka pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.01.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 To i ja się przyłączę: od paru lat regularnie w okresie jesienno-zimowym myszy (i coś niezidentyfikowanego ale gryzącego np buty) wpadają pomieszkać na poddaszu całym wyłożonym wełną mineralną. Wielkich szkód nie robią bo w części mieszkalnej króluje mój Kot i chyba czują trcohe respektu, ale u sąsiadów walka idzie na noże i pułapki z jednej strony a na ilość z drugiej....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walerian35 20.01.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 nie ma to jak ciepłe gniazdko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 05.11.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witajcie jak w temacie. Jak pozbyć się myszy z domu. Czytałem forum, a tu mi nad głową między folią paroszczelną a wełną mysz przebiegła (poddasze jak na razie tylko folią mamy wykończone). Jak ona tam wlazła ?? Pewnie na strychu rajcują. Postawię tam dziś pułapki, ale czy wszystkie wybiję? Czy myszy wyrządzą szkody w wełnie? Mieszkamy drugi rok, poprzedniej zimy nic takiego nie było, nie wiem co robić, help pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.11.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 łowny kotek - myszy nie lubią zapachu kotków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 05.11.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Nefer, ale za kotami to my też nie przepadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.11.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Polecam film "Polowanie na mysz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.11.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Nefer, ale za kotami to my też nie przepadamy. Kotki nie robią takich szkód jak myszy - ale wybór należy do Was :) P.S. myszy nie mruczą tak ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.11.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ekologiczne, skuteczne, sprawdzone od stuleci : ziele dziewanny. Już małe ilości wyłożone w kilku miejscach, czynia cuda. Myszy omijają taki dom z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts