ESKIMOS 07.11.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Dlaczegoż - ( Konstanty Miodowicz - bYłu szef UOP w dzisiejszym programie TERAZ MY - TVN)A przy okazji:- jednakowoż- tudzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 07.11.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 zezwolenie na zakup radioodbiornika - wydawała to bodaj zakładowa komórka partyjna, czy jakoś tak. Nakaz pracy - wczoraj Mama mi pokazała swoje - po studiach ją od razu na drugi koniec kraju pyrgnęli. Radio Wolna Europa (ale to już niedługo będzie rzadko słyszane - jak tak dalej pójdzie, to sekcja polska wznowi działalność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 07.11.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 zegarki RUHLA - NRD - marka mialam ! ale po koncercie Lady Pank odpadly mi wskazowki a pamietacie taki zolty gazowany plyn w butelkach 0,25l zamykanych takim sreberkiem ( smietana tez w takich byla) - i to sie nazywalo szampan dla dzieci. Pycha . To chyba kwas chlebowy byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 07.11.2006 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 juniorki, do fartuszka biały kołnierzyk A tarcze szkolne? http://www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/tarcze.jpg Ja jeszcze mialem taka http://www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/odznaka_wzorowy_uczen.jpg Zamiast do skarbonki odkladalem w SKO http://www.polskaludowa.com/dokumenty/inne/jpg/ksiazeczka_SKO_0.jpg saturator, gruźliczanka http://www.republika.pl/printo/warszawa/70te2/saturator.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 08.11.2006 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Potknąłem się tylko na frenezji i abulii. A ja na abulii - nigdy w życiu nie słyszałam tego słowa! Ale trafiłam 10 na 11, więc chyba całkiem nieźle? Mimo to wciąż mam jakieś tam wątpliwości, czy ten test rzeczywiście sprawdza znajomość polszczyzny a nie wyłącznie wyrazów obcych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.11.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 plyty pocztowkowe blok chalwowy chleb z Giganta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 08.11.2006 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 http://www.polskaludowa.com/ Lza az sie w oku kreci. Dzięki A swoją drogą ,jak myslicie , co dzisiejsi pięciolatkowie za lat 40 będą wspominać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 08.11.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A swoją drogą ,jak myslicie , co dzisiejsi pięciolatkowie za lat 40 będą wspominać? Tańce w przedszkolu, zbieranie karteczek z Witch, gadżety dołączane do płatków śniadaniowych? Sok Kubuś. I będą ze wzruszeniem oglądać Pokemona, w programie ze starymi kreskówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 08.11.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A swoją drogą ,jak myslicie , co dzisiejsi pięciolatkowie za lat 40 będą wspominać? Lifeboat Foundation przewiduje, że już w trzecim dziesięcioleciu obecnego wieku spodziewane jest osiągnięcie tzw. „punktu osobliwości“, czyli punktu w którym rozwój naukowy i technologiczny osiągnie taki moment, że całkowicie zerwana zostanie ciągłość procesów społecznych. Nie wiadomo czy dla ludzkości będzie to dobre czy czy złe, ale z pewnością wszystko będzie tak totalnie inne, że wszelkie nasze supozycje dzisiejsze mają marne szanse by choć odrobinę przystawać do nadchodzącej rzeczywistości. Osobiście spodziewam się salw śmiechu z powodu wspomniena maminej klikającej sztywnej klawiatury i prędkości transferu mierzonej w kb. Możliwe też że do nostalgicznych gadgetów dołączy sklep za rogiem i koledzy z przedszkolnej grupy. Nie wiem tylko zupełnie co z polityką - bo głupota jest podobno i wieczna i nieskończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.11.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 przodownicy pracy (u nas przed Dyrekcja huty byla taka gablota z fotkami tych zasluzonych) Zwiazek Radziecki ,Enerde, Eneref no i Pochod Pierwszomajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.11.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Wiecie co zaniedługo bedziemy wspominali nazwę- okreslenie DZIEWICA Już dziś ponoć powinno sie pisać DZIEFICA - bo to wyjątek Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.11.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A ci ze ślaśka niech se spomnom Chlyb z fetym i na to cebula albo chlyb z masłym i cukrym Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.11.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Zupełnie nieużywany juz dziś termin to czyn społeczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 08.11.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A propos spodni , na dżinsy mówiło się wycieruchy . Nosiło się też szwedy i dzwony . Dziewczyny zaś ubierały bananówy - spódnice . Była też bananowa młodzież . Panowie zapuszczali pekaesy , nosili też plerezę Modna była fryzura na małpkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 08.11.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 juniorki, do fartuszka biały kołnierzyk A tarcze szkolne? http://www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/tarcze.jpg Kończyłeś II Lo w Piotrkowie Mam z tej szkoły niezapomniane wspomnienia Tylko, że za moich czasów licealnych nie było już tarcz (za to nosiłam je w podstawówce ) Co do tematu wewątku: - spodnie pumpki - dutki - guma do żucia Donald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.11.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Zupełnie nieużywany juz dziś termin to czyn społeczny. mój tata i mama z innymi tatami i mamami mi szkołe budowali wieczorami w ramach takiego czynu społecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.11.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 spodnie ogrodniczki buty Radoskór Zwiazek Radziecki ,Enerde, Eneref Enerdówek, Enerdowo - kanał lewy Rajch - kanał prawy Ja jeszcze mialem taka http://www.polskaludowa.com/codzienne/jpg/odznaka_wzorowy_uczen.jpg[/img] ha ! pamiętam i świadectwo z czerwonym paskiem ! i ksiązka z uściskiem dłoni dyr. i półkolonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 08.11.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 i "zapach" lizolu w szkole, oraz haftowane monogramy na workach na kapcie No właśnie, te kapcie - takie unisexy na pioruńsko śliskiej podeszwie z wierzchem ze zgrzebnego płócienka w niby-kwiatki - jak one się nazywały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.11.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Moze juniorki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 08.11.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 pepegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts