Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telewizor w salonie czy w innym pomieszczeniu?

Recommended Posts

przygotowałem 3 gniazda w salonie, 1 w sąsiednim gabinecie i 1 w pokoju nad garażem (tzw. studio czyli pokój dla wszystkich). Świadomie nie kazałem robić gniazda w sypialni. Po czasie żona wymyśliła, żeby tam jednak podciągać kabel bo w razie choroby to leżąc w łóżku nudno itd. A ja na to: za późno, nie da się - trzebaby pół domu pruć - finito. Jak człek ciężko chory to i tak głowa boli i tv wcale nie taki atrakcyjny, a jak lekko to sobie pójdzie do innego pokoju.

Co do salonu, to najchętniej nie wstawiałbym tam tv w ogóle, szczególnie, że pasi mi tam tylko lcd ale to jeszcze za duży koszt (29 calowy soniak ma dopiero 3 lata i się nie zamortyzował ale to pudło jest wielgaśne i nie będę oddawał tej krowie miejsca w salonie). Tylko, że wiadomości, wieczorynka itd. na miejscu, tj w strefie dziennej a tak trzeba latać po schodach nad garaż. Ponieważ zauważyliśmy, iż tv to u nas czasem problem jak u niektórych alkohol, lepiej go zreglamentować.

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety pogodziłam się z myślą, że jakiś nałóg trzeba mieć. Myślę o moim mężu :D który bez telewizora nie umie żyć. Ja umiem, ale jestem w mniejszości. Więc będzie ta ch...a w salonie, dobrze, że tam więcej pokoi i można uciec.

Nawiasem mówiąc, mój mąż jest przeciwnikiem domku (no umiarkowanym przeciwnikiem) bo twierdzi, że dużo pomieszczeń rozbija życie rodzinne, każdy pójdzie do siebie. A jak mu telewizor rozbija to życie, to oK, najważniejsze że rodzina siedzi razem i ogląda szklany ekranik. O ludzie!

• 2 weeks później...
My od poczatku o tym myslelismy i mamy nawet w nazwie pokoj telewizyjny z bilardem. Nie chcielismy telewizora w salonie na dole a to ze wzgledu ze czesto to przyciaga dzieci i bawia sie i jedza przy telewizji (teraz tez mieszkamy w domu stad te doswiadczenia) jak beda glodne to zjedza na dole w kuchni. Pozatym jak przyjda goscie to mozna w spokoju pogadac nie ogladajac pudla ktore zaglusza, jak nie maja nic do powiedzenia to pojda sobie na gore pod pretekstem pogrania w bilarda.

Oczywiscie siec jest pociagnieta do wszystkich pokoi. zastanawiamy sie czy dziewczyny beda mialy telewizje w swoich pokojach.

CMyK

ile masz m2 domu'? ja bede miec ok. 380 i silownie w piwnicy. postaram sie namowic ereszte rodzinki na bilard w silowni, bo to świetny pomysł!

Gość Kero

Od 18 lat mieszkam we własnym domu (niestety szereg) ale mając salon 26m2 od samego początku nie mam w nim telewizora.

To jest pomieszczenie dziennie i do przyjmowania gości. Jeśli mam gości to interesują mnie właśnie goście a nie to czy akurat Leppea jest na wierzchu czy Kaczyńskiego.

Gość Kero

A co to za machanie? Telewizor to jakiś majątek?

Pokoje mam trzy po za salonem. Gdybym wystawiał telewizor w salonie jak spora liczna snobów to kosztowałby mnie nie mniej niż te trzy zwyczajne telwizory razem wzięte:-)

ouuu.. toś sie machnal...

No to ja Cię zaskoczę młodzieńcze, bo ja mam 6 telewizorów, wszędzie oprócz pokoju młodszej córki, kibla i garażu. Dodatkowo tuner TV w moim kompie. Co nie znaczy, że są ciągle włączone. Są wieczory, że w ogóle nie włączam. Lubię np. słuchać radia. Jedynka, Dwójka i Trójka.

Telewizor, jest juz mniej wazny, ale po jednym "kompie" w kazdym pomieszczeniu warto pomyslec :wink: .

U nas każde ma swój, oprócz (znowu) młodszej córki + laptop na moje wyjazdy.

Brak konfliktów na tle "co dziś oglądamy", lub kto aktualnie ma dostęp do kompa. A jak chcemy sobie coś wspólnie obejrzeć to zasiadamy w salonie. Kiedyś późno w nocy na "Polonii" leciały stare polskie filmy - to sobie z łóżeczka oglądaliśmy.

Telewizor w salonie ma jeszcze jedną nową rolę - coraz więcej zdjęć cyfrowych, a więc chcąc pokazać gościom lub rodzinie pamiątkowe zdjęcia lub film z wakacji wystarczy wrzucić płytkę DVD z prezentacją itp.

u mnie każdy ma swój komputer, a starego nie wyrzuciliśmy :D ...

...czyli 2*laptop :D + 1 czteroletni pc: procesor 1.8GHz, 256Ram, 60GB HDD, monitor wypasiony Belinea :D + 1 dwunastoletni pc: procesor 75MHz, 16Ram, 8(?)GB HDD, monitor staryjakniewiemco SyncMaster... :D

a kogo to obchodzi, jakie bebechy masz w swoich kompach?

u mnie każdy ma swój komputer, a starego nie wyrzuciliśmy :D ...

...czyli 2*laptop :D + 1 czteroletni pc: procesor 1.8GHz, 256Ram, 60GB HDD, monitor wypasiony Belinea :D + 1 dwunastoletni pc: procesor 75MHz, 16Ram, 8(?)GB HDD, monitor staryjakniewiemco SyncMaster... :D

a kogo to obchodzi, jakie bebechy masz w swoich kompach?

no... nie wiem, ale tak dla jaj napisałem...