Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak słów.....

Rom

Recommended Posts

Ano zdarzają się kobiety nie dość, że brzydkie to i beznadziejnie głupie...

Ale może piwo dobrze przynosi ?

albo chociaz ma plaskata glowe

mozna drinka postawic ?:)

co do "kochajacych inaczej"

ja akurat jestem bardzo tolerancyjna i kompletnie nic mi nie przeszkadza :)

ale rozumiem ze sa osoby - ktore nie maja przyjemnosci z ogladania dwoch calujacych sie facetow - ok :)

z tym ze jak sie nikt nie afiszuje, nie " łobslinia " w miejscach publicznych itp - to co komu do tego z kim sypia? :-?

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ano zdarzają się kobiety nie dość, że brzydkie to i beznadziejnie głupie...

Ale może piwo dobrze przynosi ?

albo chociaz ma plaskata glowe

mozna drinka postawic ?:)

co do "kochajacych inaczej"

ja akurat jestem bardzo tolerancyjna i kompletnie nic mi nie przeszkadza :)

ale rozumiem ze sa osoby - ktore nie maja przyjemnosci z ogladania dwoch calujacych sie facetow - ok :)

z tym ze jak sie nikt nie afiszuje, nie " łobslinia " w miejscach publicznych itp - to co komu do tego z kim sypia? :-?

Obśliniający się geje budzą u mnie taki sam niesmak jak obśliniająca się publicznie i demonstracyjnie para hetero

Moja koleżanka 2 m-ce temu zakończyła proces adopcji swojego synka.

W domach dziecka nie ma niemowląt - nikt ich nie zostawia - becikowe. To są fakty. Przerażające. Dzieci trafią do domów dziecka później. A ponieważ mamy niedowład służb, które powinny sie tym zajmować , to rodziny dysfunkcyjne rozmnażają się jak króliki i potem nieszczeście gotowe: bicie dzieci, porzucanie, brak opieki, w końcu molestowanie i morderstwa. Bo te dzieci nie przyszły na świat z miłości tylko dla kasy...

Państwo stworzyło chora sytuację - nagradza za rozród - nie ważne kto,jak , gdzie , co się dalej dzieje w dzieckiem. Pierwszy raz dziecko zostanie "namierzone" jak nie pojawi sie w szkole podstawowej - ale to dopiero za 7 lat. Rzeczywiście - mniej beczek z dziećmi w szafach. Ale więcej bólu, agresji, zbrodni i znęcania się nad najbradziej bezbronnymi.

Moja koleżanka 2 m-ce temu zakończyła proces adopcji swojego synka.

W domach dziecka nie ma niemowląt - nikt ich nie zostawia - becikowe. To są fakty. Przerażające. Dzieci trafią do domów dziecka później. A ponieważ mamy niedowład służb, które powinny sie tym zajmować , to rodziny dysfunkcyjne rozmnażają się jak króliki i potem nieszczeście gotowe: bicie dzieci, porzucanie, brak opieki, w końcu molestowanie i morderstwa. Bo te dzieci nie przyszły na świat z miłości tylko dla kasy...

Państwo stworzyło chora sytuację - nagradza za rozród - nie ważne kto,jak , gdzie , co się dalej dzieje w dzieckiem. Pierwszy raz dziecko zostanie "namierzone" jak nie pojawi sie w szkole podstawowej - ale to dopiero za 7 lat. Rzeczywiście - mniej beczek z dziećmi w szafach. Ale więcej bólu, agresji, zbrodni i znęcania się nad najbradziej bezbronnymi.

A procedura adopcyjna? Neverending story :-?

Sytuacja małych dzieci w pseudorodzinach jest koszmarna. Znam też kilkoro dzieciaków z "normalnych" pozornie rodzin - ale za zamkniętymi drzwiami są przekleństwa, wyzwiska, psychiczne udręczanie maluchów.

Wracając jednak do tematu: Czy rząd naprawdę sądzi, że przecietna rodzina, zarabiająca miesiecznie - no dajmny na to 3000 zł, zdecyduje sie na dziecko mając na uwadze 1000 zł becikowego??? :o

Czy sa aż tak naiwni? Przecież sama wyprawka dla malucha kosztuje conajmniej drugie tyle. Utrzymanie sie matki z dzieckiem przez - powiedzmy - pół roku, zanim wróci do pracy ( o ile ma gdzie wrócić :-? ) kosztuje....no niech kazdy sobie obliczy. Ale ale! dostanie 48 zl rodzinnego zasilku!

przeciez to jasne kto decyduje sie na dziecko ze wzgledu na becikowe!!!!

a gora sie cieszy, bo dzieci przybywa!!!

:-? :-? :-?

zalosne!

i bardzo smutne :(

Paulka zgadzam się z Tobą w 100 procentach.

Jeśli zaś chodzi o te pozornie normalne rodziny, to wystarczyło obejrzeć ostatnią "supernianię" w TVN :-? Synowie do matki: "szmato, gnojo, gnojofrajerko", a to wszystko poączone z pluciem w twarz :roll:

Potem się dziwimy, że gimnazjalista gwałci koleżankę :-?

Ja zupełnie nie rozumiem, dlaczego na posiadanie dzieci nie trzeba mieć "pozwolenia" :-?

Niektórym by się przydały jakieś badania psychologiczne zanim będą mieli dzieci

to uczucie, miłość już nie wystarczy :o

takie "prawo jazdy" zawodowe :o :o :o

Ja zupełnie nie rozumiem, dlaczego na posiadanie dzieci nie trzeba mieć "pozwolenia" :-?

Problem w tym że niektórym tego uczucia brakuje. Jak choćby głośna sprawa matki, która zleciła konkubentowi utopienie dziecka w Wiśle. NAjchętniej też bym ją wziął i utopił :evil: :evil:

ja oczywiście nie pisałam w dosłownym sensie, ale uwazam, że to trochę zaniedbanie: trzeba wykazać sie umiejętnościami prawie w kazdym wypadku - starając się o coś - trzeba uzyskiwac jakies zgody, pozwolenia, robić kursy.

Natomiast w tak ważnej kwesti jak posiadanie i wychowanie dzieci nie ma ograniczeń - totalna samowolka.

Nikt nie naucza jak to robić mądrze i z sensem. Nie ma obowiązkowych "szkół rodzicielstwa" - jakkolwiek by to nazwać.

Nawet ci, którzy chcieliby coś sie dowiedzieć, nie mają skąd (mówie to u mieszkańcach wsi czy małych miast, gdzie internet niejst tak popularny, natomiast o jakichś poradniach itp mowy nie ma)

A zdawanie sie na intuicję i naturę nie zawsze ma sens.

No wiecie przeciez o co mi chodzi??

Ja naprawdę nie mówie ot tak. mam rodzinę na wsi i czasami niewiedza i totalna ignorancja tamtejszych mieszkańców jest porażająca!!!

A kiedy mówię im np, ze dzieci ABSOLUTNIE nie wolno bić... patrzą na mnie jak na dziwaka. Bo przecież z dziada pradziada wiadomo, że przylanie paskiem uczy dzieci charakteru :-?

I nie mogę powiedzieć, że nie kochają swoich dzieci jea...

Problem w tym że niektórym tego uczucia brakuje. Jak choćby głośna sprawa matki, która zleciła konkubentowi utopienie dziecka w Wiśle. NAjchętniej też bym ją wziął i utopił :evil: :evil:

ok, zawsze były podobne wypadki i będą śmiem twierdzić. Teraz pierdniesz w Gdańsku a po chwili wiedzą o tym w Zakopanym. Kiedyś, jeszcze nie tak dawno, wiedzał o tym tylko Gdańsk (i śmierdziało w Oliwie)

Myślę tylko, że nie jest dobrze jak na "wszystko"(np. dzieci) będzie potrzebna licencja, zaświadczenie lub inne papiery. Zycie to nie jakaś procedura :cry:

jasne, że nie papiery. ja nie mam na mysli "zurzędowania" tego, ale jakąś pomoc "emocjonalno - psychologiczną"

Ktoś wspomniał "supernianię".

Dobrze że ta tematyka zaczyna być powszechna. Może wówczas parę rodziców sie obudzi i zacznei traktować swoje dzieci inaczej.

Może jeśli usłyszą, że dzieci sie nie bije, że nie trzeba krzyczeć, przeklinać, kłócić sie w domu itp itd -( rzeczy które może dla nas są normą, ale dla innych nowością!) - coś to w nich zmieni.

Z tym "pozwoleniem" to była taka przenośnia.