Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kandydat XXI wieku

Gość

Recommended Posts

To prawda - głosowac trzeba, bo to po prostu obowiązek.

A poza tym - kto nie głosuje nie ma potem prawa krytykować - miał swoją szansę i olał to niech cicho siedzi. :)

Dlatego ten Gronkowiec... mi został :)

To do lekarza chiba, ja bym stracha miał :o :wink:

• Odpowiedzi 171
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

GMP, jesli to do mnie, to ja tam naskrobałem, że nie wiem jeszcze ;)

rozważę w sobotę, zrobię sobie prasówkę z tygodnia i podejmę decyzję

w sumie nie wiem co lepsze: klika okruchów z SLD czy desant z Gorzowa :lol:

Gronkowiec raczej odpada

a tak na marginesie to fajnie byłoby, jakby państwo też poczuwało się do wypełniania obowiązków wobec obywateli

nieeee, Ponury, nie do Ciebie.

Ja się naprawdę nie dziwię - nie ma opcji, wszyscy mają dosyć debili na górze to i głosowac się nie chce.

Mnie sie tak porobiło, bo pierwsze moje wybory to były wolne wybory. I byłam strasznie dumna idąc na nie ze znaczkiem Solidarności w klapie.

To było coś - szczególnie, że nie tak dawno przed tym można było pałą zebrać za ten znaczek.

I to pewnie dlatego się poczuwam....

Ale to tylko była moja opinia - nic osobistego. Każdy ma prawo robić co uważa.

Wyborczych leni jest wielu , nawet wiekszosc niestety. Jesli i Ty sie do nich zaliczasz to rowniez do Ciebie to bylo i mozesz czuc sie niepozdrowiony przeze mnie.

a tak na marginesie to fajnie byłoby, jakby państwo też poczuwało się do wypełniania obowiązków wobec obywateli

Nie pytaj co panstwo moze zrobic dla Ciebie , zapytaj , co Ty mozesz zrobic dla panstwa.

Zyjemy w takich pieknych czasach , ze wystarczy tylko zaglosowac w kolejnych wyborach , placic podatki , pracowac , uczyc sie .....

Nie trzeba juz za Ojczyzne krwi przelewac.

Wiec moze majac w pamieci jak wiele nasi przodkowie zrobili dla tego kraju nie lenmy sie w niedziele i przejdzmy sie na spacer do lokalu wyborczego aby postawic pare krzyzykow. Nikt nas nie bedzie za to przesladowal. I zobaczycie , ze jak bedzie wysoka frekwencja to sie te lajadaki na gorze troche opamietaja.

Wyborczych leni jest wielu , nawet wiekszosc niestety. Jesli i Ty sie do nich zaliczasz to rowniez do Ciebie to bylo i mozesz czuc sie niepozdrowiony przeze mnie.

Nie pytaj co panstwo moze zrobic dla Ciebie , zapytaj , co Ty mozesz zrobic dla panstwa.

Zyjemy w takich pieknych czasach , ze wystarczy tylko zaglosowac w kolejnych wyborach , placic podatki , pracowac , uczyc sie .....

Nie trzeba juz za Ojczyzne krwi przelewac.

Wiec moze majac w pamieci jak wiele nasi przodkowie zrobili dla tego kraju nie lenmy sie w niedziele i przejdzmy sie na spacer do lokalu wyborczego aby postawic pare krzyzykow. Nikt nas nie bedzie za to przesladowal. I zobaczycie , ze jak bedzie wysoka frekwencja to sie te lajadaki na gorze troche opamietaja.

Peleton, Ty jesteś prawdziwy idealista. ja sobie Ciebie w ramki oprawię :)

P.s. ja idę, chociaż mam poczucie, że psu na budę. Ale wiem, że mojego głosu PiS miał nie będzie :evil:

Mnie sie tak porobiło, bo pierwsze moje wybory to były wolne wybory. I byłam strasznie dumna idąc na nie ze znaczkiem Solidarności w klapie.

To było coś - szczególnie, że nie tak dawno przed tym można było pałą zebrać za ten znaczek.

Ja bylem wtedy troszke za mlody aby glosowac , ale 4 czerwca 1989 roku to dla mnie jedna z wazniejszych dat w historii Polski.

Wreszcie normalnie , bez umierania bez sensu, cos udalo nam sie dla Ojczyzny zrobic.

Ponury ja do tego pnia ROAD/UD/UW mam juz spory dystans , choc przez dlugi czas bylem ich zelaznym elektoratem. Ale predzej mi reka uschnie niz zaglosuje na jakas partie z pnia postkomunistycznego , choc koalicje rzadowa z nimi bym przyjal bez oporow.

To juz Cie pozdrawiam jak idziesz do wyborow :wink:

A glosuj oczywiscie na kogo chcesz. Nawet na Krzysztofa Kononowicza mozesz sobie glosowac ( tylko wrzuc glos do urny :wink: ) :D

Ja bylem wtedy troszke za mlody aby glosowac ...............

Dzięki Uciekający Przed Peletonem :cry: :cry: :cry: :):) :wink:

Peleton, Ty jesteś prawdziwy idealista. ja sobie Ciebie w ramki oprawię :)

P.s. ja idę, chociaż mam poczucie, że psu na budę. Ale wiem, że mojego głosu PiS miał nie będzie :evil:

Nie oprawiaj!!!

Po pierwsze to dran ze mnie , ale nie bede wyjasnial dlaczego bo tu nie konfesjonal :wink:

Po drugie to o czym pisze to nie zaden idealizm tylko racjonalizm.

Idealizmem jest wiara w to ze politycy winni byc wspaniali i uczciwi.

Ludzie chyba czesto w to wierza i dlatego sie tak latwo zniechecaja do polityki. A polityka to gó..no , tak piszac w uproszczeniu.

Pozdrawiam

GMP, co mi proponujesz? Tam, gdzie jestem zameldowany, nie wiem nawet, jacy sa kandydaci. Tu, gdzie pilnuje, wiem jacy sa kandydaci, ale nie moge glosowac.

To bede mogl krytykowac czy nie, nie oddajac zadnego glosu?

Idz i glosuj.

Nawet na chybil trafil glosuj.

Zawsze jakies prawdopodobienstwo , ze na mniej zdeprawowanego trafisz , a liczy sie przeciez takze frekwencja.

No i bedziesz sobie mogl ponarzekac z czystym sumieniem :wink:

Ponury ja do tego pnia ROAD/UD/UW mam juz spory dystans , choc przez dlugi czas bylem ich zelaznym elektoratem. Ale predzej mi reka uschnie niz zaglosuje na jakas partie z pnia postkomunistycznego , choc koalicje rzadowa z nimi bym przyjal bez oporow.

a to jednak dziwne trochę

nowa lewica to już nie są takie klasyczne komuchy, gdzieś pomiędzy Rakowskim a Babiuchem :lol:

ostatnim z tej grupy był chyba L. Miller

to już nie to, wszystko jest nowe, idzie zmiana pokoleniowa [nareszcie]

jak Olejniczak, jak Marcinkiewicz i jeszcze młodsi

To juz Cie pozdrawiam jak idziesz do wyborow :wink:

A glosuj oczywiscie na kogo chcesz. Nawet na Krzysztofa Kononowicza mozesz sobie glosowac ( tylko wrzuc glos do urny :wink: ) :D

o nie, jeśli już pójdę to nie po to by zmarnować kartę ;)

no to pozdro :)

a to jednak dziwne trochę

nowa lewica to już nie są takie klasyczne komuchy, gdzieś pomiędzy Rakowskim a Babiuchem :lol:

ostatnim z tej grupy był chyba L. Miller

to już nie to, wszystko jest nowe, idzie zmiana pokoleniowa [nareszcie]

jak Olejniczak, jak Marcinkiewicz i jeszcze młodsi

Ja jeszcze poczekam kolejnych 17 lat , moze sie calkiem przez ten czas "otrzepia" z postkomuny. No po prostu nie jestem w stanie draniom wybaczyc 14 lat , ktore w PRL przezylem.

Poza tym to liberal ze mnie :wink:

Na starosc ponoc ludzie nabieraja lewicowych przekonan , wiec mam nadzieje , ze bedziemy miec w Polsce normalna lewice.

PS

A ten Marcinkiewicz to rzeczywiscie jest bardzo lewacki , chociaz pewnie on sam bardzo by protestowal ze mu taka gebe przyprawiles

Tak jeszcze a'propos kandydata XXI wieku, to mu mamusię napadli. :(

I teraz on "zabroni dla młodzieży wszystkiego". Dobrze, że nie jestem młodzieżą. Ani kierowcą, bo kierowcom też zabroni ("alkoholu, narkotyków, wszystkiego"). :wink:

Biedny człowiek.

Rozpacz.

Na YouTube już jest cała filmoteka