kuleczka 09.11.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 o wilku mowa: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1474906#1474906 Temat Wnętrza pasuje idealnie Wszak te panie mają bardzo bogate wnętrza Panowie również ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.11.2006 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 no jo, chyba spuszczę psy na noc, do Gdyni tylko rzut beretem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.11.2006 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 jak tam zajrzałaś, tylko na chwilkę, chwilunię, z ciekawości chociażby - to odpal następnego antywirusa albo spyware. Masz jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.11.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 1. To jest tak, ze opublikowanie swojego adresu na liscie dyskusyjnej, forum lub gdzies na stronie internetowej to pokarm dla spamerow. Ich automaty przeszukuja wlasnie listy i strony, w poszukiwaniu 'prawdziwych' nadawcow. Stad coraz czesciej ludzie podaja adres w formie np. 'mmmad at murator dot pl'2. Z doswiadczen, jakie mial jeden z forumowiczow z Panda wnioskuje, ze jest ona z LPR-u - czasem widzi zagrozenia tam, gdzie ich nie ma...3. ...ale to nie oznacza, ze LPR i Panda nigdy nie maja racji. Panda moze byc bardzo skuteczna.4. Na onecie jest funkcja "to spam". Zaznacza sie na WWW emaile traktowane jako spam i "pietnuje". Na tej podstawie filtry onetu klasyfikuja ten i podobne emaile jako spam i moga go dalej nie puszczac...5. Moge sie mylic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.11.2006 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 jak tam zajrzałaś, tylko na chwilkę, chwilunię, z ciekawości chociażby - to odpal następnego antywirusa albo spyware. Masz jak w banku to odpalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.11.2006 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 no to se kur... wczoraj wygałem z wirusami a dzisiaj rano czekało na mnie z 50 wiadomości "undelivered cos tam" teraz pracowy komp wiec tu jest raczej czystko .. chociaz sie jeszcze upewnie ... wychodzi ze trzeba bedzie skrzynke zmienic !! szkoda adresu bo sporo osob go ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.11.2006 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 juz jestem troche mądrzejszy .. pogadałem z informatykami i oto co sie dowiedzialem to wcale nie musi moj komputer wysylac wystaczy zeby ktos kto ma mnie w ksiązce mial wirusa lub zeby spamer jakis dostal w swe brudne lapki moj adres i wysyla spam w swiat podpisujac sie moim adresem cholera wie jak ale w efekcie wszystkie odpowiedzi przychodza do mnie wiec pomimo ze moje komputery sa czyste to bedzie przychodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 10.11.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Rzeczywiście kiepsko to brzmi Dla pocieszenia powiem Ci, że też muszę zmienić pocztę, bo na swoją, którą mam na Interii nie mogę wejść od kilku dni Nie mam pojęcia co się stało.....zmiana hasła też nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 10.11.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Polecam konto mailowe na hotmailu, żaden spam nie przychodzi , ani jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 10.11.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 juz jestem troche mądrzejszy .. pogadałem z informatykami i oto co sie dowiedzialem to wcale nie musi moj komputer wysylac wystaczy zeby ktos kto ma mnie w ksiązce mial wirusa lub zeby spamer jakis dostal w swe brudne lapki moj adres i wysyla spam w swiat podpisujac sie moim adresem cholera wie jak ale w efekcie wszystkie odpowiedzi przychodza do mnie wiec pomimo ze moje komputery sa czyste to bedzie przychodzilo Też możesz wiedzieć jeśli chcesz. To jest bardzo proste. Większość programów do wysyłania maili jest bardzo łatwowierna. Można mu podać cokolwiek w polu 'From'. Nie weryfikuje. Też to możesz zrobić i wysłać komuś mail niby od kogoś innego a nie od siebie. Co prawda jak odbiorca przejrzy dokładnie mail (source) to zobaczy że komputer z którego wysłano nie zgadza się z adresem - ale kto to robi? Wbrew pozorom internet opiera się w dużej mierze na zaufaniu. które różni ludzie wykorzystują. przez co zaufanie się zmniejsza. Ale ogólnie to ludzie są dobrzy. Pomimo wszystko (tego nauczyła mnie moja praca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 spróbuj z takim antyspamerem http://www.spamihilator.com/ codziennie wyłapuje ok. 200spamów Czasem cos przepuści, ale w sumie OK. Tak czy owak i tak warto przejrzeć jego "obszar nauki", bo potrafi zablokować listy ze "znajomych" adresów. Ja jeszcze używam takie cóś do czyszczenia systemu ze "szpiegów": http://www.lavasoft.com/products/ad-aware_se_personal.php Wkurzające to wszystko ile czasu trzeba poświęciec na te wszystkie g..a A i na forum sie pokazują ich długie macki Tylko, że "Ad-Avare" z Lavasoftu wywali również parę potrzbenych składników programów... dodatkowo mam Kasperskiego. Z tego antyspamu łatwo sie odzyskuje, to co połknął niepotrzebnie. Nie przeszkadza w pracy, no i działa za free już 3 miesiące Ad-aware uzywam. Mozna zobaczyć co oznaczył do wyrzucenia. Przeszukiwać również można spybot'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.11.2006 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 ok wiec moje sposoby zastosowane jak dotąd /może się komuś przyda/ skanowanie on-line panda atywirus http://www.pandasoftware.com.pl MKS http://www.mks.com.pl oba skanuja dysk online bez potrzeby wykupowania licencji do tego spybot i adaware darmowe sciagniete z http://www.dobreprogramy.pl po kilku szukaniach komputer w pracy czysciutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.11.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 PawsonPrzeskanuj on-line na stronie ArcaBita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.11.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hmmm... ja czesto sama przerywam skanowanie bo... mi komputer wtedy zwalnia wiem ze tak nie wolno.... ale czesto programy graficzne mam odpalone i sie wieszaja wtedy nieziemsko co mnie wkurza no i mam dzieki temu ... jak mam No to sie odłączaj wogóle od sieci jak masz programy graficzne włączone. Ja tak robię. Moge wtedy wszystkie zasłony wyłączyc i siedzę sobie spokojnie i pracuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.11.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hmmm... ja czesto sama przerywam skanowanie bo... mi komputer wtedy zwalnia wiem ze tak nie wolno.... ale czesto programy graficzne mam odpalone i sie wieszaja wtedy nieziemsko co mnie wkurza no i mam dzieki temu ... jak mam No to sie odłączaj wogóle od sieci jak masz programy graficzne włączone. Ja tak robię. Moge wtedy wszystkie zasłony wyłączyc i siedzę sobie spokojnie i pracuję. ale ja tak skacze tu grafika , tu net, tu sprawdzam poczte. tu sprawdzam pogode i program Tv wiesz...10 rzeczy na raz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.11.2006 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hmmm... ja czesto sama przerywam skanowanie bo... mi komputer wtedy zwalnia wiem ze tak nie wolno.... ale czesto programy graficzne mam odpalone i sie wieszaja wtedy nieziemsko co mnie wkurza no i mam dzieki temu ... jak mam No to sie odłączaj wogóle od sieci jak masz programy graficzne włączone. Ja tak robię. Moge wtedy wszystkie zasłony wyłączyc i siedzę sobie spokojnie i pracuję. ale ja tak skacze tu grafika , tu net, tu sprawdzam poczte. tu sprawdzam pogode i program Tv wiesz...10 rzeczy na raz, hmmm wymieniłaś 5 ... ciekawe co to te drugie pięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 10.11.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 PawsonPrzeskanuj on-line na stronie ArcaBita Albo wal w te robale prusakolepem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 10.11.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 PawsonPrzeskanuj on-line na stronie ArcaBita Albo wal w te robale prusakolepem Albo moze tym młotkiem z naklejki nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.11.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 ale ja tak skacze tu grafika , tu net, tu sprawdzam poczte. tu sprawdzam pogode i program Tv wiesz...10 rzeczy na raz, Zam to i unikam jak ognia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.11.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hmmm... ja czesto sama przerywam skanowanie bo... mi komputer wtedy zwalnia wiem ze tak nie wolno.... ale czesto programy graficzne mam odpalone i sie wieszaja wtedy nieziemsko co mnie wkurza no i mam dzieki temu ... jak mam No to sie odłączaj wogóle od sieci jak masz programy graficzne włączone. Ja tak robię. Moge wtedy wszystkie zasłony wyłączyc i siedzę sobie spokojnie i pracuję. ale ja tak skacze tu grafika , tu net, tu sprawdzam poczte. tu sprawdzam pogode i program Tv wiesz...10 rzeczy na raz, hmmm wymieniłaś 5 ... ciekawe co to te drugie pięć nie powiem bo sie wstydze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts