Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie wejście do salonu i kuchni...

AAgnieszk

Recommended Posts

Witajcie :p , w nowym domku nie planuję żadnych drzwi na parterze z wyjątkiem łazienki i jeszcze będa drzwi do garazu, dół będzie dość przestrzenny, otwarty.. nie moge zdecydować czy zamiast drzwi w salonie i kuchni zrobić tzw.łuki (półkola) czy takie proste, kanciaste będą bardziej elegancie? :wink:

Ja mam tak (zdjęcia z budowy, aktualnymi nie chwalę się, bo jeszcze nie mam ścian pomalowanych):

wejście do jadalni i z jadali do kuchni drugi łuk - łuki z cegły klikierowej pozostaną odsłonięte

http://foto.m.onet.pl/_m/416f28482bbaaa03549e769ef6bc29ce,5,19,0.jpg

wejście do salonu i małego korytarzyka w trakcie murowania

http://foto.m.onet.pl/_m/94a9f53b0eaee9dbc61d2ba4f7c3f9b6,5,19,0.jpg

Witajcie :p , w nowym domku nie planuję żadnych drzwi na parterze z wyjątkiem łazienki i jeszcze będa drzwi do garazu, dół będzie dość przestrzenny, otwarty.. nie moge zdecydować czy zamiast drzwi w salonie i kuchni zrobić tzw.łuki (półkola) czy takie proste, kanciaste będą bardziej elegancie? :wink:

polecam eleganckie drzwi do kuchni

mogą być półkolaste :)

byle były

polecam eleganckie drzwi do kuchni

mogą być półkolaste :)

byle były

zależy jaka jest główna funkcja kuchni ...

Mnie przede wszystkim nie podobają się łuki w zbyt małych i wąskich otworach i oderwane od całości wnętrza - takie z "czterdziestolatka". Szersze wyglądają dużo lepiej. Obłożone cegłą, ale we wnętrzu rustykalnym lub "piwnicznym" mogą być ładne, ale czasem zbyt przypomina to restaurację.

Mnie przede wszystkim nie podobają się łuki w zbyt małych i wąskich otworach i oderwane od całości wnętrza - takie z "czterdziestolatka". Szersze wyglądają dużo lepiej. Obłożone cegłą, ale we wnętrzu rustykalnym lub "piwnicznym" mogą być ładne, ale czasem zbyt przypomina to restaurację.

Tu nie chodzi chyba o to, czy drzwi sa wąskie czy szerokie, tylko o to, czy łuk jest półkolem czy bardziej płaski. Półkola sa okropne.

Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa :o

Nie wiem, czy mój salon zasłużył na tyle pochwał, bez właczonego całego oświetlenia i w pochmurny dzień nie wygląda już tak ładnie :wink:

AAgnieszk@

Zapewne chodzi Ci o ten kamień na ścianie kominkowej. Jest to imitacja piaskowca kupiona w hurtowni budowlanej firmy Relief o nazwie "Tatry"

http://www.relief.pl/

Sam kominek obłożony jest trawertynem :wink:

ula@

Przykro mi, ale kolor jest dorabiany przeze mnie osobiście. Kupiłam jakiś piaskowy z mieszalnika dekoralu, ale po pomalowaniu kawałka ściany wydawał mi się za chłodny i za ciemny. Dodałam więc białej emulsji i pomarańczowego barwnika :D Wyszedł taki ciepły lekko piaskowy, trochę budyniowy, nieokreślony.......