gizmo 26.04.2003 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Muszę kupić cały sprzęt AGD (kuchnia + pralka)do nowego domu, ale nie mam pojęcia, jakie są różnice między poszczególnymi firmami. Oczywiście nie chcę przepłacić. Co, z jakiej firmy? [ Ta wiadomość była edytowana przez: gizmo dnia 2003-04-26 19:02 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.04.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Jeśli nie masz tzw."kupy kasiory" to odpuść sobe sprzęt do zabudowy, równie dobry wolnostojący jest 20- 40 % tańszy. Podobnie standardowe (szafkowe) meble kuchenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekM 26.04.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Najpierw wybierz co Ci potrzeba a dopiero potem szukaj. Sprzęt do zabudowy jest rzeczywiście zauważalnie droższy - nie wiem dlaczego. Podobno całkiem tanie i niezłe sa już krajowe marki typu Amica itp. bo reszta jest składana we Włochach i bywa z nimi różnie. Ja mam Aristona i poza zmywarką i drobiazgami przy płycie gazowej(zapalacze) nic mi się nie psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekM 26.04.2003 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Najpierw wybierz co Ci potrzeba a dopiero potem szukaj. Sprzęt do zabudowy jest rzeczywiście zauważalnie droższy - nie wiem dlaczego. Podobno całkiem tanie i niezłe sa już krajowe marki typu Amica itp. bo reszta jest składana we Włochach i bywa z nimi różnie. Ja mam Aristona i poza zmywarką i drobiazgami przy płycie gazowej(zapalacze) nic mi się nie psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.04.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Ja jestem klasykiem i mam:- od 12 lat polarowską pralkę Dianę (drobny remont rok temu)- 12 letnią polarowską lodówkę 176 (chodzi) ale że dla mojej żony za mało to rok temu kupiłem chłodz. - zamr - (Polar) CZN3402 (b. dobrze chodzi). Do nowego domu ją zabieram i kupuję wolnostojącą kuchenkę Amiki (z płtą ceramiczną). Nie wiem jeszcze co ze zmywarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 26.04.2003 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 Jeśli pralkę to z krajowych Amica (mamtaką od 3 lat ), jak zagraniczna to Gorenje. We Włoszech jest firma chyba Marloni się nazywa i produkuje pralki pod nazwami ... ok.130 marek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 27.04.2003 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Jeśli chodzi o pralki, to podobnież (opinia znajomego sprzedawcy) Amica się psuje. Mi polecono Boscha produkowanego w Polsce (chyba w Łodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 27.04.2003 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Psuje się wszystko. A sprzęt Boscha jest najlepszy zazwyczaj dla zwolenników VW i innych niemieckich samochodów (zauważyłem taką prawidłowość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 On 2003-04-27 20:12, pawel_l wrote: Psuje się wszystko. A sprzęt Boscha jest najlepszy zazwyczaj dla zwolenników VW i innych niemieckich samochodów (zauważyłem taką prawidłowość). Chyba masz rację!!! To tak jakbyś pisał o mnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 28.04.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Autoryzuję powyższą wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm 28.04.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 polecam sklep internetowy http://www.agdrtv.com , wszystko tansze o kilkaset zlotych niz w sklepie dowoza na miejsce do domu nowe z gwarancjami no i goscie sie znaja na sprzecie bo sprzedaja wszystkie firmy. ja teraz tez kupuje wszystko do kuchni + pralke i raczej stawiam na boscha jesli chodzi o zmywarke i pralke. amika robi podobno dobre plyty gazowe ale to niepotwierdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shatterhand 28.04.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Wydaje mi sie ze Polar produkuje obecnie dobry sprzęt,odnośnie Bosch'a to powiem słowami znajomego zajmującego się sprzedażą sprzętu tej firmy;ze to najlepiej widać po liczbie reklamacji i napraw a jest ich najwięcej...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 On 2003-04-28 13:34, shatterhand wrote: Wydaje mi sie ze Polar produkuje obecnie dobry sprzęt,odnośnie Bosch'a to powiem słowami znajomego zajmującego się sprzedażą sprzętu tej firmy;ze to najlepiej widać po liczbie reklamacji i napraw a jest ich najwięcej...!!! Nie mam nic do POLARa, ale wypisywanie takich głupot odnośnie BOSCHa jes nie na miejscu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 28.04.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Przepraszam, znowu się nie zalogowałem. I w dodatku "zjadłem" jedną literkę [ Ta wiadomość była edytowana przez: Grzegorz63 dnia 2003-04-28 13:50 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klon 29.04.2003 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Z doświadczenia mogę powiedzieć, że Amica jest jak najbardziej w porządku. Kuchenka gazowo-elektyczna sprawuje się dobrze i u mnie i u siostry. Siostra ma też pralkę Amici i nie narzeka czego nie można powiedzieć o pralce teściów: Bosch. Na początku była rewelacja, chcieli mieć sprawdzony sprzęt i zdecydowali się na nią chociaż facet ich ostrzegał, że głośno wiruje, ale im to nie przeszkadzało, bo stoi w piwnicy. Niestety po 2 latach zainwestowali w pierwszą naprawę. Ja mam pralkę Candy, ale tylko dlatego, że krajowi producenci nie oferowali sprzętu o wymiarach, który mieściłby się w mojej łazience. Generalnie przed zakupem zastanawiam się gdzie jest najbliższy serwis i jeżeli jest porównywalny sprzęt polski, kupuję to co polskie. W końcu dzięki temu ktoś będzie miał co do garnka włożyć. Wydaje mi się, że czasami o tym zapominamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 29.04.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Ja mam Polar 813 pracuje idealnie 5 rok, i obsluguje 3 osobową rodzine z malym dzieckiem. U nas od stuleci jest moda na obce produkty, a szkoda, nasze wcale nie są gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 29.04.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Krzysiek masz rację- Amica produkuje na najbardziej wymagajace rynki na świecie, a w kraju jest prawie nieznana. I jeszcze jaka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 29.04.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 I jeszcze jedno - Zelmer produkuje swoje wyroby na zachód pod nazwą Kenwood, AEG itp. (sam widziałem jak byłem w Zelmerze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turner 29.04.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Jeżeli chodzi o pralki AMICI to producent powoli wycofuje sie z ich produkcji. Liczba reklamacji była ogromna. Dane z hurtowni rozprowadzającej ten sprzęt. Jeżeli chodzi o kuchenki Amici to zupełnie inna sprawa. Są niezłe. Sam mam i sprawuje sie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 29.04.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 mam oszczednie kupowane sprzety: lodowka polar - od wielu lat sie nie psuje, ale drugi raz bym nie kupila, bo tandetnie wykonczonakuchnia amica - znakomitazmywarka siemens - po paru latach w koszach lamia sie pretypralka siemens - idealnajak kupowalismy siemensa, mowiono nam, ze trzeba patrzec, gdzie zrobiony, bo tylko niemiecki jest pewny. Jesli cos sie psuje, to podobno serwis jest liczony za kazde rozpoczete 6 minut pobytu mechanika, a nie za wykonanie naprawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts