Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzęt AGD

gizmo

Recommended Posts

Najpierw wybierz co Ci potrzeba a dopiero potem szukaj. Sprzęt do zabudowy jest rzeczywiście zauważalnie droższy - nie wiem dlaczego. Podobno całkiem tanie i niezłe sa już krajowe marki typu Amica itp. bo reszta jest składana we Włochach i bywa z nimi różnie. Ja mam Aristona i poza zmywarką i drobiazgami przy płycie gazowej(zapalacze) nic mi się nie psuje.

Najpierw wybierz co Ci potrzeba a dopiero potem szukaj. Sprzęt do zabudowy jest rzeczywiście zauważalnie droższy - nie wiem dlaczego. Podobno całkiem tanie i niezłe sa już krajowe marki typu Amica itp. bo reszta jest składana we Włochach i bywa z nimi różnie. Ja mam Aristona i poza zmywarką i drobiazgami przy płycie gazowej(zapalacze) nic mi się nie psuje.

Ja jestem klasykiem i mam:

- od 12 lat polarowską pralkę Dianę (drobny remont rok temu)

- 12 letnią polarowską lodówkę 176 (chodzi) ale że dla mojej żony za mało to rok temu kupiłem chłodz. - zamr - (Polar) CZN3402 (b. dobrze chodzi). Do nowego domu ją zabieram i kupuję wolnostojącą kuchenkę Amiki (z płtą ceramiczną). Nie wiem jeszcze co ze zmywarką.

On 2003-04-27 20:12, pawel_l wrote:

Psuje się wszystko. A sprzęt Boscha jest najlepszy zazwyczaj dla zwolenników VW i innych niemieckich samochodów (zauważyłem taką prawidłowość).

Chyba masz rację!!!

To tak jakbyś pisał o mnie ! :grin:

polecam sklep internetowy http://www.agdrtv.com , wszystko tansze o kilkaset zlotych niz w sklepie dowoza na miejsce do domu nowe z gwarancjami no i goscie sie znaja na sprzecie bo sprzedaja wszystkie firmy. ja teraz tez kupuje wszystko do kuchni + pralke i raczej stawiam na boscha jesli chodzi o zmywarke i pralke. amika robi podobno dobre plyty gazowe ale to niepotwierdzone

On 2003-04-28 13:34, shatterhand wrote:

Wydaje mi sie ze Polar produkuje obecnie dobry sprzęt,odnośnie Bosch'a to powiem słowami znajomego zajmującego się sprzedażą sprzętu tej firmy;ze to najlepiej widać po liczbie reklamacji i napraw a jest ich najwięcej...!!!

Nie mam nic do POLARa, ale wypisywanie takich głupot odnośnie BOSCHa jes nie na miejscu!!!

Z doświadczenia mogę powiedzieć, że Amica jest jak najbardziej w porządku. Kuchenka gazowo-elektyczna sprawuje się dobrze i u mnie i u siostry. Siostra ma też pralkę Amici i nie narzeka czego nie można powiedzieć o pralce teściów: Bosch. Na początku była rewelacja, chcieli mieć sprawdzony sprzęt i zdecydowali się na nią chociaż facet ich ostrzegał, że głośno wiruje, ale im to nie przeszkadzało, bo stoi w piwnicy. Niestety po 2 latach zainwestowali w pierwszą naprawę. Ja mam pralkę Candy, ale tylko dlatego, że krajowi producenci nie oferowali sprzętu o wymiarach, który mieściłby się w mojej łazience. Generalnie przed zakupem zastanawiam się gdzie jest najbliższy serwis i jeżeli jest porównywalny sprzęt polski, kupuję to co polskie. W końcu dzięki temu ktoś będzie miał co do garnka włożyć. Wydaje mi się, że czasami o tym zapominamy.

mam oszczednie kupowane sprzety:

lodowka polar - od wielu lat sie nie psuje, ale drugi raz bym nie kupila, bo tandetnie wykonczona

kuchnia amica - znakomita

zmywarka siemens - po paru latach w koszach lamia sie prety

pralka siemens - idealna

jak kupowalismy siemensa, mowiono nam, ze trzeba patrzec, gdzie zrobiony, bo tylko niemiecki jest pewny. Jesli cos sie psuje, to podobno serwis jest liczony za kazde rozpoczete 6 minut pobytu mechanika, a nie za wykonanie naprawy!