oorbus 27.04.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 hej,zadałem ten problem w dziale "wnętrza" ale jakowoś aktywność szanownych forumowiczów w tam jest znacznie niższa od tej w doświadczeniach. w związku z tym ośmielam się raz jeszcze przytoczyć problem: moja żona sobie wymuśliła( jakby nie patrzeć całkiem sensownie) zsyp na bielizne. no bo tak: łazienka ta główna będzie na piętrze, a pralka i suszarnia w piwnicy. teraz, targać kosz z brudną bielizną po schodach w dół? czy nie lepiej zrobić takiego zsypu z łazienki wprost do kosza na dole? np z rury wentylacyjnej fi 250? czy ktoś to próbował? co o tym sądzicie? czekam na komentarze pozdrawiam oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 27.04.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Też planuję zrobić taki zsyp. Nie bardzo jednak wiem jakie zastosować do niego wejście. I oczywiscie ponawiam powyższe pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.04.2003 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 hej Tomaszu towarzyszu "niedoli"ja myślę zrobiś to na zasadzie szafki wolnostojącej, otwieranej od góry. Ładnie to będzie wygladać, prawda?pzdr oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 28.04.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Napisałam trochę w wątku "wnętrza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 28.04.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Ja sobie wymyśliłam pralnię z suszarnią na poddaszu (dlatego że tam mamy zaplanowaną sypialnię, pokoje dzieci, główną łazienkę). Zsypu na pranie wtedy nie potrzeba... Wiem że dla autora wątku to żadna rada, ale piszę to dla tych którzy są jeszcze na etapie projektowania albo wybierania projektu: w domu dwukondygnacyjnym dobrze jest znaleźć miejsce na małe pomieszczenie gospodarcze na poddaszu. [ Ta wiadomość była edytowana przez: magmi dnia 2003-04-28 09:40 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.04.2003 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 w zasadzie dla mnie faktycznie żadna to rada.ale....każdy głos się liczy.oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Zrobiłem. Myślałem najpierw o rurze ale w końcu zrobiłem otwór przez strop o przekroju prostokąta : 20x30. Od środka wyłożone płytkami takimi samymi jak łazienka na górze. Obudowa zzsypu połączona zgrabnie z zabudową wanny narożnej. Drzwiczki uchylne takie same jak szafki w łazience.Baaaaardzo praktyczne urządzenie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.04.2003 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 dzięki,tylko jak wyłożyleś płytkami caly ten "komin"?ciekawe.oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 28.04.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Jaro z jakiego materiału ten prostokąt. Są może takie z plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Płytkami wykładane było Od góry. Chodzi o to, że to jest jakby komin ale z zamurowanym wylotem (czyli górą) za to bez ściany frontowej - udało mi się wytłumaczyć ? . W miejsce brakującej ścianki frontowej są właśnie uchylne drzwiczki. Kasia - nie plastik - albo wykuwasz w stropie prostokątną dziurę albo jak lejesz strop zostawiasz jakiś szalunek na ten zsyp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 28.04.2003 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Ja mam zsyp zrobiony w rogu, w którym będzie szafka w łazience. Dziura wykuta w stropie (25x25cm). Nad "dziurą" będą półki. Wszystko zamknięte w szafce. Szafka będzie robiona na zamówienie, bez "dna" oczywicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 10.11.2003 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 A jak zrobiliscie przejscie przez strop pod zsyp ? Ja chce zrobic okragly ok 30. cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ślivka 10.11.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Myślałam o czymś takim,na pewno jest bardzo wygodne,ale doszłam do wniosku,że gra nie warta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 10.11.2003 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 moi znajomi (segment 2-pietrowy, pralnia w piwnicy) zrobili sobie taka rure przez 4 kondygnacje, z wlotami na kazdym pietrze i nie wyobrazaja sobie zycia bez tego. Rura jest z PCV, na oko ze 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 najlepiej wyjście zsypu wyprowadzić do sąsiadki ona szybko wypierze, wyprasuje przyniesie i podziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 12.11.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 a co, jesli nie przyniesie i tylko podziekuje?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 wtedy musisz mieć nadzieję że ktoś wyprowadzi taki zsyp do waszego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adal 12.11.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Rozwiązanie bardzo praktyczne, tylko pamietajcie o zabezpieczeniu wlotu przed pociechami. Znajomy, jako że ma bardzo żywe dzieci zabezpieczył klapę ryglem elektrycznym włączanym przyciskiem na ścianie, poza zasięgiem potworków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kaazik 12.11.2003 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 A jak rozwiązaliście transport powrotny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.11.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 A jak rozwiązaliście transport powrotny? hehe winda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts