Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nie będę miała ładnego domku :(

warkot

Recommended Posts

Mam doła! Mój domek wcale nie będzie ładny. Górne okna frontowe i okno kuchenne są za małe wyglądają obrzydliwie. Na dodatek jest ściana kolankowa i architekt słowa nie pisnął że powinno się przedłużyć więźbę i mam takie brzydkie klece nad wiatą wejściem i tarasem - mam obleśny dom, mam dola buuuuuuuu

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam doła! Mój domek wcale nie będzie ładny. Górne okna frontowe i okno kuchenne są za małe wyglądają obrzydliwie. Na dodatek jest ściana kolankowa i architekt słowa nie pisnął że powinno się przedłużyć więźbę i mam takie brzydkie klece nad wiatą wejściem i tarasem - mam obleśny dom, mam dola buuuuuuuu

Bzdury gadasz, czy sie podoba czy nie to zawsze kwestia gustu.

Dawaj linka do projektu i do zdjęć jak masz! Znajdziemy tam napewno wiele co się może podobać a i Ty może inaczej spojrzysz na swój domek.

Nie to ładne co ładne tylko co sie komu podoba! :D

Te okna frontowe troszkę bym powiększyła - nie powinno być teraz problemu. Z tego co mi sie po głowie obija, nie potrzebujesz na to pozwolenia zamiennego, wystarczy wpis kierownika. Chyba, że okna zamówione :roll:

Nie przejmuj sie - teraz taki etap, że dom wygląda jak brzydkie kaczątko. Wypieknieje za moment :)

Kobito, nie marudź....jak go otynkujesz , pomalujesz, okna wstawisz to od razu bedzie lepiej wygladał. A poza tym naprawdę nie jest źle....mój bedzie prosty jak od siekiery i nie ma się podobać....ma być funkcjonalny i wygodny :wink: .

Pozdrawiam.

okna już som więc się powiększyć nie da

architekt powiedział że zmiana koloru tylko podkreśli sprawę

oprawki okien - tak oczywiście, ale zastanawiam się czy tylko tych frontowych górnych

no jest obrzydliwie przestraszliwie idę sobie pochlipać w konciku :(

Nie ma co histeryzować i chlipać. Każdy domek na tym etapie wygląda jak szkaradny kadłubek i budzi wewnetrze fuj i blee :wink: . Dopiero jak dojdzie wykończenie ( orynnowanie, stolarka, tynki) bedzisz mogła bardziej obiektywnie ocenić swój domek. Teraz wstrzymaj się z ocenami!!!! Poza tym wyglada na to ze mieszkasz w ładnym zielonym otoczeniu więc czesciej bedziesz patrzyła na to co za oknem. Ale najwazniejsze że jeszcze nic straconego jesli chodzi o postrzeganie domku od zewnatrz - są sposoby na optyczne skrócenie wysokosci scian, powiekszenie otworów okiennych. Widziałem takie sztuczki na zdjęciach poglądowych przed i po zabiegach. Poproś o radę Roberta Skitka on bywa na forum i jest architektem - podsunie Ci konkretne rozwiazania jak zmienić obecny stan który ci nie pasuje na taki który bedziesz akceptowała. A tak w ogóle to fajny domek masz i kotom bedzie dobrze :-)

Tak to był projekt indywidualny,

pan architekt twierdzi że jemu się ta bryła podoba jak jest

a ja się przy rozmowie o tynkach zrobiulam malutka bo wyszłam na taką co się czepia bez sensu

boszsz juz nigdy nie zdecyduję się na budowę domu :(

Warkot szukaj sposobu żeby optycznie zmienic wyglad jesli stan zastany nie wzbudza w Tobie ENTUZJAZMU, To sa obramówki, gra kolorem, podsypka, rośliny. Podejdz konstruktywnie do sprawy.