warkot 15.11.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Mam doła! Mój domek wcale nie będzie ładny. Górne okna frontowe i okno kuchenne są za małe wyglądają obrzydliwie. Na dodatek jest ściana kolankowa i architekt słowa nie pisnął że powinno się przedłużyć więźbę i mam takie brzydkie klece nad wiatą wejściem i tarasem - mam obleśny dom, mam dola buuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 15.11.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Spokojnie. Otynkujesz, może będzie lepiej wyglądało. Możesz dać tzw. oboknia, które optycznie powiększą otwór okienny, albo zastosować akieś inne sztuczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 15.11.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Mam doła! Mój domek wcale nie będzie ładny. Górne okna frontowe i okno kuchenne są za małe wyglądają obrzydliwie. Na dodatek jest ściana kolankowa i architekt słowa nie pisnął że powinno się przedłużyć więźbę i mam takie brzydkie klece nad wiatą wejściem i tarasem - mam obleśny dom, mam dola buuuuuuuu Bzdury gadasz, czy sie podoba czy nie to zawsze kwestia gustu. Dawaj linka do projektu i do zdjęć jak masz! Znajdziemy tam napewno wiele co się może podobać a i Ty może inaczej spojrzysz na swój domek. Nie to ładne co ładne tylko co sie komu podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 15.11.2006 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 O tu http://images2.fotosik.pl/247/7375e8e61bb07e74m.jpg i tu http://images1.fotosik.pl/256/e185dcfa9a647c17m.jpg nie mam planu, wewnątrz jest calkiem nieźle przemyślany i dosyć fajny, sama to wykombinowałam wszystko, ale zabrakło mi wyobraźni na bryłę zewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.11.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 z dachem przepadło - ale rynny trochę obiżą i wydłużą. naokolo okien zrób bonie. I może górna częśc elewacji w innym tonie. I będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.11.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 widziałam brzydsze :) Mnie sie podoba ( ale ja się nie znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.11.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Te okna frontowe troszkę bym powiększyła - nie powinno być teraz problemu. Z tego co mi sie po głowie obija, nie potrzebujesz na to pozwolenia zamiennego, wystarczy wpis kierownika. Chyba, że okna zamówione Nie przejmuj sie - teraz taki etap, że dom wygląda jak brzydkie kaczątko. Wypieknieje za moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.11.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Poza tym będzie jeszcze pewnie podmurówka , która optycznie obniży wysokość domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.11.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Kobito, nie marudź....jak go otynkujesz , pomalujesz, okna wstawisz to od razu bedzie lepiej wygladał. A poza tym naprawdę nie jest źle....mój bedzie prosty jak od siekiery i nie ma się podobać....ma być funkcjonalny i wygodny . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 15.11.2006 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 okna już som więc się powiększyć nie da architekt powiedział że zmiana koloru tylko podkreśli sprawę oprawki okien - tak oczywiście, ale zastanawiam się czy tylko tych frontowych górnych no jest obrzydliwie przestraszliwie idę sobie pochlipać w konciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 15.11.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 okna już som więc się powiększyć nie da architekt powiedział że zmiana koloru tylko podkreśli sprawę oprawki okien - tak oczywiście, ale zastanawiam się czy tylko tych frontowych górnych no jest obrzydliwie przestraszliwie idę sobie pochlipać w konciku Nie ma co histeryzować i chlipać. Każdy domek na tym etapie wygląda jak szkaradny kadłubek i budzi wewnetrze fuj i blee . Dopiero jak dojdzie wykończenie ( orynnowanie, stolarka, tynki) bedzisz mogła bardziej obiektywnie ocenić swój domek. Teraz wstrzymaj się z ocenami!!!! Poza tym wyglada na to ze mieszkasz w ładnym zielonym otoczeniu więc czesciej bedziesz patrzyła na to co za oknem. Ale najwazniejsze że jeszcze nic straconego jesli chodzi o postrzeganie domku od zewnatrz - są sposoby na optyczne skrócenie wysokosci scian, powiekszenie otworów okiennych. Widziałem takie sztuczki na zdjęciach poglądowych przed i po zabiegach. Poproś o radę Roberta Skitka on bywa na forum i jest architektem - podsunie Ci konkretne rozwiazania jak zmienić obecny stan który ci nie pasuje na taki który bedziesz akceptowała. A tak w ogóle to fajny domek masz i kotom bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 15.11.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Daj se luz kobito Na tym etapie każdy dom wygląda nieciekawie Doradzam jak ktoś powyżej jakieś obramowania okien, odcięcie kolorystyczne poddasza i wyrażną podmurówkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.11.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 A może szanowny pan architekt ruszy mózgownicą ?Bo to chyba on czegoś nie przewidział a nie Wy .Projekt był gotowy czy indywidualny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 15.11.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 A spójrz w albumy budujących, zobacz jak domy wyglądały w stanie surowym a jak po zrobieniu elewacji. Bez histerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.11.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Spójrz na to z innej strony - mniejsze okna to mniej szyb do mycia i więcej czasu dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 15.11.2006 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Tak to był projekt indywidualny, pan architekt twierdzi że jemu się ta bryła podoba jak jest a ja się przy rozmowie o tynkach zrobiulam malutka bo wyszłam na taką co się czepia bez sensu boszsz juz nigdy nie zdecyduję się na budowę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 15.11.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Tak to był projekt indywidualny, pan architekt twierdzi że jemu się ta bryła podoba jak jest a ja się przy rozmowie o tynkach zrobiulam malutka bo wyszłam na taką co się czepia bez sensu boszsz juz nigdy nie zdecyduję się na budowę domu Warkot szukaj sposobu żeby optycznie zmienic wyglad jesli stan zastany nie wzbudza w Tobie ENTUZJAZMU, To sa obramówki, gra kolorem, podsypka, rośliny. Podejdz konstruktywnie do sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 15.11.2006 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 no dobra wezmę się spróbuję to poddasze to ile tonów ciemniejsze? obramówki ciemne czy jasne? (okna są brązowe) sprawa pilna bo tynki właściwie wybrane mogę tylko coś domówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.11.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 jaki kolor? pas mniej więcej wysokości ścianki kolankowej. O 2-4 tony ciemniejszy /tak, żeby wyglądalo na cień rzucany przez dach/ Bonie na górnych okienkach /jedno na 2 okna/ w tym samym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 15.11.2006 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 kolor - jakaś sachara 2 chyba tylko się tak zastanawiam jak to będzie wyglądało nad tym tarasem - taki ciemniejszy klocek, jak to przeprowadzić - ominąć wykusz? i jak ja mam to wytłumaczyć Panu Mareczkowi który uważa że to zły pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts