Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nie będę miała ładnego domku :(

warkot

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja tak w kwestii pocieszenia: jak zobaczyłam pierwszą ścianę pokolorowaną w moim domu, chciałam właśnie czasocofacza (tak!), byłam załamana i nie wiedziałam, czy mam się przyznać do porażki (kolor farby sama wybierałam :oops: ), czy udawać zachwyconą. No, niestety nijak nie można udawać wobec takich rozmiarów inwestycji. Niestety było za późno - zmiana koloru na tym etapie mocno by sprawę podrożyła no i w grę wchodził tylko ciemniejszy. Więc została mięta, zamiast oliwki :-?

Powoli sie przyzwyczajam. W dodatku mój dom (pięęękny :roll: ) źle stoi na działce i wcale nie widać jego urody.

A jak był nieotynkowany, to mój wujek powiedział że wygląda jak dom pogrzebowy :wink:

To ja tak w kwestii pocieszenia: jak zobaczyłam pierwszą ścianę pokolorowaną w moim domu, chciałam właśnie czasocofacza (tak!), byłam załamana i nie wiedziałam, czy mam się przyznać do porażki (kolor farby sama wybierałam :oops: ), czy udawać zachwyconą. No, niestety nijak nie można udawać wobec takich rozmiarów inwestycji. Niestety było za późno - zmiana koloru na tym etapie mocno by sprawę podrożyła no i w grę wchodził tylko ciemniejszy. Więc została mięta, zamiast oliwki :-?

Powoli sie przyzwyczajam. W dodatku mój dom (pięęękny :roll: ) źle stoi na działce i wcale nie widać jego urody.

A jak był nieotynkowany, to mój wujek powiedział że wygląda jak dom pogrzebowy :wink:

potrzebuję więcej takich wypowiedzi ;););)

idę sie potulić do moich futrzaków

jutro wraca monż i mnie zwróci na właściwe tory

tak czy siak dzięłkuję ja psychowsparcie

Warkot

a czy tam gdzie teraz mieszkasz jest tak pięknie, suptelnie, wyrafinowanie, z drobiazgowością co do szczegułu.....

to po jaką cho... się budowałaś

przecież marzyłaś o wolności, niezależności, kominku i co tam bądź

jesteś na jak najlepszej drodze do spełnienia

a jeśli droga trochę dłuższa to tym wiecej niebanalnych rozwiązań wpadnie ci do głowy o których nawet byś nie pomyślała gdyby tak wszystko zawsze było ok i cacuś

może jakaś nieplanowana weranda z zadaszeniem z roślinek lub coś tam nowego

będzie dobrze

wiesz mi będzie dobrze

"jak się czegoś bojsz to musisz być straszniejsza od tego czegoś"

Warkot, co ty wyjeżdżasz z taką paniką? :wink:

Zobacz, jaki mój jest piękny (NIE :roll: )

http://images1.fotosik.pl/220/8f9114aa65acdef9.jpg

Zamiast walić głową w ścianę pocieszam się, ze:

1. Jak zrobią daszek nad tarasem, dach będzie niżej

2. Jak się nawiezie ziemi, domek "opadnie"

3. optycznie obniżę go jeszcze przez obsadzenie krzakami, które skutecznie powinny zasłonić dolną część ścian.

4. Mam bardzo wygodne pokoje na poddaszu, bo wysoka ścianka kolankowa (1 m) pozwala na pełne wykorzystanie przestrzeni.

5. no i oczywiście czekam z utęsknieniem na elewację i dachówkę.

Kiedy byłam na tym etapie co warkot nieustannie panikowałam. Popadałam w histerię, depresje i załamania. Siedziałam na "wymianie doświadczeń" dnie i noce i dołowałam się coraz bardziej bo :

fundament źle zaizolowany, za wysoko stan zero, za niskie pomieszczenia, za małe drzwi na taras (tylko podwójne niestety), dom najbardziek widoczny jest od strony północnej najmniej atrakcyjnej, dom posadowiony za blisko płotu........ :lol:

A jak przywieźli tynki zewnętrzne (Ceresit) i zaczęli tynkować prawie się poryczałam, że taka żarówa i w ogóle co to będzie :o

Teraz się z tego śmieję i martwi mnie zupełnie coś innego- za duży dom niestety :roll: :wink:

potrzebuję więcej takich wypowiedzi ;););)

idę sie potulić do moich futrzaków

jutro wraca monż i mnie zwróci na właściwe tory

tak czy siak dzięłkuję ja psychowsparcie

to bardzo prosze :

ja mam wieelka stodole.

z tym ze jest to stodola z garazem :roll:

w dodatku o takim pochyleniu dachu nad garazem, ze nie da sie pokryc tym co glowny dach , wiec jest szansa ze zostanie w papie.

Mam w dachu wole oko - ktore poki co wyglada jak wole jajo.

warkot - a czy ten architekt nie moze zrobic jakis wizualizacji elewacji w roznych wariantach ?

a moze gore domu - razem ze scianka kolankowa oblozyc drewnem :roll:

albo okna gorne rozciagnac wizualnie - przez takie rozsuwane proste okiennice :roll:

ps - a w ogole nie jest tak zle - gdybys nie wypunktowala tych "minusow" to pewnie bym ich nie zauwazyla.

mysle ze wykonczy sie z tego zgrabny dom :D

Kiedy moj domek byl na etapie wiencow na scianie kolankowej to uznalem go z bolem serca za najbrzydszy w promieniu 500m (pomijajac domy z epoki gierkowskiej ;) ) teraz, kiedy wyposazylismy go w dach, a wlasciwie w wiezbe z folia, nie moge go poznac - tak duza zmiana na plus ;) Mysle, jak poprzednicy, ze z ostateczna ocena nalezy poczekac.

jesteście boscy :)

wczoraj dodatkowym wsparciem okazało się typowo kobiece działania

wizyta u kosmetyczki i fryzjera skutecznie mnie odmłodzia nie tylko fizycznie ale i psychicznie

postanowiłam - architekt wie co robi, niech robi za to mu płacę

a jak mi się dom nie będzie podobał to sprzedam i wybuduję następny

a co nie stać mnie?! :wink:

jak postawilam jeden to postawię i następny 8)