Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jesienna deprecha. Co można zrobić dla siebie?

Paulka

Recommended Posts

niebezpieczny to sposób ale skuteczny spotkać po latach najładniejszą koleżankę z podstawówki i zaprosic ją na kawę do domu. Nie mogę się doczekać soboty...

znaczy masz ochote na kawę poranną z ową kolezanką :wink: 8)

A my tu już poniedziałek mamy i nie wiemy czy sprawdził się sposób na depresję. Relacje prosimy, moze to jest jakiś uniwersalny sposób na walkę z "dołem" nie tylko jesiennym

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dostałam od świętego mikołaja zaproszenie na kilka zabiegów relaksująco -odstresowująco - upiększających (nie wiem...mam sie obrażać, czy cieszyć :-? :D )

Cieszę sie na samą myśl

... a poza tym faktycznie jest sprawdzona metoda: BUDOWA!!!

Fundamenty mi się robia :D :D :D

(sory, musiałam sie pochwalić :wink: )

Dół jest i będzie pewnie do Świat. Wszystko nie tak. Ale jest światełko w tunelu, które się nazywa rękodzielnictwo na choinkę. W tym roku robótki szydełkowe. Gwiazdki aniołki

obdarowujesz, czy sprzedajesz?

Wklej jakieś zdjęcia jak możesz - uwielbiam takei rzeczy :D

Nie, nie na sprzedaż. To raczej z powodu koncepcji choinki i ogólnego wystroju œwištecznego. Fotek nie mam ale wzory z forum makataka.

A podle czuję się nadal, chyba jakiœ permanentny stan przedgrypowy albo przemęczenie.

Paulka gratulacje :D

Wciornastek trochę za długo to trwa :-? Wybierz się może do psychologa, czasem taka rozmowa może dużo zdziałać :wink:

Dzięki kuleczko :D

Wciornastek - u mnie stan trwał kilka tygodni. Teraz mam wrażenie,że mi przeszło - mam nadzieję, że na zawsze a nie na chwilę.

Moje szczęście (albo i nie :-? ) polega na tym, że dosyć dobrze znam sie na psychologi, mogłam wiec sama postawić sobei diagnozę i szukać sposobów na wyjście z dołka.

Ale łatwo nie jest.

Ja przekonywałam sama siebie przez kilka dni, że muszę nauczyć się egozimu, że moje potrzeby też są ważne, że JA jestem wazna!

Więcej wychodze z domu, szukam jakichś zajęć. I nei przejmuje sie tak strasznie wszystkim!.

Trochę pomaga

niebezpieczny to sposób ale skuteczny spotkać po latach najładniejszą koleżankę z podstawówki i zaprosic ją na kawę do domu. Nie mogę się doczekać soboty...

znaczy masz ochote na kawę poranną z ową kolezanką :wink: 8)

A my tu już poniedziałek mamy i nie wiemy czy sprawdził się sposób na depresję. Relacje prosimy, moze to jest jakiś uniwersalny sposób na walkę z "dołem" nie tylko jesiennym

niestety nie mam dobrych wiadomości , spotkanie zostało przełożone po tym jak córka 4-latka przeziębiła się już chyba 4 raz tej jesieni i sam dostałem niezłego doła. Nie mam już siły na te przeziębiania jak nie duże chore to małe i żonka też wiecznie na coś narzeka. Tylko mnie nic nigdy nie bierze czy to normalne u 40-latka a też bym poleniuchował w łóżeczku. . Pozostał wypad na basen i saunę w sobotę dobre i to .

pozdrawiam

Ja czasami z nostalgia okropną wspominam czasy kiedy chorowałam (jakoś tak lekko oczywiście), nie musiałam iść do szkoły, leżałam w poduchach przed TV, albo spałam,albo czytałam, a mamusia przynosiła mi gorącą herbatkę z miodem. I rosołek do łóżka taki "zdrowy", na wzmocnienie...

eh...gdzie te czasy :roll:

Matka Polka nie ma prawa chorować!!!

:D