Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wróciłam...byłam dziś u "naszej" rodziny razem z nasza forumową koleżanką Patikop. Zawiozłyśmy ubrania, najwięcej dla pani Dominiki. Paczka z czapką i szalikiem dotarła. Karolinka była podobno tak zadowolona, że nie chciała tej czapki ściągnąć. Cały czas aktualna jest sprawa łóżeczka. Musimy coś szybko pomyśleć, bo mały rośnie i w końcu wypadnie z wózka. Pani Dominika ma pralkę franię, ale jest bardzo mała i mówi, że ma kłopot z praniem większych rzeczy tzn. jej i ojca dzieci. Nie wiem czy są różne wymiary frani czy tylko jeden wymiar.

I moja jedna refleksja...rzecz, która strasznie mnie męczy odkąd stamtąd odjechałyśmy. Jak już wycofywałyśmy autem to z podwórka rodziców pani Dominiki wyszło dwóch chłopaków na oko 20-paro letnich. Patrzyli na nas i się śmiali. Szczerze mówiąc nie wiem kto to był, bo równie dobrze mogli być to ich znajomi, al również jeden z nich mógł być ojcem dzieci...a może bracia pani Dominiki... :roll: mogli śmiać się do siebie, a mogli również śmiać się z nas... :roll: i tak jakoś dziwnie mi się zrobiło. Postanowiłam Wam to opisać, bo już sama nie wiem co o tym myśleć...widze, że jest tam ogromna bieda, że potrzebują pomocy. Kurcze, muszę się dowiedzieć co to byli za goście.

Cieszę się, że czapka się podoba. Przypominam, że łóżeczko jest u mnie, ale:

1. trzeba je rozkręcić,

2. trzeba je dostarczyć do domu p.Dominiki.

A ja jesem niesamowicie ograniczona czasowo - od poniedizalku do piątku w jestem w zasadzie nieuchwytna, i towaru ewentualnym pośrednikom przekazać nie mogę...

Prości ludzie mają proste reakcje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

Nie wysłałam w paczce niczego dla faceta (oprócz szczotki do zębów), tylko dla dzieci i dla tego domu.

Najważniejsze jest, czy rzeczy które pani Dominika otrzymała używają dzieci? czy używa dla małego np. oliwki, mydełka, kremu itp.? czy Karolinka nosi otrzymane rzeczy?

Jeśli tak, to w nosie mam tych facetów http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

Jednak w świetle tego co napisałaś chciałabym wiedzieć i mieć pewność, że to co wysłałam i co zamierzam wkrótce wysłać zostanie przeznaczone dla tych konkretnych dzieci, a nie np. sprzedane na wino, piwo czy coś tam. I jakiś du...ek będzie się śmiał i cieszył, że znalazł sobie sponsorów.

Sprawa jest do wyjaśnienia, możesz zapytać wprost, uzasadniając, że osoby przesyłające paczki chcą to wiedzieć.

Canna i tak mam zamiar zrobić. Może po prostu moja wyobraźnia podsuwa mi dziwne obrazy, ale mimo wszystko muszę to sprawdzić, bo nie chciałabym, aby dobre serce Forumowiczów wspierało kogoś kto na to nie zasługuje i np. przepija te rzeczy. Jest tyle biednych rodzin wokoło, że zawsze znajdziemy kogos komu będzie trzeba pomóc...niestety :roll: w takim chorym kraju mieszkamy.

Aniamalec, kupowłaś nowe rzeczy? Trochę mi głupio, bo nie chcę, żebyście dziewczyny robiły sobie jakies wielkie koszty.Chodzi o to, ż ekażda z nas może tym ludziom pomóc z tego co ma w domu, a co nie jest już Wam tak przydatne. nie chodzi oczywiście o zrobienie u p. Dominiki wysypiska starych rzeczy :-?