Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

Dziewczyny, jesteście niesamowite. A ja chyba mam pomysł jak to rozgryźć. Jedna z naszych forumowiczek, którą zresztą poznałam osobiści i niezmiernie polubiłam mieszka gdzies koło Poznania (nie wiem czy nie jest to Września), a przyjeżdża do Torunia w sprawach osobistych i z tego co wiem będzie chyba w środę...kurcze, może jakoś to zgrać?? Na dodatek ona ma duże auto, ale musiałabym najpierw z nią coś ustalić. Myślę, że wieczorem pogadamy na gg i wtedy dam Wam znać...jesteście NIESAMOWITE!!!

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agnieszko, jeśli chcialabyś, aby ta dziewczyna w środę (w tę środę) odebrałą ode mnie łóżeczko po drodze do Tirunia, to chyba muszę cię rozczarować. Niestety, jestem osobą bardzo zapracowaną, a łózeczko sobie stoi i pełni swoją funkcję. Nie jestem w stanie zabrać się za rozkręcenie tego sprzętu i przygotowanie go do transportu przed weekendem. Przykro mi.

Capricorn, możemy się umówić na inny termin. Ona jest w Toruniu przynajmniej raz w tygodniu. Zresztą zna temat, bo widziała też tę rodzinę. Rozmawiałam z nią i nie ma problemu jeśli łóżeczko zmieści się jej do bagażnika - ma kombi,ale z kratką.

Jaki rozmiar jest pościeli na to łóżeczko? mam poduszeczkę i kołderkę i jeden komplet takiej pościeli mogę wysłać. I Chyba jest jeszcze prześcieradełko na materac ale z plamą po syropie, której nie mogę odeprać. Przepraszam ale zdarza się przy dzieciach..rozmiar mam chyba standardowy 90x127. Bedzie pasowac do tego łóżeczka?

ps. gucio, nie moge nigdzie znaleźć kołderki do łżeczka. chyba oddałam komus w rodzinie :roll: jeszcze szukam..

Własnie dostałam paczkę z rzeczami ze słodyczami i lekami dla dzieci. Otworzyłam, bo szczerze mówiąc nie byłam pewna czy to do mnie (zamawiałam ostatnio trochę rzeczy z allegro) czy dla tej rodziny. I nie wiem od kogo to :roll: tzn. znam dane z paczki, ale nie wiem która z Was to przesłała :lol: a nie będę danych ujawniać na forum :lol: może ktoś sie ujawni. Jutro będę jechać na działkę to zawiozę od razu paczkę.

To lecimy listę - co do przyjazdu - moja "fura" niestety strajkuje wciąż :evil: ciągle coś - jakaś ostatnio ogólna złośliwość rzeczy martwych - telefon szlag trafił z adresami, do klienta dojechać nie mogę bo z korka w korek, a autko odmawia posłuszeństwa (fatum jakieś k...a czy co?).

Chyba muszę sobie cosik odpocząć.

Ale listę dawaj jeśli mogę prosić - wyślę choc pocztą.

Wczoraj wysłałam jedną paczkę z ubrankami, jeszcze jedną z zabawkami wyślę w przyszłym tygodniu. Firanki to ja miałam, tylko takie raczej byle jakie. Tylko dałam Tacie, żeby wrzucił do pojemnika PCK, ale jeszcze niedawno widziałam u niego w samochodzie. Jak jeszcze są to wyślę.

Pościeli i ręczników nie mam, bo przed przeprowadzką oddałam :roll:

http://www.animowane-gify.net/gify/13/29.gif

jeśli Mały może prosić to dawaj tą listę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Zrobiłam przegląd w szafie, tak przedświątecznie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

Okazało się, że będę mogła wysłać 3 komplety pościelowego, 4 ręczniki kąpielowe i kilka średnich oraz 10 ścierek kuchennych (mam spory zapas nieużywanych).

Muszę szykować drugą paczkę, bo do przedświątecznej zaplanowałam coś innego (zabawki i słodycze).

Tylko ubrań to ja nie wyślę, bo po mojej córce będą dużo za duże na Karolinkę, no i mam na miejscu taką rodzinę, której je wydaję i nie chcę ich zawieść http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_redface.gif

Myślę, że jak ktoś chce pomóc, a nie ma pomysłu mógłby wysłać np.:

mleko dla małego, słoiczki od 4 m-ca (takie np. Gerbera), pieluchy jednorazowe, kosmetyki dla dzieci, ubrania dla matki - Agnieszka gdzieś pisała, że ma +- 164 cm i jest szczupła, artykuły spożywcze nie psujące się.

Piszcie co jeszcze, jakie macie pomysły?

No i co z tą Franią?

Słuchajcie, ja listy żadnej nie mam :roll: . Jakoś tak wyszło, że każdy wysyłał to co chciał i co mógł. Na pewno bardzo by się przydało mleko dla małego, bo paczka kosztuje ok. 10 zł (o ile pamiętam), a jednak maluch trochę tego wypija. Dla zainteresowanych przypominam, że pił Nan1, ale szczerze mówiąc nie wiem od jakiego wieku wchodzi Nan2. Może trzeba by już kupić ten numer większy. Info będzie na pewno na opakowaniu. A z franią to w sumie nie wiem na czym stanęło :roll:

Agnieszka, nie przejmuj się, podałaś temat, to teraz musisz go udzwignąć, a my Ci pomożemy.

Mamy oto:

http://www.allegro.pl/item142607756_pralka_wirnikowa_plastikowa_frania_pralki.html

za 249 zł.

Czy są chętni do udziału w sfinansowaniu tego zakupu dla "naszej" rodziny?

A może ktoś znajdzie tańszą?

Tylko chyba nie może być automat.

Zdaje się, że oni nie mają wodociągu, Agnieszka?

Myślę, że jest to coś co na dłużej zostanie im po naszej "akcji" http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_smile.gif