Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wybrałem optymalny projekt  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wybrałem optymalny projekt

Recommended Posts

Pawle, Kasiu,

dziekuje za info odnosnie projektow ze strony muratora....

bede mial troche do ogladania :)

odnosnie Twojego projektu Kasiu to wyglada rzeczywiscie sympatycznie (chyba tez bede zwolennikiem koniecznosci ulokowania tarasu i głownego okna z pokoju dziennego od strony zachodniej) mam tylko odnosnie kuchni...

bo jakosnie nie przekonuje mnie ona z oknem od poludnia...

dodatkowe naslonecznianie "goracego" z zalozenia wnetrza??? :)

czy to bylo celowe czy po prostu juz nie dalo sie przerobic?

pozdrawiam

rafal

• Odpowiedzi 847
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pawle, Kasiu,

odnosnie Twojego projektu Kasiu to wyglada rzeczywiscie sympatycznie (chyba tez bede zwolennikiem koniecznosci ulokowania tarasu i głownego okna z pokoju dziennego od strony zachodniej) mam tylko odnosnie kuchni...

pozdrawiam

rafal

Cześć Rafał!

Kuchnia z oknem od południa według mnie jest w porządku.

Ja kocham słońce i zupełnie nie przeszkadza mi jak świeci :) :) :) :) Są przecież rolety...

Teraz mieszkamy w bloku w mieszkaniu w którym cały dzień jest słońce.

Wszystkie okna mamy od strony południowej. To okno w kuchni też.

A poza tym w naszym projekcie to okno w kuchni ma też za zadanie doświetlić salon... :)

Pozdrawiam cię serdecznie i życzę dobrych decyzji..

• 3 weeks później...

Witam wszystkich budujących i planujących tak jak ja ;-)

Kupiłam piękną działeczkę, która ma wjazd od południa. Szukam jakiegoś projektu domu z wejściem od strony wschodniej, bez garażu, bez piwnicy. Rozmiar domku do 130 m a i utrudnienie dodatkowe działka ma 18,4 m szerokości.

Oglądnęłam już z 500 projektów ale nie znalazłam jeszcze tego mojego.

Może ty miałaś/eś podobny problem

Czekam na propozycje

Dla poszukujących podaję link do kilkudziesięciu domów pasujących na działki z wjazdem od południa, gdzie taras i pokój dzienny są od południa lub ewentualnie od strony zachodniej.

Domy od 60 m do 300m2

http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=l&d=0&cid=85&so=0&ord=0&d=1

Pamiętajcie , że do każdego domu jest odbicie lustrzane.

Witam!!!

My z Mężem również mamy działkę z wjazdem od południa, dosyć duża, tak mi sie wydaje. 60m*40m. Wybraliśmy projekt "Słoneczny z garażem" z pracowni MgProjekt.To znaczy,jeszcze nie kupiliśmy.Zastanawiamy sie nad wyborem więźby dachowej,zanim dokonamy zakupu.Co do projektu,to chcemy jedynie zmienic układ drzwi balkonowych w salonie i taras,z pólnocy na zachód.Oczywiście garaż od wschodu.Jeśli chodzi o kuchnie od południa,to nie wiem, czy to taki straszny problem,moja Mama ma też kuchnie od południa i jest całkiem przyjemnie i słonecznie.A tak szczerze,to ile w Polsce mamy tych upalnych i okropnie słonecznych dni??

Pozdrawiam :wink:

Boss K.

My mieszkamy na działce z wjazdem od południa mniej więcej w tym domu ;)

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=46&a=99&sid=4&projekt=8

Pisze "mniej więcej", bo kuchnia została przeniesiona z salonu do pokoju oznaczonego 9, a salon ma 50 m ;)

Mieszka się suuper.

Jedyna niedogodność to sporo droższe uzbrojenie (my dom mamy maksymalnie cofnięty wgłąb działki, ogród z przodu)

Pawle, Kasiu,

pozdrawiam

rafal

my mamy wjazd na dzialke od pd-w a kuchnie z oknem naroznym idealnie od poludnia

jeszcze nie mieszkamy dopiero zaczynamy budowe na wiosne, ale z obserwacji wiem, ze kuchnia od poludnia to zaden problem, poniewaz:

w lecie, kiedy najmocniej swieci slonce, jest ono na tyle wysoko, ze nie swieci na calą kuchnie, a przy dlugich okapnikach moze sie okazac, ze tego slonca niewiele bedzie w kuchni

natomiast w zimie slonce jest bardzo nisko i wtedy swieci centralnie "do srodka" kuchni - ale wtedy to sama przyjemnosc

pozdrawiam