Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wybrałem optymalny projekt  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wybrałem optymalny projekt

Recommended Posts

W takim razie powodzenia! :)

My tez zaczynamy wkrótce - w połowie maja. Planujemy jesienią zamknąć dom i doprowadzić do takiego stanu, aby w zime mozna było kontynuowac prace wykończeniowe wewnątrz.

I jak dobrze pójdzie pod koniec przyszłego roku Patryk będzie gotowy :)

Jeśli ktos już zaczął - proszę o fotki. Jestem ciekawa, jak Patryk wyglada "w naturze".

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 847
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam i również życzę udanego startu i realizacji zamierzonych celów.

Jak pisałem wcześniej wszystko poszło OK i wczoraj zalano ławy fundamentowe (wyszło 35 m3 betonu B20 - lano bezpośrednio do wykopu w ziemi ze zbrojeniem). Po długim weekendzie wybranie humusu, szałowanie ścian fundamentowych i kolejne lanie. Szczerze mówiąc bardzo to wszystko cieszy :D.

Pozdrawiam.

Michał

• 2 weeks później...

Jestem na etapie wyboru projektu i jestem prawie pewna, że będzie to PATRYK. Jeśli chodzi o zmiany to ja planuję:

- garaż podzielić na dwie części; 1-garderoba z wejściem z wiatrołapu, zamiast bramy wjazdowej okno), 2-powiększenie pomieszczenia gosp. i stworzenie wyjścia na ogód z tyłu,

- zlikwidowanie spiżarni (przeniesienie tej funcji do powiększonego pom gosp.,

- właz stopowy w pom gosp.,

- duże okno w kuchni,

- drzwi wyjściowe od strony jadalni,

- rozpatruję również podniesienie poddasza o 1 pustak.

Czy macie jakieś zdjęcia lub animacje tego domu. Interesuje mnie jak wygląda poddasze tzn. wysokośc ścianki kolankowej i skosy? Co sądzicie o moich pomysłach?

Jestem z Sosnowca. Michael M chętnie zobaczyłabym Twój dom jak tylko prace posuną się dalej :-)

Pozdrawiam wszystkich i życzę postępów w pracach! Agata

• 2 weeks później...

Witam. My też wybraliśmy PATRYKA ponieważ mamy wjazd na działkę od południowego-zachodu. Jesteśmy co prawda na etapie adaptacji - pomiedzy kuchnią a salonem będzie ściana (obecnie mieszkamy w domu z kuchnią otwartą na jadalnię i salon i niestety odgłosy z kuchni przeszkadzają np w ogladaniu telewizji), z garażu będą drzwi do wiatrołapu, i zlikwidujemy spiżarkę w kuchni i zastanawiamy się w jaki sposób zrobić przejście z pokoju nad garaż gdzie częściowo chcielibysmy zrobić garderobę.

Udało mi się znaleźć zdjęcia kogoś kto już zaczął budowę

http://www.patryk.mojabudowa.pl/

Pozdrawiam wszystkich

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam!

Jak już piszecie o postępach to też się pochwalę.

Fundamenty, drenaż opaskowy i instalacja deszczówki gotowe!

Wczoraj koparka plantowała działkę i wybierała humus pod wjazd. Pozostaje posiać trawkę i zasypać wjazd kruszywem. Na tym koniec w tym roku. Od marca 2009 jazda w górę.

Pozdrawiam wszystkich

Michał

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
Dzieki

Przegladajac projekty na http://www.archon.pl "dom w celozji" zwrocil moja uwage, co o nim sadzicie?

http://bp0.blogger.com/_uvgu8YUpWMs/SBMyI7kMuSI/AAAAAAAAAD8/UALjSpHJ4Us/s1600-h/sytuacja.JPG

Moim zdaniem słaby ponieważ:

1/ garaż 1-stanowiskowy

2/wejscie na poddasze prawie przez srodek salonu

3/ taras od strony pn (chyba że lubisz wieczny cień);)

4/ za duzy salon, a za maly pokój obok

5/poddasze- lazienka od strony płd (zamiast pokoju) to pomyłka, a w dodatku

mikroskopijna...

6/salon jest przechodni (do pokoju nr 7)

Jednym słowem beznadzieja :(

JA MAM CELOZJE :)

1) GARŻ POWIEKSZYŁEM O 2 STANOWISKO

2) SCHODY - MOZNA WYKOŻYSTAC JAKO ARCHITEKTURĘ SALONU

3)TARAS ZOSTAŁ PRZESUNIETY NA ZACHÓD - ZMIANA DRZWI PÓŁNOCNYCH NA OKNO - STWORZENIE DRZWI 1,9-2,1 m OD ZACHODU

4) MY CHCIELIŚMY DUZY SALON, POKÓJ OBOK TYLKO AWARYJNY, W RAZIE NP. ZAMIESZKANIA RODZICÓW STARSZYCH, CZY NOGI W GIPSIE :)

5) PODOBNO JEST MAŁA - NIEKTÓRZY TAM ROBIA GARDEROBE A ŁAZIENKE NAD GARAŻEM

6 ) - JAK DLA MNIE NAJWIEKSZY PROBLEM - NIESTETY

ALE TEN PROJEKT NAJBARDZIEJ NAM PRZYPADŁ DO GUSTU - MYSLELIŚMY TEZ NAD "ANANASAMI" I "RODODENDRONAMI"

POZDRO :)

Witam

My zaczęliśmy we wrześniu ale pogoda nam sprzyjała i choć budując własnymi siłami i popołudniami udało nam się przykryć i zamontować przed świętami okna na dole. Niestety z powodu śniegu są na razie tylko dwa dachowe okna. Teraz murujemy ścianki działowe na poddaszu.

Pozdrawiam