Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom kuleczki :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ładny dom, swietnie i ze smakiem urzadzony w srodku. Podoba mi sie tym bardziej, ze mamy bardzo podobny gust (elewacje mamy w tych samych kolorach, planuje podobne w domu- a lampki w sypalni mamy identyczne :wink:).

Mam juz zamowiony bialy zlew z kopozytu i wlasnie odkrylam, ze jedyny blat z lamintau jaki moge do niego dopasowac to wlasnie bialy blat. W duzej mierze szafki kuchenne bede biale- nawet mysle o takich samych uchwytach :D W zwiazku z tym, ze ty juz to uzytkujesz popytam :wink:

Jak się sprawdza taki zlew bily- czy zostaja plamy itd. Jesli masz blat z laminatu a widze, ze jest bialy napisz jak sie sprawuje na codzien. czy latwo go sie czysci, czy okruszki rzucaja sie w oczy- moze szukac na upartego bialego blatu w ciapki :roll: Czy masz moze szlko na scianie w kuchni? Jesi tak- napisz jak je oceniasz- czy latwo utrzymac czystosc, czy trzeba codzinnie latac z plynem do szyb? No i jak biale meble z tymi uchwytami- sprawdzaja sie, czy trzeba ciegle wycierac drzwiczi- moze relingowe uchwyty bylyby lepsze :roll: Chce tez sobie zrobic kamien na scinie- tylko jak z kurzem na tych wystpach?

Przepraszam, ze tak cie zarzuca, ale pierwszy raz na forum znalazlam osobe, ktora mieszkajac w wykonczonym domu ma u sibie tyle rozwiazan, ktore ja chce zastosowac u siebie :wink: Mozesz mnie uratowac przed jakims nietrafnym wyborem :D

Gratuluje pieknego domu i pozdrawiam :D

Wszystkim skromne DZIĘKUJĘ :)

Kuleczko ogród śliczny,bardzo duży,jakie są wymiary?A i jaki kolor masz na elewacji?A kolor dachóweczki?Prosimy o więcej

Pozdrawiam Damro

:) Dzięki. Działka ma 2500m, dokładnie to 2 działki ogrodzone jako całość. Od drogi 80m i 30 m głębolości (mniej więcej :wink: )

Na elewacji jest tynk silikonowy Ceresit, ale koloru nie pomnę, siakiś piaskowo-kremowy. Jak znajdę wiaderko po tynku, to podam kolor.

Na dachu mam blachodachówkę niemiecką (zapomniałam firmę :oops: ), a kolor ceglasty.

Bardzo ładny dom, swietnie i ze smakiem urzadzony w srodku. Podoba mi sie tym bardziej, ze mamy bardzo podobny gust (elewacje mamy w tych samych kolorach, planuje podobne w domu- a lampki w sypalni mamy identyczne :wink:).

Mam juz zamowiony bialy zlew z kopozytu i wlasnie odkrylam, ze jedyny blat z lamintau jaki moge do niego dopasowac to wlasnie bialy blat. W duzej mierze szafki kuchenne bede biale- nawet mysle o takich samych uchwytach :D W zwiazku z tym, ze ty juz to uzytkujesz popytam :wink:

Jak się sprawdza taki zlew bily- czy zostaja plamy itd. Jesli masz blat z laminatu a widze, ze jest bialy napisz jak sie sprawuje na codzien. czy latwo go sie czysci, czy okruszki rzucaja sie w oczy- moze szukac na upartego bialego blatu w ciapki :roll: Czy masz moze szlko na scianie w kuchni? Jesi tak- napisz jak je oceniasz- czy latwo utrzymac czystosc, czy trzeba codzinnie latac z plynem do szyb? No i jak biale meble z tymi uchwytami- sprawdzaja sie, czy trzeba ciegle wycierac drzwiczi- moze relingowe uchwyty bylyby lepsze :roll: Chce tez sobie zrobic kamien na scinie- tylko jak z kurzem na tych wystpach?

Przepraszam, ze tak cie zarzuca, ale pierwszy raz na forum znalazlam osobe, ktora mieszkajac w wykonczonym domu ma u sibie tyle rozwiazan, ktore ja chce zastosowac u siebie :wink: Mozesz mnie uratowac przed jakims nietrafnym wyborem :D

Gratuluje pieknego domu i pozdrawiam :D

No no Iga, teraz nie będzie wiadomo kto z kogo sciągnął :lol:

Iga, mój zlew nie jest biały.....nawet sobie nie zdawałam sprawy, że tak wyszedł na zdjęciu. On jest taki beżowy (kropiasty), podobnie blat- beżyk troszkę w deseń granitu, ale delikatny. Kolor świetny, bo właśnie nie widać okruszków. A fronty są szare :D Kurde, u mnie w kompie mniej więcej tak to wyglada, ale może masz inny monitor, czy cóś :wink:

Uchwyty w meblach kuchennych są super. Wygodnie się myje szafki, bo nie wystają. Niestety w tego typu meblach szafki trzeba przecierać dość często, bo widać ślady palców. Ja tak co kilka dni przelecę je płynem do szyb i ściereczkąna sucho. pewnie gdyby były polakierowane na połysk byłoby jeszcze gorzej. Ale o to można zapytać Soniki, bo Ona ma z połyskiem.

Na ścianie jest szyba zbrojona, do utrzymania w czystości super, bo ona nie jest idealnie gładka więc nie widać ew chlapnięć tłuszczu i typ podobnych historii :)

Niestety, albo stety pękła w okolicy kuchenki i muszę pomyśleć o innym rązwiązaniu.

Piszę "stety", bo właściwie to ta szyba coraz mniej mi się podobała po zamieszkaniu. Myślę teraz o tynku strukturalnym w to miejsce.

pozdrawiam :wink:

Droga Kuleczko, cóż mogę powiedzieć, tylko tyle, że mieszkasz w domu z moich marzeń. Jest piekny, cudnie urządzony. A ta przestrzeń za oknami. Już sobie wyobrażam jak ten ogród będzie wyglądał za parę lat.

Oj, oj ja też chcę już zamieszkać na swoim - a jeszcze tyle przed nami :(

Powiedz mi jak sobie radzisz ze sprzataniem takich przestrzeni?

Ja u siebie myłam okna na kilka razy, a gdzie reszta..

Dzięki Edka. Ze sprzątaniem jest lepiej niż myślałam. Okna myję co 2 tygodnie, ale tylko szyby :D ...tak dokładnie z ramami to rzadziej. W sobotę posprzątanie całego domu tzn, łazienki, kibelki, kabina, kurze, odkurzanie, umycie podłóg to jakieś 4 godzinki. W ciągu tyg staram się nie dopuścić do jakiegoś dużego bałaganu.

Szczerze, z ręką na sercu to mniej mam sprzątania niż w mieszkanku 48m, w którym mieszkaliśmy 6 lat. Wszystko ma swoje miejsce i łatwiej o porządek :wink:

Dzieki za info :D Przyznaje, ze moj monitor jst bardzo stary i moze deformowac kolory :roll:

Troche mnie zmartwialas ta peknieta szyba- szyba musi byc chyba jednak chartowana - przynajmniej przy kuchence. A z tym jej zbrojeniem to fajny patent.

Tynk struktoralny jest super, ale w kuchni moze nie byc za ciekawi- trudno jest zmywac taka fakturke, a to w kuchnii ma znaczenie :roll: Ale to pewnie tez zalezy od wybranego wzoru.

Tez sie czuje pocieszona, i mam nadzieje, ze w domu latwiej o porzadek. Teraz i to w trakcie budowy sprzatanie uwazam za najwiekszy koszmar :wink: No, ale nie ma co- w sobote na calosc 4 godzinki musza byc. :roll: Ale warto :D

kuleczka -kłerwa -dopiero teraz zwietrzyłem Twój Hous :wink:

Rewelacja- nie powiem ze zazdroszczę - ale masz pieknie.

Gratuluje strasznie - wszystko na wysokie 'C

Sebo8877

Aaaaaa co to jest kłerwa :lol:

Strasznie Ci dziękuję za miłe słówko :wink:

Kłerwa - to taki przecinek z wrażenia :wink:

Pozdrawiam gorąco i jeszcze raz gratuluje domku.

Sebo8877