Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom kuleczki :-)

Recommended Posts

My przywieźliśmy tylko wnętrze. Rola rodziców (bo to u nich wisi) sprowadziła się do wyboru ramy i tła. Efekt mnie zaskoczył, bo widziałam wcześniej oprawione w antyramy u teściów.

Jeśli koniecznie antyrama, to polecam zmianę tła.

Jak byś chciała :wink: , odwiedzę teściową z aparatem i zrobię antyramę, ale w innym deseniu niż Twój.

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kuleczko,

piekne wnętrza, aż miło się ogląda :wink: ściana w holu jest super, bardzo mi sie podobają takie pomysły, które ze zwykłego holu robią takie cuda :wink:

obrazki i inne krzaki jednak też dużo dają, musze się zebrać i u siebie też coś popowieszać, bo tak to jest tak łyso

gratulacje

pozdrawiam

kuleczko , nie wiem czemu jestem tu pierwszy raz , to niedopuszczalne i niewybaczalne .

Jest przepięknie :D

Moje kolory , moje klimaty :D

Czuję się jak u siebie , choć mnie trochę jeszcze zostało do dopieszczenia domku .

PS . A ten wazon z wierzbą mandżurską to ode mnie wzięłaś , bo jakoś nie mogę mojego znaleźć :wink: :wink:

Miej go , miej , trafił w dobre ręcę . 8) :wink:

Proszę proszę, kto zawitał w me progi :D

A flaszeczka gdzie.....tak z gołemi rencami :wink:

Cieszę się, że Ci się podoba, bardzo sie cieszę :D

A wazon to sobie wziełam tak bez pytania, bo miałam wrażenie, że Ci przeszkadzał tylko, a u mnie pasuje jak ulał 8) :lol:

Ps. Maxi, czy można obejrzeć gdzieś na forum Twoje zmagania z budową? Czytałam coś i przepięknym tarasie, ale nijak nie mogę trafić :oops:

orzeszek jeśli możesz, to poproszę :wink:

fasola25 kanapa ta naprzeciw kominka stoi w odległości 2,7m, ta bliżej 1,5 m po skosie. Jest super, wcale nie za gorąco :) Bardzo blisko stoi fotel, więc ten to dla amatorów ciepełka (skóra fajnie się nagrzewa), ale uwierz, że ma on też zawsze chętnego siadacza (szczególnie małżonek wygrzewa się na nim) :D Jednak u mnie kominek pali się tylko wieczorami tak od 17-18-tej. Może gdybym paliła cały dzień byłoby za gorąco :roll:

motyczka przyjedziesz, to posiedzisz :D :wink:

Paulka no co Ty :) depresja stanowczo nie jest wskazana :roll:

wiem coś o tym :wink:

Honzka

Fakt, takie pierdółki na scianach, czy porozstawiane po kątach dają fajną domową atmosferę.

Do dzieła!!! :D

Proszę proszę, kto zawitał w me progi :D

A flaszeczka gdzie.....tak z gołemi rencami :wink:

Cieszę się, że Ci się podoba, bardzo sie cieszę :D

A wazon to sobie wziełam tak bez pytania, bo miałam wrażenie, że Ci przeszkadzał tylko, a u mnie pasuje jak ulał 8) :lol:

Ps. Maxi, czy można obejrzeć gdzieś na forum Twoje zmagania z budową? Czytałam coś i przepięknym tarasie, ale nijak nie mogę trafić :oops:

kuleczko , tragedia 8) :wink:

Szłam do Ciebie wczoraj , szłam , dary niosłam a tu bum , cosik mnie na plecy obaliło 8) . Dary się potłukli i rozlali , mielonka poturlała w krzaki i po ciemnicy jej nie odnalazłam 8)

Ale trzy krople weronki się ostały i Ci je teraz z całego serca ( i innych części ciała ) ofiarowywuję :lol:

O wazon dbaj , posmyraj go czasami za uszkiem , on to jak każdy samiec lubi 8)

Moich znmagań z budową nie ma na forum bo nie prowadziliśmy dziennika . Kilka fotek wkleiłam w Projektach - topik o Librze II , trochę w tarasach drewnianych , coś tam w elewacjach i Pokażcie swoje dachy . Ogólnie misz-masz :roll:

Najlepiej jednak zobaczyć na żywczyka :D :D

A to pewnikiem mój stary był :oops: safanduła zafajdany ma takie hobby, że się czai w krzakach przed domem i skacze ludziom na plecy z radości :roll:

Oj ja mu wyrobie dzisiaj, ja mu patelnio dam do wiwatu, uszu mu natre.................... :evil:

Tylachna dobra się zmarnowało, mielonka, truneczek..........

Dobrze, ze chociaż te 3 kropli........ach :roll:

Ps. Jeśli chodzi o Twój domek, to poszukam w Twych postach......może się dokopię jakoś.

A na Żywczyka zawsze, chociaż wolę Tyskie :wink:

Ściankę już pokazywałam, ale co mi tam, mogę jeszcze raz, zwłaszcza, że bardzo ją lubię :D

Od wejscia

http://images13.fotosik.pl/13/ed68134e066f99cbmed.jpg

http://images14.fotosik.pl/19/6a6663d16c5280edmed.jpg

I patrząc od strony schodów

http://images13.fotosik.pl/13/4f10a858c8206569med.jpg

A tu zrobione ze schodów

http://images12.fotosik.pl/13/be47130c328e0faemed.jpg

A tu pokażę łączenie gresu z parkietem. Wszyscy mówią o dylatacjach, listwach maskujących i z korka, ja mam takie coś jakby fugę. Zaczynam się martwić, że to źle

http://images13.fotosik.pl/13/08159bf0c82a29a1med.jpg

Witaj Kuleczko,

jeszcze raz muszę przyznać ze cudne są te twoje wnętrza. Ja mam pytanie odnośnie położenie tych płytek kamiennych na ścianie. Czy u Ciebie były one kładzione na tynk czy bezpośrednio na cegłę??

Ja zakupiłam takie płytki firmy Relief typ CELTIC color CE-4. Chcę je położyć na ścianie centralnej tam gdzie będą schody i własnie nie wiem czy kazać tynkować scianę w tym miejscu czy nie a zastosować jakiś specjalny klej lub klej do płytek pełnoelastyczny.

A wy na co je przylkejaliście?? Bo są one dosyć ciężkie.

A tak wogóle to budujemy VIRGO II

Pozdrawiam

Monia

Jessssooooo Kulka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale syf !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) No zupełnie jak z jakiegoś tandetnego "Dobre wnętrza" czy innego g.ówna... no doprawdy - gdby nie te Twoje metry........... no to graciarnia !!!!!!!!!! I te cegiełki ...............Połączenie gresu i drewna ........... bosssssssshhhhhhhhhhe to zupełnie nie trendy jezd

Moja ciocia ma koleżankę, co to jej mąż ma siostrę i ta siostra co zna te Gośkę - wiesz z Big Brothera - te chudą. Ona teraz jest wiesz - guru wnętrzarstwa. I ta chuda Gośka to teraz bierze wiesz, 50 pln za metr. I ona to teraz z kartonów po jajkach robi meble i maluje olejną - te sprawy a nie z cegiełek. No już doprawdy zupełnie nie jaaaaazzzzzyyyyyy jesteś MOja Droga ! Ty sie weź w piz....u wyprowadź bo dostaniesz jakiejś schizy - jak można mieszkać w takich wnętrzach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No to już teraz wiesz, nie ???? :)

:lol: :lol: :lol:

Nefer, Ty to umiesz pojechać po garach, do pionu postawić.

Biorę się w piz..u za siebie, nie będę Was kłerwa po oczach tandetom kuć. Kartony po jajach mam na strychu, to może mi wyczaruje co dżizajnerskiego .......ja pier......##$%^&%$@

Daj namiary na chudą Gośkę, ale szybko, bo mnie w stronę sztuki pcha :o

jesoooo jak pcha!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol:

Nefer, Ty to umiesz pojechać po garach, do pionu postawić.

Biorę się w piz..u za siebie, nie będę Was kłerwa po oczach tandetom kuć. Kartony po jajach mam na strychu, to może mi wyczaruje co dżizajnerskiego .......ja pier......##$%^&%$@

Daj namiary na chudą Gośkę, ale szybko, bo mnie w stronę sztuki pcha :o

jesoooo jak pcha!!!!!!!!

Popłakałam się :):):):) Serio :):):):)