daggulka 27.01.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Kuleczka....pierwszy raz dziś zajrzałam pooglądać twój domek....i norrrrmalnie szczena mi opadła na biurko....full wypas....mucha nie siada.... i co tam jeszcze...... .....bardzo ładnie to sobie urządziałś. Pytanko-czy korzystałaś z usług architekta wnętrz czy sama se to wszystko tak wymysliłaś siedząc godzinami z nosem w czasopismach i necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 27.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Przepraszam, że wcinam się w merytoryczną dyskusję, ale ponieważ część "emocjonalną" przeczytałam dopiero dziś, chciałabym wtrącić trzy skromne grosze od siebie, chociaż jestem taki sobie człowiek znikąd. Kuleczko, trudno mi sobie Ciebie wyobrazić z tymi wspomnianymi "gilami po pas" , bo i faktycznie nie ma po co "gilać". Masz tę szczęśliwą możliwość tworzenia domu, o jakiej wielu może tylko pomarzyć. Otworzyłaś drzwi swojego wyjątkowego, osobistego, i gościnnego domu (dałaś nawet takie jedno fajne zdjęcie z tymi drzwiami ), no to wlazło też z butami takie perfidne nie-wiadomo-co, co tylko błota naniosło . Szkoda gadać... Chyba nawet już pozamiatałaś ? Doradzać można przcież też tak jak Zielonooka, ale do tego trzeba polotu, taktu, wyczucia sympatii i życzliwości (napiszę choćby nie wiem jak słodkopierdząco to zabrzmiało). Gratuluję Ci Kuleczko TWOJEGO domu! A Zeljka jak dla mnie ma 100% racji z tym ostrożnym słuchaniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 27.01.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 daggulka dzięki Jak już pisałam, korzystałam z usług architekta w kwestii podłogi w holu i salonie, sufitu podwieszanego, kominka, łazienki dolnej i kuchni. Oczywiscie, pism wnętrzarskich uzbierałajm całą stertę, ale szczerze mówiąc, wprowadzały one tylko w mojej głowie chaos, zamiast pomysłu na wnętrze. Pewnie nieświadomie przeniosłam sporo z ww czasopism, jednak raczej łaziłam po sklepach, zawsze z kawałkiem płytki, klepką parkietu, próbką koloru drzwi(normalnie z taką torbą jak hydraulik i rozkładałam akcesoria pod szafką, czy innym meblem ) i przykładałam, porównywałam i kombinowałam jak stworzyć spójną, ciekawą całość. Zelijka postaram się, żeby mnie nie poniosło kania gile już wytarte Bardzo ładnie napisałaś.....normalnie się wzruszyłam. Prawda to, że krytyka umiejętnie przekazana, może być bardziej pożyteczna niż najsłodsze słodkopierdzenie Bardzo dziękuję za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2007 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 dominikams prosiłaś o fotki dzienne Robione przedwczoraj: http://images12.fotosik.pl/25/4e73b15f900468acmed.jpg http://images12.fotosik.pl/25/342c7c145666b0d3med.jpg http://images14.fotosik.pl/68/a973dd911155d580med.jpg http://images12.fotosik.pl/26/bb86ef0f6a469efamed.jpg Fotel na wejściu do pokoju poszedł wczorajaut. W efekcie duuuużo więcej przestrzeni, a dwie kanapy nasze 4-os rodzinie zupłnie wystarczają. Dla gości będą pufy i poduchy http://images14.fotosik.pl/71/977fee3d407a3a5amed.jpg właśnie ten fotel http://images14.fotosik.pl/71/0d3dddfbabd2bc8bmed.jpg http://images14.fotosik.pl/68/9b3c3b6dbf0d30ddmed.jpg Dla Zelijki - prace cioci, metoda piórkiem i tuszem. http://images4.fotosik.pl/304/a1e1401c9f3f16a3med.jpg http://images12.fotosik.pl/25/0ae9723f00a62095med.jpg http://images14.fotosik.pl/68/132c9307eb632696med.jpg http://images4.fotosik.pl/304/6ef583fbb627d451med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 28.01.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kuleczka poczytałam trochę twój wątek trochę na wyrywki wciągnięta dyskusją z panią M. Jak się powtórzę z jakimś pytaniem wybacz.Te oststnie fotki mi się najbardziej podobają. Piękne masz podłogi. Te wstawki to kawałki parkietu. Możesz zdradzić jak się robi takie cuda. Zawsze się zastanawiam jak to się szlifuje by połączyć te poziomy?I mimo że nie przepadam za takim kamieniem podoba mi się ta ściana z podświetlanym obrazem.Bardzo ładny domek. Szkoda że nie wybrałaś jakiegoś koloru na kanapy. Podejrzewam że jak się wchodzi do salonu to od razu rozpościera się na nie widok. Mogłyby stanowić rodzaj dominanty a tak się wszystko zlewa z kolorem ścian i jeszcze dywanik w tym samym kolorze. A może dywanik jakiś kontrastowy. Wypoczynek masz ładny a jakoś mi ginie w tym pokoju. Ale to tylko zdjęcia. Może w realu nie ma tego wrażenia.Masz ciocię zdolniachę. Nie będę nic mówić o kuchni bo ja takich kolorów nie lubię .pozdrJeszcze pewnie będziesz naście razy zmieniać i udoskonalać.Nie dajmy się zwariować przecież to tylko dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.01.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kuleczko dziekuje Ci serdecznie za te piekne fotki. Pozdrow ciocie i pogratuluj jej talentu... Tez chcialabym umiec cos takiego zrobic... Ja plaunje u siebie wnetrza tradycyjne.., wiesz takie babcine tylko w nowszym wydaniu. Wlasnie mi sie cos podobnego marzylo jako obrazki do pokoju dziennego... Ponieważ nie umiem sama zrobic takie cos, to wyszylam sobie, wyhaftowalam krzyzykiem, czarno na bialym... Ale te Twoje sa bardziej eleganckie...,bardziej subtelne...Przepiekne..,brawa dla cioci... p.s. Twoja kuchnia jest piekna, brakuje tylko troche detali - dupereli aby zrobila sie cieplejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.01.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 kulka , w dzień jest jeszcze piękniej Teraz dopiero widać kolory Moje , moje i jeszcze raz moje Co do kuchni - gratuluję porządku . U mnie zawsze coś się na tych blatach dzieje Postawiłabym kwiatki pod oknem A gdyby na firaneczkę jakiś anioł sfrunął to coś byś przeciw miała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2007 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kuleczka poczytałam trochę twój wątek trochę na wyrywki wciągnięta dyskusją z panią M. Jak się powtórzę z jakimś pytaniem wybacz. Te oststnie fotki mi się najbardziej podobają. Piękne masz podłogi. Te wstawki to kawałki parkietu. Możesz zdradzić jak się robi takie cuda. Zawsze się zastanawiam jak to się szlifuje by połączyć te poziomy? I mimo że nie przepadam za takim kamieniem podoba mi się ta ściana z podświetlanym obrazem. Bardzo ładny domek. Szkoda że nie wybrałaś jakiegoś koloru na kanapy. Podejrzewam że jak się wchodzi do salonu to od razu rozpościera się na nie widok. Mogłyby stanowić rodzaj dominanty a tak się wszystko zlewa z kolorem ścian i jeszcze dywanik w tym samym kolorze. A może dywanik jakiś kontrastowy. Wypoczynek masz ładny a jakoś mi ginie w tym pokoju. Ale to tylko zdjęcia. Może w realu nie ma tego wrażenia. Masz ciocię zdolniachę. Nie będę nic mówić o kuchni bo ja takich kolorów nie lubię . pozdr Jeszcze pewnie będziesz naście razy zmieniać i udoskonalać. Nie dajmy się zwariować przecież to tylko dom. Bardzo dziękuję za opinię Z parkietem, to za bardzo Ci nie pomogę. Panowie "kafelkarze" zostawili po prostu puste miejsca, a "parkieciarz" wymierzył kwadraty i dał klepki gdzieś do sprasowania i doszlifowania pod ten wymiar. Jeśli zaś chodzi o kanapę, to zaledwie parę postów wyżej pisałam o zmianie koloru, bo właśnie za bardzo się zlewa z otoczeniem i pójście w bardziej lekką formę, mniej masywną. Kuchnia też już szykuje się do matamorfozy (czyt. wyżej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2007 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kuleczko dziekuje Ci serdecznie za te piekne fotki. Pozdrow ciocie i pogratuluj jej talentu... Tez chcialabym umiec cos takiego zrobic... Ja plaunje u siebie wnetrza tradycyjne.., wiesz takie babcine tylko w nowszym wydaniu. Wlasnie mi sie cos podobnego marzylo jako obrazki do pokoju dziennego... Ponieważ nie umiem sama zrobic takie cos, to wyszylam sobie, wyhaftowalam krzyzykiem, czarno na bialym... Ale te Twoje sa bardziej eleganckie...,bardziej subtelne...Przepiekne..,brawa dla cioci... p.s. Twoja kuchnia jest piekna, brakuje tylko troche detali - dupereli aby zrobila sie cieplejsza... Ciocia to plastyczka z wykształcenia, utrzymuje sie z malowania obrazów i prowadzi zajecia z malarstwa gdzieś w Wa-wie Na pewno się ucieszy z komplementów Ja też bardzo lubię Zelijko wnętrza tradycyjne, dobrze się w takich czuję, jednak u siebie, jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 kulka , w dzień jest jeszcze piękniej Teraz dopiero widać kolory Moje , moje i jeszcze raz moje Co do kuchni - gratuluję porządku . U mnie zawsze coś się na tych blatach dzieje Postawiłabym kwiatki pod oknem A gdyby na firaneczkę jakiś anioł sfrunął to coś byś przeciw miała ? Rzeczywiście, wieczorem kolory wychodzą znacznie przekłamane. Tzn takie wychodzą na fotach Co do anioła, to rozumiem, że masz na myśli, cobym ja przysiadła w oknie Nie no, czasem posiedzę, a i owszem na kuropatwy popatrzę, na zajączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.01.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Co do anioła, to rozumiem, że masz na myśli, cobym ja przysiadła w oknie Nie no, czasem posiedzę, a i owszem na kuropatwy popatrzę, na zajączki I wszystko jasne To dlatego pod oknem nic nie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 28.01.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kuleczka pamietaj, że dom jest dla ciebie i twojej rodziny a nie na pokaz. Kanapy sa jasne, zmienisz je jak się zniszczą lub pobrudzą. Kuchnia nie będzie wyglądać tak sterylnie jak tam będziesz gotować, ożywisz ją detalami (jak pisała Maxtorka kwiatki itp.) Zauważyłam, że uwagi tutaj zaczęły sie dopiero po "ataku M1", wcześniej wszystko wam sie podobało Dlaczego wcześniej nikt nie zwracał uwagi na jakies niedociągnięcia. I jeszcze pytanie, czy ktos z odwiedzających ciebie miał jakieś zastrzeżenia do wnętrz, zdjęcia to jednak zdjęcia i nie oddaja klimatu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 e. kala masz rację jednak wątpliwości z kuchnią i kanapą powstały wcześniej, przed tą aferą . A że ludziska odważyli się pisać co im nie leży, to bardzo, bardzo dobrze moim zdaniem Jeśli chodzi o odwiedzających w realu, to właśnie kuchnia......nie to, ze się nie podoba, ale nie wpisuje się konwencję salonu, nie pasuje stylem Mam dokadnie takie same odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2007 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Co do anioła, to rozumiem, że masz na myśli, cobym ja przysiadła w oknie Nie no, czasem posiedzę, a i owszem na kuropatwy popatrzę, na zajączki I wszystko jasne To dlatego pod oknem nic nie stoi Bingo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 28.01.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Te zdjecia dzienne pokazują naprawdę, jaki ładny masz dom. Dla mnie-nic dodać nic ując PS. Co zrobiłaś z fotelem-aut ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 28.01.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Dzięki kuleczko za odp co do podłogiZmiana kanap wow kuleczko nie szalej. Może spróbuj faktycznie położyć jakieś inne tło na podłodze. Możesz zrobić próbę z jakimś prześcieradłem czy kocem i ocenić najpierw efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kuleczko, wnętrza naprawdę piękne, nie masz się czego wstydzić. Na FG w większości czas spędzają zawistni ludzie, którzy za szczyt dobrego gustu uważają papierowe lampy i tandetne meble z Ikei . Mam wrażenie, że najbardziej krytykują te dobre wnętrza. U Ciebie podobają mi się zwłaszcza te ciepłe kolory na ścianach i podłoga w przedpokoju. Napisz proszę, jakiej firmy to gres i jaki kolor masz na ścianach w hollu (ta pomarańcza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kuleczko nie powiem nic nowego. Masz piekny dom. Podoba mi sie wszystko , kanapy , kuchnia i kolory scian. To Ty mieszkasz w tym domu i Tobie ma sie podobac. Nie zwracalabym uwagi na to co ktos mowi i co by zmienil na Twoim miejscu w Twoim domu. To jest Twoj dom a inni niech sobie w swoich domach robia co chca. Kazdy ma inny gust i zeby wszystkich zadowolic to chyba czlowiek by zwariowal. Niektorzy ludzie powinni miesc troche taktu w swoich wypowiedziach. Mysle , ze sami powinni zaczac od swojego ogrodka a zazwyczaj jest tak , ze najwiecej krzycza Ci co sami nie moga sie tu niczym pochwalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 28.01.2007 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 premiumpremium Fotel został wyautowany na górę, do jednej pustej jeszcze sypialni. To było bardzo dobre posunięcie, wreszcie mój 43 metrowy salon ma kawałek wolnej przestrzeni, ładnie widać teraz i z jadalni i z kącika wypoczynkowego przejscie gresu w parkiet i wreszcie salon jest faktycznie powiększony o przestrzeń hollu. Bardzo mi się podoba ta zmiana daxima Z tymi kanapami, to mnie strasznie korci, bo widziałam piękny, przepiękny zestaw wiśniowa skóra, taka z połyskiem...................normalnie cuuuudo. Jedyny problem to cena (12 tys) ale łudzę się, że może jak będzie zmiana ekspozycji, a nikt nie kupi wczesniej Mój zestaw może jakoś upchnę na allegro Anka Węgrzyn Kolory to w przeważającej części domu efekt mojej radosnej twórczości , to znaczy: kupione z mieszalnika przeważnie nie spełniały wymagań estetycznych, dodawałam więc barwniki i mieszałam, dolewałam, odlewałam.......... Kolor, to taki bardziej beżowo-miodowy jest. Gres w hollu to timor hiszpańskiej Perondy. Z tego, co wiem, już nieprodukowany niestety bonnie Dziękuję bardzo Mam podobne zdanie, "jeszcze się taki nie urodził, który każdemu by dogodził" Dlatego zmiany nie będą duże i tylko takie, które mnie w jakiś sposób korcą Czasem też trzeba posłuchać dobrej, życzliwej rady, dlatego też uwagi Zielonej wzięłam sobie do serca, bo wiem, ze są szczere i fachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 29.01.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Kuleczko, piękne zdjęcia i jeszcze piękniejsze wnętrza. W dzień prezentują sie jeszcze lepiej- cudownie. Gratuluje już chyba N-ty raz, ale jest czego !!! Pozdrawiam serdecznie , KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts