Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom kuleczki :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej,

Kuleczko, ja też przyłączam się do grona "sympatyków Twojego domku" :wink:

W dobrym guście urządziłaś cały dom, a przede wszystkim Twój salon mi się podoba. Napisz, proszę czy ten stół jest w kolorze orzecha czy wenge? I czy ten mały stolik też kupiłaś w Paged Meble?

Pozdrawiam

Aneta

Wszystkie meble w salonie są z "paged", stolik też :wink:

Wróciłam i jest mi bardzo smutno :(

przestawiam się z powrotem na szarą rzeczywistość:roll:

Co do kuchni:

debatujemy z panem stolarzem, czy wymieniać fronty na nowe, czy dać derwnianą okleinę. Problemem są uchwyty, wklejane na całej długosci frontów :-?

Jutro powinno coś się wyklarować :wink:

Kulka, a nie myslalas aby zamiast zmiany mebli na przykad zrobic bardziej kolorowa sciane...Sama nie wiem, moze to co jest pomiedzy meblami zrobic w takie paski wertykalne.., pomarancz, do tego wanilia, zielen miety...Trzeba by cos poszukac... :roll:

Mi ciagle szkoda tych mebli, bo sa ladne i nic im nie brakuje... :roll:

Kulka, a nie myslalas aby zamiast zmiany mebli na przykad zrobic bardziej kolorowa sciane...Sama nie wiem, moze to co jest pomiedzy meblami zrobic w takie paski wertykalne.., pomarancz, do tego wanilia, zielen miety...Trzeba by cos poszukac... :roll:

Dołączam się do Zeljki,

Kuleczko zastanów się..........

Pozdrawiam

Dołączam się do Zeljki,

Kuleczko zastanów się..........

Pozdrawiam

Chorobcia, ja już się nastawiłam psychicznie na zmianę :-?

Pomyślę jeszcze :wink:

Obiecuję.

Kulka pogadaj z ciocia.., jako plastyczka zna się tez na kolorach i będzie wiedziała jak zmienić ściany aby uzyskać efekt jaki Ty chcesz... Wiem, ze ten sam przedmiot na innym tle daje zupełnie inne wrażenie...Tak samo Twoje meble.

Pomyśl, pomyśl...nikt Cię nie goni..., a może warto.., bo mniej kosztów a efekt może być taki jaki chcesz...A meble sobie zmienisz jak już będą starsze i nie modne...,bo na razie są z tych z górnej polki... :wink:

No i daj znać co zdecydowalas... :D

O mamamija toż to przepiękne salony. Przecudownie, przeurocze i w ogóle same ochy i achy :D Gratuluję! Takie ciepłe kolory aż się człowiekowi od razu ciepło robi :) Naprawde bombowo. Słów mi już brakuje żeby opisac jak bardzo mi się podoba!

Kuleczka, proszę powiedz mi co to są za płytki na podłodze w holu. Też chcę takie :D

Kulka pogadaj z ciocia.., jako plastyczka zna się tez na kolorach i będzie wiedziała jak zmienić ściany aby uzyskać efekt jaki Ty chcesz... Wiem, ze ten sam przedmiot na innym tle daje zupełnie inne wrażenie...Tak samo Twoje meble.

Pomyśl, pomyśl...nikt Cię nie goni..., a może warto.., bo mniej kosztów a efekt może być taki jaki chcesz...A meble sobie zmienisz jak już będą starsze i nie modne...,bo na razie są z tych z górnej polki... :wink:

No i daj znać co zdecydowalas... :D

No dziurę w brzuchu wywierci

a śladu nie zostawi :lol:

Kochana jesteś, że tak się martwisz o moje meble :wink:

Na pewno dam znać :p

O mamamija toż to przepiękne salony. Przecudownie, przeurocze i w ogóle same ochy i achy :D Gratuluję! Takie ciepłe kolory aż się człowiekowi od razu ciepło robi :) Naprawde bombowo. Słów mi już brakuje żeby opisac jak bardzo mi się podoba!

Kuleczka, proszę powiedz mi co to są za płytki na podłodze w holu. Też chcę takie :D

Słów brakuje, jak się czyta takie pochwały 8)

bardzo to miłe :wink:

Płytki w holu, to gres polerowany firmy" Peronda" o nazwie timor.

Niestety z tego co mi wiadomo już nieprodukowany :-?

Kuleczko przepiękne, miłe, ciepłe i eleganckie wnętrze, super kolorystyka NO I TEEEEEE SCHOOODYYYY po prostu dech zapiera w piersi REWELACJA.

O takich właśnie schodach marzę.

Jeśli to nie będzie dla Ciebie kłopot to chciałbym znać wymiary otworu w stropie na takie schody, jestem obecnie w trakcie adaptacji projektu (domek parterowy z możliwością adaptacji poddasza) i muszę wymyślić gdzie mają być schody. Gdybym znał wymiary otworu to może gdzieś bym je usytuował :D

Będę bardzo wdzięczny :wink:

Pozdrawiam 8)

Witam,

I podziwiam. Domek bardzo mi się podoba. Szczególną uwagę zwrócił układ mebli jadalnia-salon w stosunku do ścian( czy jest gdzieś na forum rzut parteru Twojego domu?) bardzo ciekawy układ. :D Świetne meble w jadalni. Zastanawiam się tylko czy jasne obicie krzeseł jest praktyczne? Podoba mi się bardzo kominek, jest taaaki duży - idealny, jak dla mnie, zabudowany prostą ścianą. Jestem ciekawa jakich jest wymiarów i jakiej firmy. Szukam właśnie takiego. Podłoga w salonie na plus. Nie zasłaniałabym jej dywanem. Duży plus dla obszernego przedsionka/wiatrołapu. Gdy przychodzi do domu większa ilość człeków( wystarczy rodzinka 2+2 ) , można spokojnie zdjąć ubranie/ wierzchnie/ i buty, nie czekając w kolejce. Bardzo dobrze pomyślane. Kuchnia nowoczesna- lubie proste kształty mebli - szkoda,że jasny kolor, mam w mieszkaniu białą i powiedziałam ,że już nigdy.(podobnie jak drzwi wew.). Przy dwójce dzieci, psie i w ogóle..... :-? Jestem ciekawa jak będzie wyglądała Twoja kuchnia po zmianie.( A tak a'propos odważna jesteś, żeby takie zmiany i to zaraz na początku!!!). Podoba mi się bardzo ogrodzenie, myślałam o czymś podobnym , m-dzy innymi po to, żeby nie trzeba było lać betonu na słupki zbyt często. Ogólnie ciepłe wnętrza, miłe dla oka. Pozdrawiam. Kaśka