Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom kuleczki :-)

Recommended Posts

ACH!!! OCH!! AJAJAJ!!! I tym samym dołączyłam do KLUBU WAZELINIARZY - A CO ...WOLNY KRAJ ....TO MOGĘ....

Dom WPORZO :D

A KOMINEK MNIE ZACHWYCIŁ NAJBARDZIEJ - szukam podobnego ale ciągle błądzę ja nieszczęśliwa, dzieci mi chorują i czasu brak na szperanie.

KULECZKO NIE ODMAWIAJ i daj namiary na wkład i firmę, która obudowała

( a jeśli to nie krępujące to na priv PLEASSSSS proszę przybliżone koszty).

Ps. Jak stanie u mnie to się odwdzięczę zdjęciem... i może nawet buziaczka dam...

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

I podziwiam. Domek bardzo mi się podoba. Szczególną uwagę zwrócił układ mebli jadalnia-salon w stosunku do ścian( czy jest gdzieś na forum rzut parteru Twojego domu?) bardzo ciekawy układ. :D Świetne meble w jadalni. Zastanawiam się tylko czy jasne obicie krzeseł jest praktyczne? Podoba mi się bardzo kominek, jest taaaki duży - idealny, jak dla mnie, zabudowany prostą ścianą. Jestem ciekawa jakich jest wymiarów i jakiej firmy. Szukam właśnie takiego. Podłoga w salonie na plus. Nie zasłaniałabym jej dywanem. Duży plus dla obszernego przedsionka/wiatrołapu. Gdy przychodzi do domu większa ilość człeków( wystarczy rodzinka 2+2 ) , można spokojnie zdjąć ubranie/ wierzchnie/ i buty, nie czekając w kolejce. Bardzo dobrze pomyślane. Kuchnia nowoczesna- lubie proste kształty mebli - szkoda,że jasny kolor, mam w mieszkaniu białą i powiedziałam ,że już nigdy.(podobnie jak drzwi wew.). Przy dwójce dzieci, psie i w ogóle..... :-? Jestem ciekawa jak będzie wyglądała Twoja kuchnia po zmianie.( A tak a'propos odważna jesteś, żeby takie zmiany i to zaraz na początku!!!). Podoba mi się bardzo ogrodzenie, myślałam o czymś podobnym , m-dzy innymi po to, żeby nie trzeba było lać betonu na słupki zbyt często. Ogólnie ciepłe wnętrza, miłe dla oka. Pozdrawiam. Kaśka

Dziękuję za tak obszerną i wyczerpującą opinię :D

Jeśli chodzi o rzuty domu, to możesz spojrzeć tutaj.

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=131

Jest sporo zmian, min nie ma tych dwóch sypialni na końcu (są na poddaszu), ale układ salon- kuchnia-hol jest prawie identyczny (kuchnia jest połaczona ze spiżarnią, a wejście do niej jest przez salon).

Wkład kominkowy to Fonte Flamme clairflam, wymiary: 68x90cm.

A jasną tapicerkę na krzesłach trzeba co jakiś czas wyprać.

Nie jest to specjalnie uciążliwe.

pozdrawiam :)

ACH!!! OCH!! AJAJAJ!!! I tym samym dołączyłam do KLUBU WAZELINIARZY - A CO ...WOLNY KRAJ ....TO MOGĘ....

Dom WPORZO :D

A KOMINEK MNIE ZACHWYCIŁ NAJBARDZIEJ - szukam podobnego ale ciągle błądzę ja nieszczęśliwa, dzieci mi chorują i czasu brak na szperanie.

KULECZKO NIE ODMAWIAJ i daj namiary na wkład i firmę, która obudowała

( a jeśli to nie krępujące to na priv PLEASSSSS proszę przybliżone koszty).

Ps. Jak stanie u mnie to się odwdzięczę zdjęciem... i może nawet buziaczka dam...

O matulu, ojojoj!!!!! :D

Dzięki 8)

Nazwę wkładu podałam powyżej :wink:

koszty na priv.

Kuleczko bardzo dziękuję za odpowiedź.

Reszta na priv.

A jeszcze mi się nasunęło co do obrazków na ścianie. To ja też miałam kłopot ze znalezieniem swojego stylu ( teraz w meszkaniu mam na ścianach głównie prezenty ale na szczęścię całkiem ładne, w tym piękną grafikę ) ale do domu to planuję przynajmniej częściowo zdjęcia wydrukowane na płótnie w sepii. Mają swój urok - ja się zakochałam. Można je np naciągnąć na szeroką ramę i podświetlić od środka. Pięknie wtedy wyglądają; mniejsze jeden obok drugiego albo jeden sporawej wielkości np w holu ( holl też musi być wtedy sporawy.... ale to tak na marginesie ):lol:

bardzo podobaja mi sie jasne meble w kuchni :roll:

tylko nie wiem czemu mam awersje do tv w slonie

głowne centrum uwagi (ale nie zwracaj na mnie uwagi)

sliczne mieszkanko :)

Wydaje mi się, ze salon zaprojektowany jest tak, że w centrum uwagi jest kominek właśnie, podkresla to min układ mebli.

Telewizor jest trochę na boku. Jednak poprzez swoje gabaryty rzuca się w oczy :roll:

Dla mnie akurat nie jest to wadą :wink:

Kulka a moze sciane na czekolade zrobic? Bo pasowal by grafit, ale podloga chyba bez, to odpada...

Ja ciagle dumam...,a Ty? :wink:

p.s. Juz nie jestem zla z powodu nie pokazania mi zdjec... 8) Widzialam Cie i tak. Nie w calosci ale zawsze... :D :wink:

Aga J.G dziękuję bardzo :wink:

Zelijka, ostatnio stwierdziłam, że ja w ogóle nie powinnam nic mówić publicznie, a tym bardziej opowiadać o swoich planach, czy zamiarach :oops:

Prawdopodobna wersje wydarzeń zmienia się jak w kalejdoskopie.......

Ostatnio plany dot. domu zmieniły się jeszcze bardziej radykalnie :roll:

najbardziej radykalnie, jak sie tylko da :-?

Na razie o tym sza........bo kto wie, co mi strzeli jeszcze do głowy.................................. :roll: :lol: 8)

... Na początku wydawał nam się ogromny :D później jakoś się do niego przyzwycziliśmy.........a tu proszę, ktoś twierdzi, że za mały :lol:

Tej wielkości jest dla nas idealny, po rozłozeniu można robić spore imprezy, a większy wg mojej opinii zbyt zagracił by przestrzeń :wink:

Ostatnio nawet wywaliłam fotel z salonu, bo mi zabierał perspektywę :D

taki już jestem przestrzenny świrus pospolitus :roll: :lol: :wink:

Kulka żeby tak na forum o anatomii. Jestem zniesmaczony :wink:

tola na razie tylko w głowie......znaczy żegnam się z nim i ......................................................................dałam ogłoszenie :oops:

na pocieszenie powiem, że cenę też niemałą, wiec nie obawiam się ataku chętnych :lol:

jabko, że też Tobie wszystko się kojarzy :oops: :oops: :oops:

po dogłębnej analizie, to rzeczywiście komicznie brzmi

zwłaszcza ten pierwszy cytat :lol:

Kulka, Ty chyba nie masz mi za zle, ze ja tyle gadalam. Ja tam lubie czasami zartowac, ale chyba Ci sie nie znudzilam... :oops:

A jesli mozna zapytac, czy sie wyprowadzasz gadzies daleko?

Zaraz tam wyprowadzasz.................do przeprowadzki jeszcze daleko :D

I żeby było jasne, lubię Twoje gadanie i niczego nie mam Ci za złe :D :wink:

Ogłoszenie dałam na razie z ciekawości, czy będą chętni i za jaką kwotę.

Najbardziej to bym chciała znaleźć najpierw działkę, projekt, postawić stan surowy i dopiero wtedy sprzedać dom...............marzenia 8)

Kulka Ty szalona kobito

poleciałaś na całego

normalnie lecisz w kulki...

mój mąż też mi to często powtarza :wink:

Pomyślmy :roll:

Jeśli kuleczka sprzeda dom, to będzie może budowała drugi, a to oznacza nowe wnętrza i nowe zdjęcia :p

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

Ale tak szczerze kuleczko gdzie my się podziejemy :( , tak nam dobrze u Ciebie.

wyrychtuje Wam coś wygodnego na przeczekanie :D :wink:

http://pater.kul.lublin.pl/wystawy/kawiarniana_galeria/daniel_zimnicki/zdjecia/namiot.jpg