Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom kuleczki :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Eh kobitki :roll:

Z powodów wielu kuchnia nie gotowa.

Zastosowałam więc taktykę strusia, schowałam głowę w piasek i udaję, ze wątek "galeria zdjęć domów forumowiczów" nie istnieje :oops:

Jednakowoż, tytuł ten, raz po raz rzuca mie się w oczęta, nie pozwalając o sobie zapomnieć, co więcej, łypiąc nachalnie w moją stronę, zdaje się oczekiwać czegoś, albo też bezczelnie chcieć :p

Przełykając z trudem ślinę przez ściśniętą grdykę, zajrzałam i jestem...........

teraz będę relacjonować.

Sytuacja na dzień dzisiejszy (to ostatnio moja ulubiona forma, trzeba w końcu być na czasie....??? :wink: ) wygląda tak:

-fronty wymienione

-szyba ze ściany zdjęta, poza jednym kawałkiem w prawym rogu

-w miejscu po szybie, łuszcząca się farba

-na suficie dziura, wykuta pod kabel, który ma biec w nowe miejsce przeznaczone lampie

wiszące elementy oświetlenia podszafkowego

yyyy, hmmmm, eeeee, ekhm, plany zamiany na inne fronty............. :roll:

Co tu dużo mówić. Stolarz odwalił niezłą kichę, zdarł kasę i tyle go widzieli.

Fronty są wykonane niestarannie, niechlujnie, w niektórych miejscach lekko odstają, nie schodzą się idealnie narożnikami.............

Z tego właśnie powodu nie doprowadzam kuchni do stanu ładności, bo będę poprawki, albo wymiana na zupełnie nowe.

Pomimo wszystko utwierdziłam się w przekonaniu, że tamten kolor to było fatalne nieporozumienie (nie mylić z zauroczeniem 8) )

Z daleka kuchnia wygląda naprawdę duuuuużo lepiej i gdyby nie to dziadowskie wykonanie, byłabym very happy.

Przesyłam buziaki dla czekających i proszę o cierpliwość :wink:

Hmmm..... Jest tego tyle, że nie wiem od czego zacząć!!!

Więc od początku - piękny dom i przepiękne wykończenie :D :D :D

Schody powalające, cudna jadalnia, fantastyczny wiatrołap - taki wielki, fajna jaśniutka kuchnia... aha no i te kolory... bardzo ciepłe i przytulne.. taki dom do mieszkania (bo niektóre to jak muzea wyglądają :roll: )

Dom z zewnątrz nie wygląda na tak spory, jak od środka - świetne zagospodarowanie przestrzeni, gratulacje kuleczko!!

tak sobie przegladam to Forum wte i wewte, kawusie spijam, od czasu do czasu zadam pytanko, bo w temacie budowy to neptyk jestem koncertowy, a mi tez sie domku zachcialo wlasnego, i nagle... Forum kuleczki!! I co!? siedze do polnocy i czytam wszystko od dechy do dechy, jak ta glupia!! Nie bardzo jestem w temacie, chyba pare watkow gdzies mi przepadlo(patrz: magdacostam),ale w watek kuchni to sie wczepilam pazurami i zebami i JASNA CHOLERA chce wiedziec co dalej!!!???

Ogolnie Kuleczko uwazam ze dom jest w porzo, chociaz nie do konca w moim stylu, aczkolwiek pare zdjatek na wlasny, prywatny uzytek przewalilam do swojej magicznej skrzyneczki zwanej komputerem. Co do praw autorskich, jakos sie mam nadzieje dogadamy.

Pozdrawiam i czekam na kuchnie (i nie tylko). Aha! Oswietlenie w holu rewelka!!

Witam ,

Ja tak krótko tylko .

Ciekawe wnętrza ( coś tam nawet chetnie bym zgapił ) , widać ,że z pomyślunkiem zrobione wszystko . Setki ( tysiące ) ludzi przegląda Twój wątek Kuleczko, domagają się zdjęć, czy nawet porad . Prawie wszyscy chwalą ( ja też :D ) .

W związku z powyższym chyba już czas na zrobienie troche lepszych jakościowo zdjęć , bo te co wklejasz to są hmmmmm... jakich tu słów użyć ?

no powiedzmy średniej jakości :wink:

( kolorów brak , przepalone, .... )

Zresztą sama to już jakiś czas temu zauważyłaś.

Tak czy siak - domek super.

Piękne wnętrza!!

Mam pytanie odnośnie szafki pod dqwie umywalki wpuszczane w blat.

Z czego jest szafka i jaki blat ?

Dzięki kacha :wink:

Zarówno szafka jak i blat wykonane są z jakiejś tam płyty (nie bardzo nawet wiem jakiej) w okleinie dębowej bielonej, czy jakoś tak rozjaśnianej. Stolarz zrobił tą metodą kilka kawałków, a potem ja zdecydowałam, który chcę mieć.

Witam ,

Ja tak krótko tylko .

Ciekawe wnętrza ( coś tam nawet chetnie bym zgapił ) , widać ,że z pomyślunkiem zrobione wszystko . Setki ( tysiące ) ludzi przegląda Twój wątek Kuleczko, domagają się zdjęć, czy nawet porad . Prawie wszyscy chwalą ( ja też :D ) .

W związku z powyższym chyba już czas na zrobienie troche lepszych jakościowo zdjęć , bo te co wklejasz to są hmmmmm... jakich tu słów użyć ?

no powiedzmy średniej jakości :wink:

( kolorów brak , przepalone, .... )

Zresztą sama to już jakiś czas temu zauważyłaś.

Tak czy siak - domek super.

:oops: :oops: :oops: przepalone, czyli jak, że nad ogniem trzymane :roll:

oświadczam, że trzymam aparat z dala od kominka oraz wszelkich źródeł ciepła :D

A tak serio, to jestem totalnym laikiem w kwestii robienia zdjęć :-?

Pstrykam wszystkie z funkcją automatic, dodatkowo niezbyt udaną Minoltą (wyczytałam w necie 8) ) Konika Minolta DiMAGE X1

To taki bardziej gadżecik niż aparat.....

podobno można z niego nieco wycisnąć, ale do tego potrzebny jest choćby ślad wrodzonych inklinacji, których, zaklinam się, nie posiadam.

Jednak szybo się uczę i chętnie posłucham mądrych sugestii :wink:

Pozdrawiam serdecznie.

braza, kuchnia będzie, a raczej jest........tylko trochę jeszcze nie gotowa :wink:

Normalnie aż mi wstyd :roll:

Właściwie to chyba trzeba zmienić aparat :evil:

jezeli nie - to próbuj przy mocnym oświetleniu , najlepiej dziennym , zwracając uwagę ,żeby niejako omijać okna w których słońce świeci "na full ". czyli raczej od strony okien w stronę salonu czy kuchni.

( zauważ ,że te zdjęcia które robiłaś w dzień są lepszej jakości ) .

jeżeli robisz zdjęcia w stronę okien , to o takiej porze w dzień kiedy słoneczko nie uśmiecha się własnie w tych konkretnych oknach.

Możesz próbować robić zdjęcia opierając aparat o cokolwiek ( wprawdzie ten Twój ma stabalizacje obrazu ale co podparcie to podparcie ) .

Zakładam,że dalej będziesz robić na automacie nie bawiąc się w preselekcje 8)

Pozdr

Sasiedzie witaj. Widze ze Ty specjalista jestes od spraw roznych, to moze wytlumaczysz mi jak sobie uskutecznic taki fikusny emblemacik pod podpisem? Probowalam roznymi sposobami, czytalam instrukcje i gucio! Badz tak mily, znajdz chwile i jak uposledzonemu napisz krok po kroku, co?? Please :lol:

Kuleczko, ty sie wstydz troche wolniej, a szybciej prosze dzialaj z tymi zdjeciami, ok?? A przy okazji, to Ty powaznie o sprzedazy ... :o

Pozdrawiam mocno