Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom kuleczki :-)

Recommended Posts

Ooooo :D

dziękujuę Ci mayland :wink:

Heath, mam, a i owszem :)

rzeczywiście nie jestem zadowolona

w salonie mam badi, strasznie miękkie, bardzo łatwo porysować, wystarczy, że upadnie dziecięce zabawka i jest wgniecenie, a po przewróconym krześle zrobił się dosłownie krater jak po meteorycie :roll:

na górze mam finishparkiet dębowy i tu sytuacja przedstawia się nieco lepiej, ale podejrzewam, że to przez mniej intensywne użytkowanie i jasniejszy kolor, który maskuje lepiej zarysowania :-?

pozdrawiam serdecznie :wink:

• Odpowiedzi 648
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cóż, przykro mi, że Cię zmartwiłam :roll:

tak sobie myślę, że może ta moja partia jakaś trefna była

trzebaby popytać wśród innych użytkowików

innna sprawa, że jak ktoś wybulił 150 zł/m za parkiet, to często nie przyzna się, że kupił badziew :wink:

tak sobie nawet dziś patrzyłam i w miejscu jadalni jest niewesoło, rysy widoczne i grube, że pod palcem czuć

fakt, dzieciaki szurają, bujają się na krzesłach, ale nogi od krzeseł są podklejone filcem :-?

Dziwna sprawa z tyn Twoim badi Kuleczko

Badi to dość twarde drewno (twardsze m.in. od dębu szypułkowego, jesionu czy teaku)

wiem, że w desce barlineckiej średnio się sprawdza, ale myślalam, że Finishparkiet to już inna bajka - a tu proszę

pozostaje mieś nadzieję, że to rzeczywiście jakaś trefna partia, może coś nie tak jest z lakierem (może udałoby się to jakoś zareklamować ?)

tak też się spodziewałam, że będzie twarde i trudne do zarysowania

w bloku miałam zwykłą klepkę podlogową, taką typową dla bloku i ona była niezniszczalna w porównaniu do badi z finishparkietu :roll:

nie wiem czy moglabym reklamowć teraz po roku mieszkania

zresztą, to i tak nie jest moje docelowe miejsce na ziemi, więc dam sobie spokój :wink:

Badi to dość twarde drewno (twardsze m.in. od dębu szypułkowego, jesionu czy teaku)

wiem, że w desce barlineckiej średnio się sprawdza, ale myślalam, że Finishparkiet to już inna bajka - a tu proszę

pozostaje mieś nadzieję, że to rzeczywiście jakaś trefna partia, może coś nie tak jest z lakierem (może udałoby się to jakoś zareklamować ?)

To podobno rysuje się lakier, nie drewno.

Mało pocieszające, bo rysy są i koniec. Mam to samo z deską barlinecką z akacji - też twarda, a porysowana rozpaczliwie. :-?

Dzięki Agusik :wink:

kuchnia była lakierowana na satynę (kolor szaro-gołębi) i rzeczywiście paluchy widoczne

teraz mam zmienione fronty na drewnopodobne i jest o wiele lepiej (muszę w końcu wstawić fotki :D )

kofi, rysy jak rysy, można wycyklinować i polakierować za rok-dwa

ale ja mam sporo wgnieceń i to takich na kilka milimetrów :-?

tak sobie myślę, że po wycyklinowaniu i polakierowaniu jakimś superhiper lakierem może być lepiej :)

To podobno rysuje się lakier, nie drewno.

Mało pocieszające, bo rysy są i koniec. Mam to samo z deską barlinecką z akacji - też twarda, a porysowana rozpaczliwie. :-?

w desce barlineckiej to rzeczywiscie wina lakieru - kazdy jej rodzaj sie rysuje

ale kuleczka ma parkiet dwuwarstowy

Zaczynam więc się skłaniać ku brązowej, drewnopodobnej kuchni...czekam w takim razie na Twoje fotki.

W salonie również chcemy drewnianą podłogę, ale martwi mnie fakt, że wchodząc z ogrodu, trzeba wejść przez salon, więc bedę pewnie co chwilę się stresować, ze powstaną rysy...

pozdrawiam!

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Niech te Święta tak wspaniałe,

będą całe jakby z bajek.

Niechaj gwiazdka z nieba leci,

niech Mikołaj tuli dzieci.

Biały puch niech z nieba spada,

niechaj piesek w nocy gada.

Niech choinka pachnie wszędzie,

no i radość wokół będzie.

http://images23.fotosik.pl/128/aa4250b504a33136.jpg

Pozdrawiam ****** Sonika

http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg

Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie.