Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Impreza w stylu gali- jaki strój z cyklu- nie wiem co włozyć

acca5

Recommended Posts

Jaki strój na gali z pompą, Sala Kongresowa Warszawa- rocznica powstania firmy.Kinga Rusin prowadzi, Rynkowski spiewa a ja mam imieniny.

Mąż mowi ,że marynarko zakiet- bo tak podobno idzie część koleżanek z firmy- mówia,że nie maja kasy- ale przeciez maja bo wiem ile zarabiaja. a je ,że bardziej balowo, wystepuje tam pierszy raz, nie znam ludzi z firmy, impreza na 1300osób, bankiet, wystepy?

Pomóżcie

Miałam już taki problem i myślę, że jest rozwiązanie: najlepiej chyba coś takiego, co "pod spodem" jest bardzo wyjściowe, a "na wierzchu" troszkę zwyklejsze.

Ja miałam żakiet + szaloną sukienkę bez pleców z bombiastą psódnicą. Gdy był żakiet, było normalnie. Gdy zdjęłam, bardziej gala.

Może jest coś dopisane na zaproszeniu?

pozdrawiam

Na zaproszeniu nie ma nic ale firma stawia wszystko łącznie z hotelem i dojazdem do warszawy,

Zaplanowałam powycinaną kamizelke z częściowo gołymi plecami- raczej taki gorset z czarnego aksamitu- z barokowymi brokatowuymi esami,zamocowany na szyi- jak strój kapielowy wiazany na szyi i od tej szyi ma iśc kałnierz rozchylony; do tego prosta spódnica z czarnej tafty, u dołu pomarszczona i od dołu jeszcze nizej przezroczyste falbany- trudno to opisać. dokupie chyba tylko jeszcze jakis cieniutki z połyskliwy płaszczyk jak narzutkęhttp://images2.fotosik.pl/260/92660e64c68cd666m.jpg, trudno to narysować ale moge jeszcze co nieco zmienić- na poniedziałek do przymiarki

mała czarna bokiem mi wychodzi- jest nudna.

I jest jak stary dres domowy wyleżały, wygniot na ktory nie mozna patrzeć a szkoda wyrzucic bo jeszcze sie przyda.

ale klasyczna i zawsze pasuje ;)

Ja bym postawila na bardzo prosta , surowa forme ale z jakims zaskakujacym "niecodziennym akcentem" np. wlasnie gole plecy ,

albo jakis taki bj rzucajacy sie w oczy kolor - np ciemnokrwistroczerwony :wink:

polaczenie surowosci z czyms extrawaganckim

ja to widze tak :wink: (na czuja bo nawet nie wiem jak wygladasz ;))

dluga suknia [albo 2/3] (raczej nie w stylu "bombka" albo" beza" tylko o prostym wrecz surowym kroju. moze z malym akcentem ozdobnym ale niekoniecznie -taki garnitur ale w formie sukienki a nie spodni....) np. bez dekoltu ale z bardzo sexownie wycietymi plecami ;)

Albo bardzo ascetyczny kroj - ale "zaskoczka" w formie baaardzo glebokiego dekoltu

albo klasyczny czern albo wlasnie jakis nietypowy kolor - czerwien? moze butelkowozielony (bardzo ciekawy kolor!)

Ew. proste niby klasyczne spodnie ale z nietypowego materialu takiego bj blysczzacego + jakas extrawagancka bluzka (moze o dziwnym kroju? albo strategicznie i miejscami przeswitujaca?] ;) :wink:

Tzn takie polaczenie - surowosci z "zaskoczeniem ":)

Do tego trzeba pamietac ze nie tylko suknia zdobi czlowieka - wazny jest make up plus bizuteria (buty dodtaki etc;))

I to samo - polaczenie prostoty z wyrazistoscia :wink:

np. gladko zaczesane wlosy ale mocny wyrazisty makijaz (np. oczy w stylu "smoke eye" takie przydymione :wink: ) plus mocan szminka

Albo odwrotnie czyli - bardzo rzucajaca sie w oczy fryzurka ale makijarz stonowany (ew. podkreslone oczy)

Bizuteria - np jedna rzecz ale taka duza , zwracajaca uwage

Ehhh..... btw. zazdroszcze :roll: :wink: - dawno na takim czyms nie bylam :) a mialabym 1000 pomyslow na siebie tego wieczoru :wink:

Własnie mysle ,że może poszukam jeszcze jakis prostych spodni ale z połyskiem i do tego zakiecik ale przy tym gorsecie obstaję.Spodnica jeszcze do zmiany poniewaz dopiero bedzie sie szyła.

ogladałyscie Gale róz w Gali- same kiecki imprezowe nie bankiet firmowy i czarne marynarki- one były wyjatkami.

zielonookaaa nie mozesz decydowac o kolorach i kroju-chyba,ze znasz acca5.Moja propozycja to dluga wieczorowa sukienka,i bardzo krotka "marynarka" u kobiet to chyba nazywa sie zakiet?,konczacy sie przed talia w koloze harmonizujacym z sukienka,to bylo moje 3 grosze :evil:

a kto mi zabroni?!?! :evil: :lol: :lol: :lol:

a tak serio - napisalam chyba wyraznie - ze na "czuja" bo przeciez accy nie widzialam :wink: To byla jakas tam wizja a juz wierze ze acca sama dojdzie do wniosku czy to mialo sens czy nie ;) i w czym wyglada najlepiej :)

To odpowiem co bedzie bo juz mam : długa z czarnej matowej tafty spodnica- lekko rozkloszowana u dołu- dołozona obciążajaca zyłka i krotki zakiecik z tafty tez czarnej, do tego mozliwośc zalozenia pod spodem czarnego z cienitkiej kordonkowej koronki top- gołe plecy , zawiazany na szyi. do tego opalenizna, swieże pasemka blond, proste włosy, półdługie, nowe paznokcie i chęci na zabawę, a to najwazniejsze.Wzrost tylko 160cm, waga 57kg.

czarne wysokie, z krytymi palcami szpilki.

To odpowiem co bedzie bo juz mam : długa z czarnej matowej tafty spodnica- lekko rozkloszowana u dołu- dołozona obciążajaca zyłka i krotki zakiecik z tafty tez czarnej, do tego mozliwośc zalozenia pod spodem czarnego z cienitkiej kordonkowej koronki top- gołe plecy , zawiazany na szyi. do tego opalenizna, swieże pasemka blond, proste włosy, półdługie, nowe paznokcie i chęci na zabawę, a to najwazniejsze.Wzrost tylko 160cm, waga 57kg.

czarne wysokie, z krytymi palcami szpilki.

:wink: brzmi mrrruczasnie

rob foty na imprezie :wink: