Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szczepionka odra+świnka+ różyczka

Agnieszka1

Recommended Posts

I jakie byly efekty leczenia cukrzycy w 19w. ?

Bo kiedys leczyli rtecią syfilis, czy schizofrenie za pomocą lobotomii...

Szkoda, ze Japonczykom nie podsunaleś tego sposobu z zaciemnionym pokojem, jak w 2000r umieralo tam na odrę 88 osob, glownie dzieci.

Czy rok temu w Serbii.

Edytowane przez fotohobby

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, firmy ubezpieczeniowe zarabiają na wypłacaniu chorobowego i rent a przedsiębiorcy zarabiają na absencji pracowników :) no i ... ziemia jest płaska :)

A osobnicy np. z "zawyżonym" cholesterolem lądują na chorobowym. Firmy ubezpieczeniowe im płacą... Przedsiębiorcy na ich absencji zarabiają...

No co się leczysz, że prostego tekstu nie rozumiesz?

Adam M.

A osobnicy np. z "zawyżonym" cholesterolem lądują na chorobowym. Firmy ubezpieczeniowe im płacą... Przedsiębiorcy na ich absencji zarabiają...

Adam M.

No i pięknie jest :) w Polsce firmy ubezpieczeniowe bogate (stać je na różne fanaberie) :) liczba rencistów jedna z największych w Europie - jeżeli nie największa - wszystko da się "załatwić" za odopwiednią kwotę) :) "na chorobowe" nie ma problemu :) ... no i wszyscy na tym zarabiają :)

Masz rację :) Twoje "spiskowe" teorie są dla mnie trudne do zrozumienia :) ... leczyć się jeszcze na nic nie muszę (tak przynajmniej twierdzą lekarze) :) a u Ciebie co zdiagnozowali ? :)

... na jakieś fobie cierpisz ? ... wszyscy przeciwko Tobie spiskują (w tym producenci leków i drukarek komputerowych) ? ... i co na to Twój mentor JKM (jemu przynajmniej kasa nie śmierdzi) ? :) ... podziela Twe poglądy ?

Zrelaksuj się :) kup sobie "kałacha" z wiadrem naboi a póżniej zapal zioło, napij się też dobrego wina a wszystkie Twe smutki prysną niczym bańka mydlana :) ... nie turbuj tak się bo miast martwić się o zdrowie innych będziesz musiał znaleźć sposób jak rozwiązać zawiązane na plecach rękawki :)

ps - ... no i ziemia jest płaska (wyczytasz to w swych tekstach źródłowych na tematy wszelakie) :)

...

Trochę nieistniejących chorób już zrobiono i są na nie leki...

Adam M.

Byłbyś uprzejmy wymienić choć kilka ? :)

Edytowane przez Chef Paul
dopisek z cytatem

I tu jest doskonale widoczna różnorodność osobnicza naszego gatunku. Niektórzy ograniczają się do zrywania owoców łatwo dostępnych , inni wspinają się na wierzchołki w słusznym mniemaniu że tam słodsze i pyszniejsze owoce.

Na każdym merytorycznym forum by cię wyśmiano.

konkretny artykuł - konkretny naukowiec - konkretny uniwersytet/instytut badawczy

No i pięknie jest :) w Polsce firmy ubezpieczeniowe bogate (stać je na różne fanaberie) :) liczba rencistów jedna z największych w Europie - jeżeli nie największa - wszystko da się "załatwić" za odopwiednią kwotę) :) "na chorobowe" nie ma problemu :) ... no i wszyscy na tym zarabiają :)

Masz rację :) Twoje "spiskowe" teorie są dla mnie trudne do zrozumienia :) ... leczyć się jeszcze na nic nie muszę (tak przynajmniej twierdzą lekarze) :) a u Ciebie co zdiagnozowali ? :)

... na jakieś fobie cierpisz ? ... wszyscy przeciwko Tobie spiskują (w tym producenci leków i drukarek komputerowych) ? ... i co na to Twój mentor JKM (jemu przynajmniej kasa nie śmierdzi) ? :) ... podziela Twe poglądy ?

Zrelaksuj się :) kup sobie "kałacha" z wiadrem naboi a póżniej zapal zioło, napij się też dobrego wina a wszystkie Twe smutki prysną niczym bańka mydlana :) ... nie turbuj tak się bo miast martwić się o zdrowie innych będziesz musiał znaleźć sposób jak rozwiązać zawiązane na plecach rękawki :)

ps - ... no i ziemia jest płaska (wyczytasz to w swych tekstach źródłowych na tematy wszelakie) :)

Byłbyś uprzejmy wymienić choć kilka ? :)

Mówisz - masz!

Ale czy potrafisz to ze ZROZUMIENIEM treści ogarnąć?

:lol:

Chef Paul

Nie skacz mi do gardła.

Ja Cię lubię za w miarę rozsądne podejście do życia.

Pozwól mi mieć własne... Ty jesteś dość daleko i nie wszystko możesz zrozumieć!

Tu trzeba być na codzień, aby w tym się połapać.

W państwie "opiekuńczym" MOŻNA| (za łapówę) załatwić sobie jaką rencinę czy inną kasę wypłacaną co miesiąc...

Nic nie robisz a kaska wpada. Sam miód!

Najlepszy jest doskok do orzecznika ZUS.Bierze sporo ale tez sporo załatwi.

No, kłopot jest, bo bierze gorzej od karpia! Z większym lękiem...

Tylko...

Co Ty z tego wywodu zrozumiesz?

Pewnie już dawno zapomniałeś co znaczy "skombinować" (nieprzetłumaczalne na żaden język!).

Czemu piszesz:

" na jakieś fobie cierpisz ? ... wszyscy przeciwko Tobie spiskują (w tym producenci leków i drukarek komputerowych) ? ... i co na to Twój mentor JKM (jemu przynajmniej kasa nie śmierdzi) ? ... podziela Twe poglądy ?

Zrelaksuj się kup sobie "kałacha" z wiadrem naboi a póżniej zapal zioło, napij się też dobrego wina a wszystkie Twe smutki prysną niczym bańka mydlana"

Krzywdę Ci jaką zrobiłem?

Piszesz do starej pierdoły co ponad 60 latek tu obserwuje to co jest i jak się zmienia.

Kompletnym wapniakiem jeszcze nie jestem!

Znam i pamiętam podstawy fizyki, chemii i matmy. (a Ty?).

Musze, będąc (też) nauczycielem akademickim...

Opisz może jakie to światle pisma zglebiłeś, które opisują METABOLIZM aluminium u człowieka...

W aluminiowych garach gotujesz? :lol: Czemu?

Potem napisz czemu uznajesz a korzystne wstrzykiwanie aluminium do krwioobiegu.

Albo napisz - ze nie na wszystkim się znasz i wystarcza Ci płaskoziemie. Za horyzont nie patrzysz...

Mogę Ci napisać od mebli stajennych i podobne - bo umiem.

Tylko po co?

Czemu wypisujesz mi o przydługich rękawkach?

Bo inaczej na to patrze jak ty? Bo z bliska?

Ogarnij się trochę i nie szukaj wrogów.

Nie we mnie. Nie chcę Twojej krzywdy. Niczyjej nie chcę.

W ostateczności...

TOBIE łatwiej o kupno kałacha. Nam nawet czarnoprochowce chcą zabrać.

Kup sobie i zrób to co mi sugerowałeś - bo TOBIE łatwiej!

Efekt będzie taki sam.

Uważaj na krokodyle!

(podobno u Was się pętają)

Na szczęście my tych problemów nie mamy. Chociaż tyle dobrego.

Adam M.

Mówisz - masz!

Ale czy potrafisz to ze ZROZUMIENIEM treści ogarnąć?

https://www.youtube.com/watch?v=Yi4ee_xlPhc

...

Miłego oglądania :)

...

Chef Paul

Nie skacz mi do gardła. ...

...

Adam M.

...

Pewnie już dawno zapomniałeś co znaczy "skombinować" (nieprzetłumaczalne na żaden język!).

...

Dla mnie oszustwo zawsze jest oszustwem, a złodziejstwo kradzieżą (przetłumaczalne na wszystkie języki)

...

W aluminiowych garach gotujesz? :lol: Czemu?

Potem napisz czemu uznajesz a korzystne wstrzykiwanie aluminium do krwioobiegu.

Albo napisz - ze nie na wszystkim się znasz i wystarcza Ci płaskoziemie. Za horyzont nie patrzysz...

...

Może gdybyś wyściubił choć czubek nosa z Twojego grajdołka zobaczył byś dalej niż tylko własny horyzont :) ... być może nawet dowiedział byś się czegoś o obecnych wyposażeniach kuchni ? :)

Tobie zapewne nic nie wstrzyknęli :) ... może spryskali ? :)

...

W ostateczności...

TOBIE łatwiej o kupno kałacha. Nam nawet czarnoprochowce chcą zabrać.

Kup sobie i zrób to co mi sugerowałeś - bo TOBIE łatwiej!

Efekt będzie taki sam.

...

Mnie kałach nie potrzebny :) "dziewiątka" jest wystarczająca :) zioło (lecznicze) dostępne w aptece i zawsze zapas dobrego wina pod ręką :)

...

Uważaj na krokodyle!

(podobno u Was się pętają)

Na szczęście my tych problemów nie mamy. Chociaż tyle dobrego.

...

Gdybyś uważniej (i ze zrozumieniem) chłonął wiedzę (z którejś tak dumny pouczając innych) dowiedział byś się, że krokodyle w Afryce a u mnie aligatory :) ... chyba, że dla Ciebie to, to samo i wtedy i niedźwiedzia polarnego na swym podwórku dojrzysz :)

ps - pisz dalej :) czytanie o "wstrzykiwaniu aluminium" bawi mnie niezmiernie :) ... no i nie krępuj się, opowiadaj dalej o tych "podstawach fizyki, chemii i matmy" z przed lat 40-tu (u Ciebie postęp zatrzymał się przecież w tamtych czasach i nic nowego nie odkryto) ... :)

Pozdrawiam w oczekiwaniu na dalsze rewelacje (nie tylko w dziedzinie medycyny oczywiście) :)

Taka kłoda co w błocie leży z zębatą paszczą to krokodyl.

Trudno mu pod ogon zajrzeć i sprawdzić czy nie aligator...

"Dla mnie oszustwo zawsze jest oszustwem, a złodziejstwo kradzieżą (przetłumaczalne na wszystkie języki)"

Dla mnie też.

A skombinować to ani oszukać ani ukraść nie znaczy.

Daleko od realiów kraju odpadłeś.

Wielu rzeczy nie rozumiesz...

No, tak się składa, ze nie wstrzyknęli i nie spryskali.

Jesteś przekonanym zwolennikiem szczepień?

Czemu?

Nawet wcześniakom w pierwszej dobie życia?

Bo tutaj tak robią!

https://www.mfind.pl/akademia/wp-content/uploads/2017/11/mfind_szczepienia-01.png

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

Taka kłoda co w błocie leży z zębatą paszczą to krokodyl.

Trudno mu pod ogon zajrzeć i sprawdzić czy nie aligator...

"Dla mnie oszustwo zawsze jest oszustwem, a złodziejstwo kradzieżą (przetłumaczalne na wszystkie języki)"

Dla mnie też.

A skombinować to ani oszukać ani ukraść nie znaczy.

Daleko od realiów kraju odpadłeś.

Wielu rzeczy nie rozumiesz...

No, tak się składa, ze nie wstrzyknęli i nie spryskali.

Jesteś przekonanym zwolennikiem szczepień?

Czemu?

Nawet wcześniakom w pierwszej dobie życia?

Bo tutaj tak robią!

https://www.mfind.pl/akademia/wp-content/uploads/2017/11/mfind_szczepienia-01.png

Adam M.

... a hipo to słoń :) tylko bez trąby :)

Może definicję "skombinowania" byś podał ? ... no wiesz "skombinowania" renty, chorobowego i jakichś innych "skombinowań" ?

Od "realiów" odpadłeś już dawno :) (nie tylko polskich) :)

"płaskiej ziemi" i jej wyznawców nie da się komentować ( przynajmniej z mej strony) ...

miłego oglądania :)

Co Cię napadło z tą płaską ziemią?

A co do oglądania - znajduję coś jak chcesz zobaczyć i podtykam pod nos.

Nie oglądasz?

WIESZ i tyle?

Chyba muszę zdanie zmienić o Tobie...

Adam M.

Przyczyna jest prosta jak "budowa cepa" :) ... czerpiemy swą wiedzę z zupełnie różnych źródeł :)

... i nic nie musisz mi podsuwać ni podtykać :)

Miłego oglądania Tobie życzę ... czy to również źle ?

Szkoda, ze Japonczykom nie podsunaleś tego sposobu z zaciemnionym pokojem, jak w 2000r umieralo tam na odrę 88 osob, glownie dzieci.

Czy rok temu w Serbii.

To co napisałem to nie dosłowne cytaty z podręczników medycznych a cukrzyca II była całkowicie wyleczalna . Japończycy czytać umieją a i rozum posiadają i myślą samodzielnie . To nie stosują przez dyktat WHO co to obmyśla ciągle śmiertelne pandemie a to ptasiej a to świńskie etc.j . A populacja statystycznie taka sama mimo ich starań

Czy rok temu w Serbii.

To co napisałem to nie dosłowne cytaty z podręczników medycznych a cukrzyca II była całkowicie wyleczalna . Japończycy czytać umieją a i rozum posiadają i myślą samodzielnie . To nie stosują przez dyktat WHO co to obmyśla ciągle śmiertelne pandemie a to ptasiej a to świńskie etc.j . A populacja statystycznie taka sama mimo ich starań

Cukrzyca uleczalna dietą ?

Daj moze linka do tych podrecznikow :) :)

Co do Japonii - ok, moze owazasz, ze 88 ofiar to mimo wszystko niewiele.

Jestem ciekaw, czy tak samo bys myslal, gdyby do podobnej epidemii doszlo w Polsce i zakopywanoby Twoje dziecko.

Cukrzyca uleczalna dietą ?

Daj moze linka do tych podrecznikow

Co do Japonii - ok, moze owazasz, ze 88 ofiar to mimo wszystko niewiele.

Jestem ciekaw, czy tak samo bys myslal, gdyby do podobnej epidemii doszlo w Polsce i zakopywanoby Twoje dziecko.

życie jest ryzykiem twe dziecko ma wielokrotnie większe szanse zginąć w katastrofie drogowej niż umrzeć w wyniku komplikacji po odrze czy innych chorobach.

Skarbie drogi, lenistwo to straszna przywara, ale współdzielę je z tobą. Zatem rusz d.. w troki do biblioteki uniwersyteckiej, czy nawet w sieci rzuć hasło na pożarcie wujkowi google. Nie odczuwam żadnej motywacji aby dzielić się "zakazaną wiedzą" laikom i szarym konsumentom medialnej papki

A co do Azji to postudiuj może dzieło kucharskie na potrawy z ludziny z szczególnym naciskiem na potrawy z dzieciny. Nie trwóż się, trupki mieniano z sąsiadami. Też dostepne w sieci .

A epidemie odry były w mych młodych latach były oczywistością w wieku przedszkolnym corocznie . A powikłania choroby w dorosłym wieku dziedziną jedynaków . I co trudno uwierzyć populacja dorosłych była naturalnie "zaszczepiona " po chorobie w dzieciństwie w ponad dziewięćdziesięciu pięciu procent. Stąd pechowcy zarażali się po kontakcie z własnymi lub cudzymi dziećmi

Wymyślone "choroby" są by sprzedać więcej suplementów diety:

Halitoza, Zakwaszenie organizmu, Hipolibidemia, i oczywiście co drugi polak cierpi na jakieś bóle albo impotencję.

Suplementy diety na artrozę (artroza jest chorobą) ale nie wyleczy się jej suplementami.

Cukrzycę leczyło się dietą dr Kwaśniewskiego. NIe wiem z jakim skutkiem ale jest to dieta bez węglowodanowa. Czyli nie jedząc cukrów nie trzeba przyjmować insuliny żeby ją rozłożyć. Tak w skrócie.

Edytowane przez fenix2