wiaterwiater 23.01.2010 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 http://www.e-millennium.pl/product_info.php?products_id=32 Nie piszesz, czy chcesz drewniane, bo jeśli tak i jeśli chcesz je zamontować tak jak myślę, że chcesz, to sprawdź zasięg przy rozkładaniu schodów, bo może się okazać, że wejdą tylko nożycowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefel 23.01.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Chcę drewniane. No i na pewno chciałbym, żeby otwierały się wzdłuż korytarza, otwieranie w poprzek odpada, z niczym tam nie wejdę. Czyli pozostaje jedynie skrzynia o maksymalnej długości 87cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalbaran 08.02.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam wszystkich kupiłem schody na strych(skrzynia z chowaną drabiną) właśnie przymierzam się do ich zamontowania. Z tym że mam mały problem jak je dobrze przymocować poniżej załączam rysunek. Problem tkwi w tym że skrzynia nie jest taka szeroka jak odstęp pomiędzy jętkami, ponad to obniżyłem sufit o 11cm względem jętek(profile) więc skrzynia zachodzi tylko górną częścią na jętki. Czy ktoś wie jakie połączenia stolarskie lub uchwyty ty zastosować? Mi tylko przychodzi do głowy zrobić wymian i łączyć kątownikami. http://www.rafalbaran.net/dom/w1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.02.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jeśli dobrze zrozumiałem opis to do skrzyni schodów z obu stron dołożyłbym deski o grubości prawie szczeliny i wysokościtakiej, aby nadawały się do zamocowania do jętek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 08.02.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jeśli dobrze zrozumiałem opis to do skrzyni schodów z obu stron dołożyłbym deski o grubości prawie szczeliny i wysokościtakiej, aby nadawały się do zamocowania do jętek. tak mniej więcej mam zrobione, pomiędzy jętki wstawiona skrzynia o wymiarach i obniżeniu takim, żeby schody licowały z sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.02.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 rafalbaran, może sprecyzuj jakiego wymiaru masz te schody i jaki jest rozstaw jętek lub odległość między nimi, na ile cm chcesz opuścić skrzynię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.02.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jeśli dobrze zrozumiałem opis to do skrzyni schodów z obu stron dołożyłbym deski o grubości prawie szczeliny i wysokościtakiej, aby nadawały się do zamocowania do jętek. tak mniej więcej mam zrobione, pomiędzy jętki wstawiona skrzynia o wymiarach i obniżeniu takim, żeby schody licowały z sufitem. To wymaga dopasowania grubości desek skrzyni. Może od spodu jętek przymocować belki i do tych belek przmocować schody wkrętami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalbaran 09.02.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 rafalbaran, może sprecyzuj jakiego wymiaru masz te schody i jaki jest rozstaw jętek lub odległość między nimi, na ile cm chcesz opuścić skrzynię? i To wymaga dopasowania grubości desek skrzyni. Może od spodu jętek przymocować belki i do tych belek przmocować schody wkrętami . Wymiary i belka Właśnie mnie oświeciło przecież skrzynię mogę dosunąć do jętki i w brakujące miejsce wstawić belkę - co mi strzeliło do głowy żeby tą skrzynię montować centralnie po środku. Dzięki jadę montować - wieczorkiem wstawie fotki do akceptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 09.02.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalak 11.10.2022 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 (edytowane) Pytanie o schody strychowe. Muszę kupić 2 komplety. Raczej biorę pod uwagę , no chyba że Polecicie coś innego. 1) schody do poddasza - ciepłe 120x70 2) schody do garażu Mam nad garażem trochę miejsca i postanowiłem zrobić tam taki składzik. Czy warto kupować 140, w sensie czy odczuje różnice przy wchodzeniu w porównaniu do 120? Czy warto brać pod uwagę schody ze stopniami metalowymi? Sam waże niemało, a jeszcze dochodzi ciężar przedmiotów które będę tam wnosił. Poradzicie? Edytowane 8 Listopada 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 11.10.2022 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Co do 140 cm, to wydaje mi się, że warto. Sam się wahałem i jednak wybrałem 140 cm. Przy 120 cm mogłoby być niewygodnie. Co do metalowych schodów, to nie wiem, czy jest to konieczne. Chociaż w garażu może tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrykj70 15.10.2022 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2022 Panowie mam taki dylemat. W projekcie wpisany otwór w stropie jako 120x70, schodów w tym wymiarze też jest pełno. Wczoraj przed zakupem chciałem się jednak upewnić i wychodzi mi wymiar 121x75. Zakładając, że sprzedawane schodki mają i tak trochę mniejszy wymiar ze względu na luz montażowy to jak to teraz ugryźć? Chyba nie kupię nic w wymiarze 120x75? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts