selimm 25.11.2006 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 jak patrze na tą dziewiceto czuje sie wdeptany w glebe spazmatycznie podrygam ...widze ze Długi z Łodzi ktoremu sie nie-powodzi tez ją uwodzi...ale On techniawa jest obserwuje mnie spod oka chyba mu powiem -szacun wodzu ...albo nie -obwieszony jakims złotem moze to Don jaki jest ? ....zostawie go , mam gołebie serce dziewica pomyka z lewej ...obserwuje na szczescie to jest ostatnia sobota w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 25.11.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 jak patrze na tą dziewice to czuje sie wdeptany w glebe spazmatycznie podrygam ... widze ze Długi z Łodzi ktoremu sie nie-powodzi tez ją uwodzi... ale On techniawa jest obserwuje mnie spod oka chyba mu powiem -szacun wodzu ... albo nie -obwieszony jakims złotem moze to Don jaki jest ? .... zostawie go , mam gołebie serce dziewica pomyka z lewej ...obserwuje na szczescie to jest ostatnia sobota w tym tygodniu Szacuneczek Sell, nie wiedziałam, że w Tobie tyle romantyzmu siedzi.................wylała się z Ciebie poezja jak lawina...........wytrysnęła jak woda źródlana Zbyt długo ukrywałeś swe wrażliwe wnętrze, zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.11.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 jak patrze na tą dziewice to czuje sie wdeptany w glebe spazmatycznie podrygam ... widze ze Długi z Łodzi ktoremu sie nie-powodzi tez ją uwodzi... ale On techniawa jest obserwuje mnie spod oka chyba mu powiem -szacun wodzu ... albo nie -obwieszony jakims złotem moze to Don jaki jest ? .... zostawie go , mam gołebie serce dziewica pomyka z lewej ...obserwuje na szczescie to jest ostatnia sobota w tym tygodniu porażające środki stylistyczne pomyśl nad wirtualnym tomikiem przedmowę mogę Ci napisać... albo posłowie..... przypisy daj sam, żeby wiadomo było, co poeta miał na myśli p.s. ale może faktycznie - nie bierz już nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 25.11.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Selimm kur... Żeby tak normalny chłop .... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 25.11.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 a, i tak go nie rozumiecie, najważniejsze są dziewice, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.11.2006 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.11.2006 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Selimm kur... Żeby tak normalny chłop .... ehhh Szanowny "owocu bez ł", a po czemu normalny chłop nie może uzewnętrznić choćby troszkę swojej wrażliwości Kobiety kochają takich wrażliwych brutali Przez Ciebie znów sie zamknie w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.11.2006 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Selimm, Nisko się kłaniam czyli padam. CZX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.11.2006 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 ...a nikt nie zauwazył -ze to były 3 zdania ....ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.11.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 a ja naiwny myśłałem, że to były 3 dziewice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.11.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 a ja sie pytam , co na to Ojciec prowadzacy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.11.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 a ja sie pytam , co na to Ojciec prowadzacy ? Zochna, oj już te dziewice wyprowadził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.11.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 a ja sie pytam , co na to Ojciec prowadzacy ? Zochna, oj już te dziewice wyprowadził albo --- sprowadził na....... dobrą ........ .....drogę.............. stąd twórczy ból selimmma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.11.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 A mówiłem , że chłop ma dobry towar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.11.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Wstrzasniety acz nie zmieszany pozawalam sobie, bez zgody autora ,dokonac doglebnej analizy wiersza jak patrze na tą dziewice to czuje sie wdeptany w glebe spazmatycznie podrygam ... widze ze Długi z Łodzi ktoremu sie nie-powodzi tez ją uwodzi... ale On techniawa jest obserwuje mnie spod oka chyba mu powiem -szacun wodzu ... albo nie -obwieszony jakims złotem moze to Don jaki jest ? .... zostawie go , mam gołebie serce dziewica pomyka z lewej ...obserwuje na szczescie to jest ostatnia sobota w tym tygodniu jak patrze na tą dziewice to czuje sie wdeptany w glebe Poeta rozpamietuje swoje spotkanie z urodziwa ekspedientka, podczas pierwszego dnia promocji w sklepie Mediamarkt. spazmatycznie podrygam ... widze ze Długi z Łodzi ktoremu sie nie-powodzi tez ją uwodzi... Autor opowiada o konwulsjach jakich doznal w wyniku tloku i wciaz doznaje z powodu zazdrości o kolege Dlugiego,który wraz z nim jest na zakupach a majac powazne kłopoty finansowe i nie widzac możliwości ich realizacji, postanawia sobie ten przykry fakt zrekompensowac uwiedzeniem niewinnego dziewczęcia. ale On techniawa jest Tu dowiadujemny sie, ze Dlugi odebral staranne wykształcenie politechniczne obserwuje mnie spod oka chyba mu powiem -szacun wodzu ... Niestety Dlugi widzac w autorze potencjalnego rywala umizgow, patrzy na niego złowrogo, wiec poeta chcąc uniknąć prowokacji pozdrawia go uprzejmie. albo nie -obwieszony jakims złotem moze to Don jaki jest ? .... zostawie go , mam gołebie serce Jednakw tym momencie autor rezygnuje z zamierzonych uprzejmości i jednoczesnie zaczynaja trapic go podejrzenia dotyczące preferencji seksualnych kolegi. Rodzi to w nim nawet pewna złość, lecz odstepuje od zamiaru konfrontacji silowej, wznosząc się ponad niskie instynkty chuci i doznając przy tym olsnienia , ze on artysta, jest wszak czlowiekiem wielkiej lagodnosci. dziewica pomyka z lewej ...obserwuje Zbyt dluga analiza sytuacji przez poete sprawia , ze rozczarowana kobieta odchodzi do innego stoiska, chociaż wciąż bacznie go obseruje. na szczescie to jest ostatnia sobota w tym tygodniu Tu chciałoby się powiedziec za wieszczem "nic to" i sam autor tez nie wyraza zbytnio ubolewania. Jest nawet zadowolony, gdyz to pierwszy i zarazem ostatni dzien promocji w sieci sklepow Mediamarkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.11.2006 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 pozostaje sprawa podmiotu lirycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jak to, przecież jest to liryka bezposrednia, pisana w pierwszej osobie Podmiot liryczny nasuwa się sam 2112wojtek zaimponowałeś mi Czy to Ty ogłaszasz się w lokalnej prasie "prace dyplomowe, magisterskie, licencjackie, szybko, tanio dyskretnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 pozostaje sprawa podmiotu lirycznego Przecież nikt nie broni urodziwej pani ekspedientce z MediaMarkt być niepalącą dziewicą jadącą prawie do kościoła ( po skończeniu promocji oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.11.2006 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jak to, przecież jest to liryka bezposrednia, pisana w pierwszej osobie Podmiot liryczny nasuwa się sam nie kapisi ideiiiiiiii koncepcji zalozen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.11.2006 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 pozostaje sprawa podmiotu lirycznego Przecież nikt nie broni urodziwej pani ekspedientce z MediaMarkt być niepalącą dziewicą jadącą prawie do kościoła ( po skończeniu promocji oczywiście ) nadmienie tylko ze miała dzisiaj niedbale rozpietą koszulke zadzialal bodziec fizyczny patrzylem na pośladki zawiesilem sie seksowny tempr głosu szlag trafil nie zagadałem .... wtem pojawił sie Długi -miał na sobie bezowe azurowe skapretki ... gdybym był kobietą to bym sobie pomyslal randka z pedantem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts