Heath 26.11.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 wyobrażam sobie tego kaca, oj będzie bolało. na szczęście forum jutro nieczynne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.11.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 selimm czy Ty przy pomocy srodkow wyrazu chcesz nam przekazac ze spotykasz sie z Dlugim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.11.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 pozostaje sprawa podmiotu lirycznego Przecież nikt nie broni urodziwej pani ekspedientce z MediaMarkt być niepalącą dziewicą jadącą prawie do kościoła ( po skończeniu promocji oczywiście ) nadmienie tylko ze miała dzisiaj niedbale rozpietą koszulke zadzialal bodziec fizyczny patrzylem na pośladki zawiesilem sie seksowny tempr głosu szlag trafil nie zagadałem .... wtem pojawił sie Długi -miał na sobie bezowe azurowe skapretki ... gdybym był kobietą to bym sobie pomyslal randka z pedantem ... Ach selimmie selimmie spotkaj się z nią we młynie tam się ona wybieli na płóciennej poscieli i nie dojrzysz kochany w morde jeża złapany na fałszywą urodę łże dziewictwo i cnotę, gdy obudzisz się z rana w morde jeża kochana odsłoni swe walory godne sennej zmory.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.11.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 nadmienie tylko ze miała dzisiaj niedbale rozpietą koszulke zadzialal bodziec fizyczny patrzylem na pośladki zawiesilem sie seksowny tempr głosu szlag trafil nie zagadałem .... wtem pojawił sie Długi -miał na sobie bezowe azurowe skapretki ... gdybym był kobietą to bym sobie pomyslal randka z pedantem ... Musze przyznac , ze to jeden z gorszych wierszy mojego ulubionego poety Postaram się pokrotce przeanalizowac tresc utworu nadmienie tylko ze miała dzisiaj niedbale rozpietą koszulke zadzialal bodziec fizyczny widzimy wyrazny regres tworczy, poeta nie wysila się. Nawet uzycie prostego rymu jest ponad jego sily. Widac cierpi. Stosuje proste srodki, nie uzywa metafor, jest wrecz somatyczny. patrzylem na pośladki zawiesilem sie Nie wiadomo o czyje posladki chodzi. Autor jest enigmatyczny mozna przypuszczac , ze mowi o swojej d.. Swoj spowodowany samogwaltem poliorgazm przyrownuje do zawieszonego komputera. Ten stan okresla sie syndromem Windowsa seksowny tempr głosu szlag trafil nie zagadałem .... tutaj krytycy maja dylemat czy określenie "tempr" było celowe, zwracaja także uwage na szorstkość sformułowania i zadko stosowany w Jego wierszach pierwiastek atmosferyczny :"szlag trafil" wtem pojawił sie Długi -miał na sobie bezowe azurowe skapretki ... w pierwotnej wersji ta fraza brzmiała znacznie ciekawiej: wtem pojawil się Dlugi miał na nosie azurowe skarpetki gdybym był kobietą to skrywany kompleks w polaczeniu z poprzednia strofa kaze przypuszczac, ze autor ma kompleksy transwestyty fetyszysty to bym sobie pomyslal randka z pedantem ... no i w koncu perelka literacka oraz to co najbardziej charakteryzuje poete - umilowanie harmonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.11.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 [nadmienie tylko ze miała dzisiaj niedbale rozpietą koszulke zadzialal bodziec fizyczny patrzylem na pośladki zawiesilem sie seksowny tempr głosu szlag trafil nie zagadałem .... wtem pojawił sie Długi -miał na sobie bezowe azurowe skapretki ... gdybym był kobietą to bym sobie pomyslal randka z pedantem ... Ach selimmie selimmie spotkaj się z nią we młynie tam się ona wybieli na płóciennej poscieli i nie dojrzysz kochany w morde jeża złapany na fałszywą urodę łże dziewictwo i cnotę, gdy obudzisz się z rana w morde jeża kochana odsłoni swe walory godne sennej zmory.......... kuleczka też we frenetycznym spaźmie poezji znalazła się.... aprokymatywność środków wyrazu przy holistycznym ujęciu problemu przez podmiot liryczny zdecydowanie podnośi poziom kognitywystyczny czytających te......yyyyyyy...... poezje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 selimm czy Ty przy pomocy srodkow wyrazu chcesz nam przekazac ze spotykasz sie z Dlugim ? Domniemywam że to spotkanie wywarło niezatarte wrażenie i zaowocowało eksplozją poezji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 26.11.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Nie palcie już tego dziadostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 [nadmienie tylko ze miała dzisiaj niedbale rozpietą koszulke zadzialal bodziec fizyczny patrzylem na pośladki zawiesilem sie seksowny tempr głosu szlag trafil nie zagadałem .... wtem pojawił sie Długi -miał na sobie bezowe azurowe skapretki ... gdybym był kobietą to bym sobie pomyslal randka z pedantem ... Ach selimmie selimmie spotkaj się z nią we młynie tam się ona wybieli na płóciennej poscieli i nie dojrzysz kochany w morde jeża złapany na fałszywą urodę łże dziewictwo i cnotę, gdy obudzisz się z rana w morde jeża kochana odsłoni swe walory godne sennej zmory.......... kuleczka też we frenetycznym spaźmie poezji znalazła się.... aprokymatywność środków wyrazu przy holistycznym ujęciu problemu przez podmiot liryczny zdecydowanie podnośi poziom kognitywystyczny czytających te......yyyyyyy...... poezje Eeee , no nie , mamy pojedynek na Parnasie Albo poetyckie pogawędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.11.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 [ Domniemywam że to spotkanie wywarło niezatarte wrażenie i zaowocowało eksplozją poezji Oby to eksplodowala poezja Mam watpliwosci czym sie spotkanie skonczylo. Przeciez w tej poezji az "skapuje" od erotyzmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 [ Domniemywam że to spotkanie wywarło niezatarte wrażenie i zaowocowało eksplozją poezji Oby to eksplodowala poezja Mam watpliwosci czym sie spotkanie skonczylo. Przeciez w tej poezji az "skapuje" od erotyzmu Aż się boję pomysleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Przeciez w tej poezji az "skapuje" od erotyzmu ale za to bez wszechobecnego konsumeryzmuznaczy: nie skonsumowano, o czym świadczy motyw przewodni czyli dziewice. Maxtorko: Parnas poezji forumowej w pschologu dyzurnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Maxtorko: Parnas poezji forumowej w pschologu dyzurnym Wiem , wiem , jest na Forum Stowarzyszenie Budujących Poetów ale wena nie wybiera , objawiła się w Psychologu i musimy ją przyjąć taką jaka jest , z całym dobrodziejstwem inwentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.11.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Szanowny "owocu bez ł", a po czemu normalny chłop nie może uzewnętrznić choćby troszkę swojej wrażliwości Kobiety kochają takich wrażliwych brutali Przez Ciebie znów sie zamknie w sobie Wrażliwych przed, brutali po. a ja naiwny myśłałem, że to były 3 dziewice Taki cud jednocześnie to tylko w Radio M. w Toruniu No dobra niech wam będzie. Przyłączam się. Selimm gadzina ślązacka dziewice napadł z nienacka lecz ona się tylko zdawała porządna i taka nieśmiała a wtedy nim selimm zrozumiał murarza widokiem się zdumiał i cofnął łapkę czym prędzej lecz już nie mogło być nędzniej bo murarz rozochocony złapał selimma za dzwony i tak na selimma budowie zrodził się sen o odnowie i selimm zdruzgotany wymyślił te trzy panny co dziewicami być miały a męskie się okazały więc selimm powiedział do ave! no chodź dziewczynko w trawę ! a ona już go nie chciała bo On murarzom "dał ciała" więc selimm odrzucony odszedł obrażony i poszedł do maxtorki powiedział jej o Długim jak byli "jeden z drugim" lecz Ona nie zrozumiała i słuchać go nie chciała więc odszedł rozżalony masując swoje dzwony i chodził po ulicach marząc o dziewicach Wrócił w końcu do domu nie mówić nic nikomu login na forum swój wpisał i gdy mały mu wisiał marzenia swoje opisał zmieniajac murarzy w dziewice zważajac na to co pisze wychodząc z tego twierdzenia by nie siać na forum zgorszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.11.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jabko i ciebie porwała w swe szpony poezja Zauważam tu wiele cennych środków stylistycznych: porównania, epitety, metafory poetyckie, synegdochę, alegorię i oksymoron Panie Wojtku Kolejny wiersz do analizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.11.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 [ Panie Wojtku Kolejny wiersz do analizy Pani wybaczy, rymy czestochowskie nie leza w moim zakresie. Gdziez tej grafomani na zenskim rymie do Sellimowych sonetow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.11.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Te misiu ! Mój wierszyk Ci się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.11.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Te misiu ! Mój wierszyk Ci się nie podoba? glupia sprawa ptaszku, ale nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.11.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 ... glupia sprawa ptaszku... Nie próbuj flirtować brutalny krytyku. Tragicznie przeżyłem tą zniewagę i zamknąłem się w sobie. Juz nigdy nie zatańczę z poezją po tym ciosie w plecy Jedyna ma pociecha to przegrana z wybitnym selimmem zwanym Puszkinem Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.11.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 uprasza sie umcyka Jabola - o trzymanie pozioma....dziekuje w ramach pokuty to kolega zrobi:całą sekwencje krokow w tempie wolno-wolnoszybko-szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.11.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 OKi OKi ale pomyliłem kroki Słabo mi idzie w Waltzu...nie jestem Warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts