robo55 29.11.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 mam problem. zamówiliśmy drzwi z Porta wraz ościeżnicami regulowanymi. Przedstawiciel firmy przyjechał pomierzył i zamówił. Wtedy jeszcze mielismy stare drzwi a w łazience nie było kafelek. drzwi miały być wstawiane na samym koncu tj. po pomalowaniu ścian i położeniu kafelek. Co sie okazało- że po wyprostowaniu ścian i położeniu gładzi kiedy przemierzyliśmy drzwi okazało się że grubość muru jest o ok 1 -1,5 cm za duża. Przy prostowaniu ściany napewno nie dołozono tynku na 2 cm. Myśle że osoba która mierzyła drzwi popełniła bład przy mierzeniu i teraz jest problem. mam pytanie - czy ktoś może wie czy Porta wymieni takie ościeżnice na większe? Facet twierdzi ze to nie wchodzi w gre i chce podciąć troche tynku żeby sie ościeżnice zmieściły ja z kolei nie chce sie na to absolutnie zgodzić bo sciany są już z gładzią i przygotowane do malowania. Boje sie ze będzie to fatalnie wygladać, moze ktos mi doradzi co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 29.11.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Raczej bez kucia sie nie obejdzie , a czy te drzwi sa z opaskami ? jezeli sa to ci wszystko przykryja i po problemie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 30.11.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Jeśli nie ty mierzyłaś tylko przedstawiciel firmy, to trzeba reklamować do skutku. Ewidentna wina przedstawiciela. Jak były surowe ściany, to powinien dopytać się jak będą wykończone i wziąć na to poprawkę. W końcu po to kupiłaś regulowane, żeby nie kombinować z podkuwaniem ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 30.11.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Jeśli nie ty mierzyłaś tylko przedstawiciel firmy, to trzeba reklamować do skutku. Ewidentna wina przedstawiciela. Jak były surowe ściany, to powinien dopytać się jak będą wykończone i wziąć na to poprawkę. W końcu po to kupiłaś regulowane, żeby nie kombinować z podkuwaniem ścian. Dokladnie, u mnie przy pomiarach przedstawiciel pytal, co przyjdzie jeszcze na sciane i doliczal. A nawet jesli sie pomylil, to o tym nie wiem, bo sam wszystko montowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 30.11.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Dokładnie, najlepiej zamawiać drzwi, okna z montażem. Wtedy nic Cię n ie obchodzi...ma być dobrze i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 30.11.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Wszyscy maja rację. Wina przedstawiciela. Jak się nie ugnie zgłoscić do PORTA, że przedstawiciel nawalił. Powinno zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 30.11.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Po za tym źle pomierzył, ponieważ nawet gdyby nie było kafelek i gładzi to i tak zabrakło by przy montażu ościeżnicy, ponieważ skoro ściany były krzywe to przecież ościeżnicy krzywo się nie zakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 30.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 ościeznice regulowane mają określony zakres regulacji , ten co mierzył przyjął max. wymiar i teraz brakuje , jak mu wychdziło ''na styk '' lub nie był pewien to powinien zamówić szerszy - droższy wariant , zawsze lepiej dociąć niż sztukować jak mierze ''gołe mury '' to skonsultuje ich grubość z tynkarzem lub glazurnikiem jeśli oni nie są pewni to sie wstrzymuje z zamówieniem tak czy inaczej przeżucanie winy na klienta to nieporozumienie ''wpuszczanie '' opasek w mur to moim zdaniem porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robo55 30.11.2006 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Trochę nas podbudowaliście psychicznie i zapowiada się na malą wojenkę....Gość od drzwi zarzuca nam przede wszystkim, że murarze ściany prostowali i dolożyli tynku na kliku drzwiach. Prawda jest taka że rzeczywiście prostowali i dolozyli tyle, że od góry do połowy drzwi maksymalnie 2 milimetry a na dole przy samej ziemi około centymetra, a wszystko po to żeby wyrównać śiane, przecież i tak ta ościeżnica by nie pasowała na krzywą ścianę moim zdaniem. Pomiar też był na wysokości środka drzwi. co do łazienki wolę już nic nie mówić ręce opadają....gość stwierdził, że jak rzekomo nas się pytał o kafelki to powiedzieliśmy że bedą mieć 0,6 cm, a teraz są 1,5 cm (według mnie są 1 cm a o kafelkach z nim nie gadałem bo wogóle na takich rzeczach jak grubość się nie znam...). Koniec końców jest tragedia, ale na wpuszczenie w ściany raczej nie pójdziemy dzięki Waszym opiniom. Acha i jeszcze jedno to nie jest nowy dom tylko kapitalny remont i po jego pomiarach ściany były odrapane itp. a na nich gładź.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 01.12.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 U mnie przy pomiarach sprawdzal szerokosc sciany na dole, w srodku i na gorze, a potem to samo z drugiej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.12.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 blad podstawowy zostal popelniony na samym poczatku - oscieznice obejmujace mierzy sie PO wykonaniu wszystkich prac - tynki, glazura etc. i faktycznie blad jest tego co mierzyl i albo nie uwzglednil albo z Toba notaki sobie nei spisal gdzzie ile tynku i kafelkow ma byc i drobna uwaga - jesli sciana jest krzywo oscieznica tez bedzie wstawiona krzywo oscieznica obejmujaca ma obejmowac sciace - reszta to kwestia regulacji samego skrzydla Jak juz zostalo otwarte opakowanie firmowe - mozliwosci zamiany nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.12.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 U mnie przy pomiarach sprawdzal szerokosc sciany na dole, w srodku i na gorze, a potem to samo z drugiej strony... i tak wlasnie sie powinno mierzyc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts