Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za starzy na dom ???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sierpniu sprzedaliśmy dom .Mieszkaliśmy w nim prawie 10 lat .Ogród rozrastał się trochę dłużej ,więc drzewa i krzewy cudnie urosły i ich było mi tylko szkoda zostawiać .

Mąż ma 50 ,ja 45 i na wiosnę zaczynamy wszystko od nowa !

Teoretycznie ,czasu mamy niezbyt dużo ,dlatego bardzo się spieszymy .

Chcemy jeszcze trochę w tym nowym domu pomieszkać .

Plusy :

ładniejsza działka i większa

lepszy dojazd

mniejszy dom -tańszy w utrzymaniu

sprawię sobie : ogrzewanie podłogowe ,centralny odkurzacz ,piękne drzewo na podłogi ,śliczne płytki ,ładną dachówkę etc.

Tak właśnie przekonywałam się do tej trudnej decyzji i obrzydzałam sobie poprzedni dom :

fatalne położenie

koszmarny dojazd (nie jestem zmotoryzowana)

wredna rodzina męża za płotem

dwa jazgocące psy ,wrzeszczącej wiecznie sąsiadki

wielki ,kosztowny dom-tak w wykonaniu jak i w utrzymaniu

i trochę kasy ,która mi (mam nadzieję ) zostanie i osłodzi mi smutną starość . :wink:

Ludzie - ale my pierd........

rząd chce byśmy pracowali do 70 lat :evil: amy, 40-50latkowie narzekamy :oops:

ja pierdzielę swoje latka - jestem wciąż młody za to o ile pięknięjszy ( te siwe włosy koło uszu) i bogatszy ( w doświadczenia) niż 30-latkowie :D

wprowadzę się do domu mając 48lat i zamierzam tam z minimum ( jak dla mnie absolutne minimum :wink: ) 30 lat zajmować sie ogrodem , w lato , w niedzielę jeść śniadanie na tarasie , robić grile w ogrodzie i te klimaty .

Głowy do góry - na zawsze młodzi

Mam 47 lat, jestem już dziadkiem :D , a nie uważam abym był za stary na nowy domek. :D

to witaj rówieśniku.

Z tym że jeszcze dziadkiem nie jestem - syn mi się po studiach obija :D

Może musisz Go zmotywować :D

Są teraz takie fajne kolorowe gazetki..... :D

Kup mu kilka i podrzuć do pokoju.... :D

Może zrozumie aluzje.... :D

Nie mogę :D

Jak żona ma do mnie jakichś ininteres :wink: to przy sprzataniu zawsze znajduje nowy numer w pokoju syna .

Potem następuje wymiana ( gazetek) na inny numer .

Muszę stwierdzić że mam bardzo oczytanego syna , czyta i czyta 8) juz mi go żal nawet.

Tak nadwrężać oczy w tak młodym wieku , za mojej młodości nie byłem taki oczytany :oops:

Jaki stary to ja również o sobie muszę tak powiedzieć bo mam 41 a mężuś 43 ale z nas starcy :D

Budowę rozpoczęliśmy w tym roku a na przyszły rok we wrześniu planujemy przeprowadzke :D

Jesteśmy młodzi ciałem i duchem :D

Zresztą mając dzieci w wieku 5 i 9 lat nie moze być inaczej :D

Pozdrawiam wszystkich czterdziestoparoletnich :D :D

Za starzy na dom ???Witajcie !

Mam prawie 40-tkę na karku Czy ktoś zaczyna budowę po czterdziestce ???

jest tak piosenka Rynkowskiego "....za starzy na grzech..... za młodzi....."

więc jeszcze jeśli "grzeszyć" dasz radę to buduj

a tak poważniej, to byłem pare razy w USA, i tam ludzie po 30, znaczy się 32, 36 lat dopiero zakładają rodziny, biorą kredyty na domy, budują, tylko co się wyszumieli kawalersko/panieńsko i zaczynają nowe życie w rodzinie....

Za starzy na dom ???Witajcie !

Mam prawie 40-tkę na karku Czy ktoś zaczyna budowę po czterdziestce ???

jest tak piosenka Rynkowskiego "....za starzy na grzech..... za młodzi....."

więc jeszcze jeśli "grzeszyć" dasz radę to buduj

a tak poważniej, to byłem pare razy w USA, i tam ludzie po 30, znaczy się 32, 36 lat dopiero zakładają rodziny, biorą kredyty na domy, budują, tylko co się wyszumieli kawalersko/panieńsko i zaczynają nowe życie w rodzinie....

Jak masz wnuka to za kilka lat musisz zwrócic uwagę na zawartość merytoryczną "świerszczyków"

Tak na marginesue to dawno Świerszczyka 9 tego dla dzieci) w kiosku nie widziałem .

Nie mam wnuczka, tylko wnuczkę :wink: i obecnie jestem w mniejszości opozycyjnej 8)

Niestety... :wink:

Niech córa wyrówna szanse - chciej wnuka

Jak masz wnuka to za kilka lat musisz zwrócic uwagę na zawartość merytoryczną "świerszczyków"

Tak na marginesue to dawno Świerszczyka 9 tego dla dzieci) w kiosku nie widziałem .

Nie mam wnuczka, tylko wnuczkę :wink: i obecnie jestem w mniejszości opozycyjnej 8)

Niestety... :wink:

Niech córa wyrówna szanse - chciej wnuka

Witajcie !

Mam prawie 40-tkę na karku moją budowę zakończyłem w 1995r dom wybudowałem wspólnie z żoną na wsi z stąd pochodziłem ona natomiast z miasta. Mamy 15 letnie dzieci.

Od pewnego czasu zaczęły chodzić nam po głowie myśli czy aby nie kupić działki w mieście i rozpocząć tam budowę nowego domu.

Tylko zastanawiamy się czy aby nie jesteśmy już za starzy, żeby zaczynać, czy to nie jest zbyt wielkie żądanie od życia ?

Przeglądając forum widzę, że w większości budują się jednak ludzie młodzi (sporo przed 30-tką)

Czy ktoś zaczyna budowę po czterdziestce ???

Ty kurna chory jesteś czy co :evil: przed czterdziestka to niby już nie młody tylko stary piernik :evil: Weź Ty sie chłopie walnij w czache jesteś młody zdrowy zwarty i gotowy a nie jakiś wypiedrek przed emeryturą :evil: Całe zycie brachu przed toba a nie juz do trumny się przymeżasz. :evil: Może kup se już kurna miejsce i pomnik na cmentarzu :evil:

Pozdrawiam i wiecej optymizmu zycze.