sylwia13 05.12.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam, zapraszam wszystkich do wymiany doświadczeń co stawiają ściany w zimie. Dużo osoób na forum odradzało mi stawianie ścian, ale po konsultacjach z kierbudem i firmą zdecydowaliśmy się na budowę ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 05.12.2006 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Pwenie dużo z Was uważa to za szalony pomysł, ale cóż do odważnych świat należy Ściany zaczną nam robić od poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.12.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 sylwia13 powodzenia życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitro 05.12.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 no ja wstępnie umówiona jestem od poniedziałku na fundamenty ..... sie boję .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam nową grupę!!!Nitro, z tym "naszym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitro 05.12.2006 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 z jakim kolwiek... no mam jeszcze jednego umówionego na piątek, ale zależy ile zaśpiewa... za koparkę chcą 90 zł/h ... nawet nie wiem czy to dużo, czy mało.... taka jakaś samotna się czuję.... a TŻ miał dzisiaj ni stąd kanałowe leczenie zęba.... jutro będę chyba sama kołki strugać..... aaaaa.... (powspierać mnie proszę ) ps. piękny avatarek Agakus i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 08.12.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Zapisuję się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ile wpisowe wynosi? Jutro kończa fundamenty a ja mam chęć ciągnąć to dalej.Pierwsze pytania: Czy fundament powinen sie "uleżeć", czy to mit? Jakie jest ryzyko zakończenia budowy np z pierszą kondygnacją i stropem (mam dom z poddaszem użytkowym) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 08.12.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 z jakim kolwiek... no mam jeszcze jednego umówionego na piątek, ale zależy ile zaśpiewa... za koparkę chcą 90 zł/h ... nawet nie wiem czy to dużo, czy mało.... taka jakaś samotna się czuję.... a TŻ miał dzisiaj ni stąd kanałowe leczenie zęba.... jutro będę chyba sama kołki strugać..... aaaaa.... (powspierać mnie proszę ) ps. piękny avatarek Agakus i A nas za koparkę liczą 50 zł/ h Nie wiem ile kopał nasz "koparkowy" ale za wykopanie fundamentów (dodam, że równiutko, jakby w łyżce miał miarkę ) policzył 367, 80 Jednym słowem...dokładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.12.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Nitro, w okolicach Złotorii, Kopanina biora po 80 zł/h. To chyba normalna cena. Wyceniałam dziś więźbę prefabrykowaną (kratownicę). Zaśpiewali 22 tyś...chyba się skusimy tzn....na pewno się skusimy. Nitro, dzięki...to moja niuńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Paulka, ciągnij! My na styczeń umawiamy więźbę i dekarza. mój mąż to dosłownie na rękach mnie nosi za to, że uparłam sie na "zimową" budowę. NIe może już się doczekać kiedy będzie dach i będzie wiadomo jak ten nasz domek wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 08.12.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Paulka, ciągnij! My na styczeń umawiamy więźbę i dekarza. mój mąż to dosłownie na rękach mnie nosi za to, że uparłam sie na "zimową" budowę. NIe może już się doczekać kiedy będzie dach i będzie wiadomo jak ten nasz domek wygląda. A macię jakąś opcję kryzysową? Na wszelki wypadek, gdyby nagle były takie wieeeelkie mrozy? Choć właśnie przeczytałam w prognozie długoterminowej, że grudzień i styczeń maja być nienormalnie ciepłe. Odczekaliście jakiś czas między fundamentami a ścianami? Co z okresem między stropami a druga kondygnacją/ dachem - prawidłowo powinno sie czekać trzy tygodnie??? Strasznie bym chciała a z drugiej strony mam tyle wątpliwości Czekam aż nam dadzą podtutuł "Druga grupa oszołomów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.12.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 jak przymrozi to po rpsotu będzie stało i czekało na lepszą pogodę. Na murach będą wylane wieńce więc nie trzeba nawet przykrywać. NIe wiem jak ze stropami, bo my nie robimy stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 11.12.2006 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 U nas jak przymrozi lub zaczną się ulewy to przykryjemy folią. Ściany zaczynamy murować od środy. Mam nadzieję, że nie będzie padać agnieszkakusi u was już pewnie dużo postawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Podobno jutro mają skończyć ściany, ale nie wiem czy im się uda. Nie mam jeszcze najnowszych danych z pola bitwy - mąż jeszcze nie wrócił z działki. Podłączają wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 11.12.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Gratulacje i trzymam kciuki za zimowe budowanie i ciepłą pogodę, abyscie zdążyli przykryc stropem i zabezpieczyć domki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 19.12.2006 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Hej!!! Jak tam wasze budowy? Cisza tu nastała... Czyżby wszyscy pochłonięci budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 19.12.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 pochłonięci... ja zaczęlam fundamenty w listopadzie i też niektórzy się pukali w głowę, włącznie z moją rodziną (to się nazywa grupa wsparcia ) a własnie zakonczyliśmy budowę scian i zalewamy strop, a po swiętach mamy zamiar dalej ...mam marzenie zapapapować w styczniu..... macie racje do odwaznych świat należy - kto nie ryzykuje ten nie ma - trzymam za Was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.12.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 u mnie we czwartek zalewają wieniec. Zdjęcia murów już u fotografa. Będą w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 19.12.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Pozdrawiam wszystkich odważnych.Ja myślę o tym samym, żeby niedługo zacząć, choć żona jest odmiennego zdania...Narazie czekam na uprawomocninie PnB będzie w tym tygodniu i do ROBOTY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.12.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Zygmor, u mnie to mąż był przeciwny. A teraz najlepiej stałby cały dzien na budowie i patrzył jak mury rosną. Jest pogoda, trzeba korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts