selimm 21.02.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 A co niby swiadczy o moim "prostactwie i tchorzostwie"? Moj sceptycyzm wobec walesy? Nie uwazam,zeby zniewagi z Panskiej strony przyniosly mi jakakolwiek szkode. Gdyby natomiast swoje inwektywy jakos szanowny Pan uzasadnil,moze postaralbym sie je jakos odeprzec. możesz mi powiedzieć skąd Ty, te pomysły na nicki bierzesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amanita 21.02.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 http://images11.fotosik.pl/18/9e765399e05b0b3d.jpg Niektórzy biorą pomysły z zaznaczonego obszaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.02.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 A co niby swiadczy o moim "prostactwie i tchorzostwie"? Moj sceptycyzm wobec walesy? Nie uwazam,zeby zniewagi z Panskiej strony przyniosly mi jakakolwiek szkode. Gdyby natomiast swoje inwektywy jakos szanowny Pan uzasadnil,moze postaralbym sie je jakos odeprzec. możesz mi powiedzieć skąd Ty, te pomysły na nicki bierzesz ? Ty to chyba przesadzasz z tymi nickami.Daj juz spokój.Detektywie to fajny gośc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 owy projekt PiS2007-02-22 21:46 Aktualizacja: 2007-02-23 06:16 Płać alimenty za dziecko partnera PiS wypowiada wojnę alimenciarzom. Kara ma być surowa - jeżeli ojciec lub matka nie chcą płacić na dzieci z poprzednich związków, dotkliwie odczuje to nowa rodzina lub nowi partnerzy. Do ich drzwi zapuka komornik i zajmie majątek na spłatę zaległych alimentów - pisze DZIENNIK. Zgodnie z projektem ustawy o Funduszu Alimentacyjnym, do którego dotarł DZIENNIK, obowiązek płacenia na dzieci ma spadać na nowych partnerów rodziców. Czyli jeżeli nie chce płacić rozwiedziony ojciec lub matka - będzie musiał to za niego robić jego nowy partner czy partnerka. I to niezależnie od tego, czy żyją w konkubinacie, czy też wzięli ślub. Do egzekwowania tego prawa mają być zaprzęgnięte urzędy skarbowe. Choć ustawa nie mówi, w jaki sposób państwo będzie sprawdzać, kto żyje z kim na kocią łapę. I w jaki sposób majątek będzie przeznaczany na spłatę alimentów. Posłowie koalicji tłumaczą, że to rozwiązanie to jeden ze sposobów na zwiększenie ściągalności alimentów. Bo o tym, że rozwiedzeni ojcowie i matki często nie chcą płacić alimentów na swoje dzieci, wiedzą wszyscy, którzy zajmują się tym tematem. Polska ma dramatycznie niski poziom ściągalności takich długów. Jak twierdzą specjaliści, w państwach zachodnich alimenty płaci 80-90 procent rodziców, u nas zaledwie 10 procent. Skoro więc rodzice nie chcą płacić, pieniądze na utrzymanie dzieci daje państwo. Co roku przeznacza na to grube miliardy złotych. "Absurdalne jest doprowadzenie do sytuacji, kiedy państwo płaci za kogoś, kto pracuje na czarno i twierdzi, że nic nie posiada" - tłumaczy Tomasz Latos z PiS. Ale jak twierdzi były rzecznik praw obywatelskich prof. Andrzej Zoll, proponowane rozwiązania idą w złym kierunku. - Mam wrażenie, że projektodawca miał dobre intencje, ale nie liczył się z realiami - mówi DZIENNIKOWI Zoll. Pomysł już krytykują prawnicy i opozycja, nazywając go po prostu bublem prawnym. czyste jaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.02.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 owy projekt PiS 2007-02-22 21:46 Aktualizacja: 2007-02-23 06:16 Płać alimenty za dziecko partnera PiS wypowiada wojnę alimenciarzom. Kara ma być surowa - jeżeli ojciec lub matka nie chcą płacić na dzieci z poprzednich związków, dotkliwie odczuje to nowa rodzina lub nowi partnerzy. Do ich drzwi zapuka komornik i zajmie majątek na spłatę zaległych alimentów - pisze DZIENNIK. Zgodnie z projektem ustawy o Funduszu Alimentacyjnym, do którego dotarł DZIENNIK, obowiązek płacenia na dzieci ma spadać na nowych partnerów rodziców. Czyli jeżeli nie chce płacić rozwiedziony ojciec lub matka - będzie musiał to za niego robić jego nowy partner czy partnerka. I to niezależnie od tego, czy żyją w konkubinacie, czy też wzięli ślub. Do egzekwowania tego prawa mają być zaprzęgnięte urzędy skarbowe. Choć ustawa nie mówi, w jaki sposób państwo będzie sprawdzać, kto żyje z kim na kocią łapę. I w jaki sposób majątek będzie przeznaczany na spłatę alimentów. Posłowie koalicji tłumaczą, że to rozwiązanie to jeden ze sposobów na zwiększenie ściągalności alimentów. Bo o tym, że rozwiedzeni ojcowie i matki często nie chcą płacić alimentów na swoje dzieci, wiedzą wszyscy, którzy zajmują się tym tematem. Polska ma dramatycznie niski poziom ściągalności takich długów. Jak twierdzą specjaliści, w państwach zachodnich alimenty płaci 80-90 procent rodziców, u nas zaledwie 10 procent. Skoro więc rodzice nie chcą płacić, pieniądze na utrzymanie dzieci daje państwo. Co roku przeznacza na to grube miliardy złotych. "Absurdalne jest doprowadzenie do sytuacji, kiedy państwo płaci za kogoś, kto pracuje na czarno i twierdzi, że nic nie posiada" - tłumaczy Tomasz Latos z PiS. Ale jak twierdzi były rzecznik praw obywatelskich prof. Andrzej Zoll, proponowane rozwiązania idą w złym kierunku. - Mam wrażenie, że projektodawca miał dobre intencje, ale nie liczył się z realiami - mówi DZIENNIKOWI Zoll. Pomysł już krytykują prawnicy i opozycja, nazywając go po prostu bublem prawnym. czyste jaja Piechociński kolej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 23.02.2007 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Grono chorych na głupotę szerzy się zastraszająco. Nawet gotów byłbym dorzucić sie do kosztów ich leczenia, - ale utrzymywać ich na mój koszt..........nie zgadzam się. I tyle mojego co sobie napiszę ................, przy najbliższych wyborach, ich klakierzy i tak mnie przegłosują. - a potem będą narzekać że im źle i że to wszystko wina komunistów, Żydów, cyklistów i kogo tam jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amanita 23.02.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 http://images20.fotosik.pl/88/0f8f24372139b133m.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 23.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Grono chorych na głupotę szerzy się zastraszająco. Nawet gotów byłbym dorzucić sie do kosztów ich leczenia, - ale utrzymywać ich na mój koszt..........nie zgadzam się. I tyle mojego co sobie napiszę ................, przy najbliższych wyborach, ich klakierzy i tak mnie przegłosują. - a potem będą narzekać że im źle i że to wszystko wina komunistów, Żydów, cyklistów i kogo tam jeszcze. Eskimos, ale przecież Ty tu ciągle narzekasz..., zresztą jak posłuchać takiej PO, Niesiołowskiego, Tuska to jest jak mantra wszystkiemu winne PIS, gospodarka sie rozwija nie to żadna zasługa PIS, co złe to zasługa PIS, jesteśmy liderem w wprowadzaniu dyrektyw UE nie to żadna zasługa PIS i tak wkoło... Wystarczy poczytać Nelly Rokite jest tylko jedna dobra opcja koalicja PO i PIS i jest nadzieja w nastepnych wyborach, ale są ludzie w PO którzy na taką koalicję ponad rok temu nie pozwolili i tu jest problem.... PO stalo się partią wodzowską z Tusiem i przydupasami, a ludzi jak Zyta, Rokita, Płażyński, Olechowski czyli każdy kto może gwiazdę wodza przyćmić z partii się ruguje na rzecz Schetyn.... p.s. a to że może być koalicja PIS i PO świadczy o tym udana propozycja Kaczyńskiego w celu koalicji PO i PIS by zablokowac zmianę konstytucji w sprawie aborcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 24.02.2007 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Eskimos, ale przecież Ty tu ciągle narzekasz... No......tak. Przemyślałem to jeszcze raz, a nawet przeczytałem wywiad z Posłem Tomaszem Latosem z PiS-u, szefem tej komisji od alimentacji. I nagle................pojąłem. LUDZIE !!! To co wymyślił ten człowiek http://images21.fotosik.pl/20/8ffc3be3c894da3a.jpg JEST GENIALNE W SWOJEJ PROSTOCIE !!! To jest niezwykle odkrywczy pomysł na spacyfikowanie coraz bardziej rozpasanych kobitek. Pomyślcie - która będąca matką, kobitka podskoczy swojemu facetowi, wiedząc że może ją zostawić, a jak to zrobi...........nikt jej nie zechce już dotknąć ??? Podobno w głowie Pana Posła świta jeszcze lepszy pomysł, tym razem na ucywilizowanie stosunków międzysąsiedzkich. Bo jaki sąsiad mi podskoczy wiedząc że mam kredyt i w każdej chwili mogę przestać go spłacać, a wtedy ten obowiązek przejdzie z mocy prawa na niego ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolator 24.02.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 ESKIMOS: >a potem będą narzekać że im źle i że to wszystko wina komunistów, Żydów, cyklistów i kogo tam jeszcze.< A co w tym zlego?Ponoc zyjemy w demokracji i mamy wolnosc slowa.W zwiazku z tym jesli zydom i komunistom wolno narzekac i nienawidziec Polakow,to dlaczego mnie nie wolno ponarzekac na na nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 26.02.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 hahahaha Posłowie są bardzo wrażliwi na swoim punkcie - byle co i od razu lecą na skargę do komisji etyki. Co bardziej zacietrzewieni zasypują sądy pozwami o zniesławienie.(...)Najbardziej wrażliwi na krytykę i pomówienia są posłowie koalicji. Rekordzista to Artur Zawisza z PiS: Złożyłem hurtowo trzy skargi przeciw Jerzemu Szmajdzińskiemu, Wacławowi Martyniukowi i Wojciechowi Olejniczakowi z SLD. Publicznie twierdzili, że przeciw mnie toczy się jakieś postępowanie prokuratorskie. Tymczasem nic takiego nie miało miejsca - mówi poseł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 26.02.2007 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Niejaki Bezner, były producent drucianych zmywaków - zarejestrował w polskim sądzie Partię Matki Boskiej. Jako logo partii używany będzie wizerunek Matki Boskiej Licheńskiej. ..............nie, no.......nie dam rady skomentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 26.02.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ależ Eskimos, co w tym śmiesznego??? to uroki demokracji..., zresztą w Polsce pewnie niedługo w parlamencie będzie pewnie partia kobiet, w Holandii partia pedofilii, kilka lat temu rodacy do Europy wysłali za znaną działalność w stolycy, oraz dorobienie się setek hektarów i wielu mieszkań z pensji samorządowca kandydata PO Piskorskiego.... chciałbyś zakazać zakładania takich partii jak ten Pan założył...???? w czym ona gorsza od PIS, PO, SLD???? Jeśłi ludzie bedą chcieli na nią głosowac ich prawo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 26.02.2007 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ależ Eskimos, co w tym śmiesznego??? Prawda.........to gorzki śmiech i trochę nie na miejscu. Są istoty ludzkie z których czasem nie wypada się śmiać - ich trzeba leczyć !!!! Tylko że to już......niestety epidemia. Ale kawały o wariatach sa fajne. za znaną działalność w stolycy Rożnicy pomiędzy stolicą a stolycą - nie będę Ci tłumaczył, bo to (mając pewne przymioty) - się po prostu wie. I to żaden wstyd, jeśli dla kogoś Warszawa jest tylko stolicą. chciałbyś zakazać zakładania takich partii jak ten Pan założył...???? Bynajmniej. Marzy mi sie tylko, aby "to co cesarsike oddawano cesarzowi, a to co boskie - Bogu". I...........żeby z MOJEJ POLSKI nie robiono domu wariatów, nieważne czy to demokracja, czy d.pokracja. Po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolator 27.02.2007 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Eskimos,co ty piszesz o takich pierdolach-kogo to obchodzi."Bolek" z Wachowskim tez zalozyli partie bodajze :Zdrowego Rozsadku czy jakos tak i co?Miala bardzo krotki zywot,a "Bolek z kapciowym wyladuja pewnie razem ale w jednej celi.Skoro tak dbasz o dobre imie Polski co sadzisz o przyjezdzie do Polski komornikow w myckach celem ograbienia nas na ponad 60 mld.I co upowaznia zydowskich szabrownikow do wystepowania o odszkodowanie za mienie zydow,ale obywateli polskich?Sa ich dziecmi,bracmi jakie maja prawo do dziedziczenia?To jest chyba wazny temat dla Polakow,tymbardziej,ze w mediach polskojezycznych zastanawiajaca cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 27.02.2007 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Eskimos,co ty piszesz o takich pierdolach-kogo to obchodzi. Obchodzi, obchodzi ! Jest jeszcze trochę zdrowych na umyśle Polaków, (sam znam paru). "Bolek" z Wachowskim tez zalozyli partie bodajze :Zdrowego Rozsadku czy jakos tak i co?Miala bardzo krotki zywot,a "Bolek z kapciowym wyladuja pewnie razem ale w jednej celi. No.......to już zupełnie inna opowieść, tylko chyba nadającą sie do innego wątku. Fakt, rządy z Mnietkiem (kto nie Mieciem, tego zmieciem) - były zabawne, ale ich "bohater" zapłacił już swoją cenę (społeczeństwo też) i jakby przestał być śmieszny a stał się raczej żałosny. Ściągnięcie ze świecznika, to dla niego chyba najbardziej bolesna kara i pora byłaby na następnych "zasłuzonych". Skoro tak dbasz o dobre imie Polski co sadzisz o przyjezdzie do Polski komornikow w myckach celem ograbienia nas na ponad 60 mld.I co upowaznia zydowskich szabrownikow do wystepowania o odszkodowanie za mienie zydow,ale obywateli polskich? Sa ich dziecmi,bracmi jakie maja prawo do dziedziczenia? To jest chyba wazny temat dla Polakow,tymbardziej,ze w mediach polskojezycznych zastanawiajaca cisza. Sadzę, że to jeszcze jedna paranoja, tylko jakby też........mało śmieszna. Cóż.......POLSKA - to był kiedyś piękny, bogaty i tolerancyjny kraj, który budził szacunek, ale i respekt w całej Europie - tylko że to było jakieś 500 lat temu. A potem epidemia głupoty wpędziła Go w to w co wpędziła. I niestety wirus ten nie został wytępiony, wiec co ja mogę zrobić żeby samemu się nie zarazić ? Wykpiwać (nie narzekać), wykpiwać. Ten wirus (głupoty) źle się w tym środowisku czuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 27.02.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 chciałbyś zakazać zakładania takich partii jak ten Pan założył...???? Bynajmniej. Marzy mi sie tylko, aby "to co cesarsike oddawano cesarzowi, a to co boskie - Bogu". I...........żeby z MOJEJ POLSKI nie robiono domu wariatów, nieważne czy to demokracja, czy d.pokracja. Po prostu. Eskimos i co w urzędzie ma siedzieć urzędnik i przy rejestracji oceniać czy dana partia może być zakładana czy nie??? Wybacz ale to już było...., poza tym akurat dla mnie największym wariactwem jest istnienie partii które rodem wywodzą się z PZPR i to w MOJEJ POLSCE jak dużymi literami napisałeś, funkcjonuje partia, która działała wbrew narodowi, przeciwko istnieniu naszego państwa, nie zastanawia Cię to, nie wspomnę o strzelaniu do własnego narodu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.02.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 i to w MOJEJ POLSCE jak dużymi literami napisałeś, funkcjonuje partia, która działała wbrew narodowi, przeciwko istnieniu naszego państwa, nie zastanawia Cię to, nie wspomnę o strzelaniu do własnego narodu.... gdyby nie te strzaly i czas przeszly to pomyslalabym , ze mowisz o pisiku. Zreszta kto wie jak to sie skonczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 27.02.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 i to w MOJEJ POLSCE jak dużymi literami napisałeś, funkcjonuje partia, która działała wbrew narodowi, przeciwko istnieniu naszego państwa, nie zastanawia Cię to, nie wspomnę o strzelaniu do własnego narodu.... gdyby nie te strzaly i czas przeszly to pomyslalabym , ze mowisz o pisiku. Zreszta kto wie jak to sie skonczy? tak, tak rrmi że żyjesz w paranoi to widać, zresztą do okupowanoia sejmu, wypowiedzenia społecznego posłuszeństwa czytaj anarchii to chyba tuusik namawiał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 rrmi, ty żyjesz w jakiejś paranoi? Skoro tak, to wygląda na to, że ja też. To dopiero może być w konsekwencji śmieszne (czywiście nie dla Ziobry): W szpitalu MSWiA nie było nieprawidłowości Nie stwierdzono nieprawidłowości w szpitalu MSWiA w Warszawie - wynika z raportu specjalnej komisji. Do informacji dotarło radio RMF FM. Komisję powołano dwa tygodnie temu, w związku z zatrzymaniem przez CBA kardiochirurga Mirosława G. Lekarz podejrzany jest o korupcję i zabójstwo pacjenta. - Urzędnicy MSWiA przez kilkanaście dni przeglądali dokumenty, rozmawiali też z personelem, ale nie natrafili na żadne nieprawidłowości - dowiedziało się nieoficjalnie RMF FM. Nie można było sformułować żadnych zarzutów wobec byłego już dyrektora szpitala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts