Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A WOKOŁO JEST WESOŁO.........

ESKIMOS

Recommended Posts

To znaczy co? Prezydent wszystkich Polaków, który wypisał się z PiS jeździ po Polsce i namawia do głosowania na jedynie słuszną partię? A może w Polsce rządzi rodzina panująca? Nie myślałem, że do tego się posuną. :-?

Debata... i po debacie. Znów Tusk mnie zaskoczył agresywnością czyli tym czego mu brakowało 2 lata temu. Chyba jest tym razem bardziej zdeterminowany niż bracia. Aczkolwiek na pewne pytania, tak były prezydent, jak i aspirujący do miana premiera, powinni znać odpowiedzi... 8)

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Straszliwe...., ten reżim, ten totalitarny rząd, te straszne Kaczki, ten skrajnie socjalistyczny PIS, Gomułka...., Ci którzy w przeciwieństwie do liberałów nie sterują ręcznie cenami jabłek....

Odkryto o nich prawdę!!!

PIS zrealizowała reformę wg pomysłów Balcerowicza.

Wyborcza odkryła kolejną tragedię równą uderzeniu asteroidy..., plan Balcerowicza zrealizowany.

Zwolennicy liberalizmu i Balcerowicza nie bedą mieli problemu na kogo głosować:):):)

W kampanii wyborczej Leszek Balcerowicz powrócił znów w roli potwora niszczącego naszą gospodarkę. Podczas sobotniej konwencji PiS Jarosław Kaczyński na okrzyki z sali: "Balcerowicz musi odejść" odpowiadał, że już odszedł i nie wróci. Otóż wraca, i to za sprawą PiS.

W 1999 roku koalicja AWS i UW uchwaliła reformę podatku dochodowego, która zakładała, iż stawki stopniowo w ciągu trzech lat zejdą do poziomu 18 i 28 proc. Balcerowicz chciał znieść większość ulg, godził się na ulgę prorodzinną, na której zależało AWS. Reforma nie weszła w życie, ponieważ została zawetowana przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. W Sejmie przeciw głosował też Jarosław Kaczyński.

Sześć lat później PiS przepisał od Balcerowicza część tego planu i zapowiedział obniżanie podatków w dwóch etapach: najpierw stawki 18 i 32 proc., potem zaś wyższa stawka miałaby się zmniejszyć do 28 proc. Sejm mijającej kadencji uchwalił, że za dwa lata wejdzie w życie pierwszy wariant. W tym systemie także główną rolę odgrywa ulga prorodzinna, a wiele starych ulg znikło.

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,4560189.html

Wyborcza udowodniła że PIS realizuje socjalistyczny program :lol: :lol: :lol: :lol:

wczoraj oglądając pana K w Teraz My byłem nie zniesmaczony, zdziwiony czy zły, byłem autentycznie przerażony.

Ten gość zionął do Tuska /nieobecnego w studio/ nieskrywaną nienawiścią i widać było że jego dzisieszy konkurent polityczny to jego obsesja

Pal licho Tuska, ani mi brat, ani swat, natomiast widać że jeśli K ktoś podpadnie, to umarł w butach, ten szaleniec poświęci wszystko by go zniszczyć, rzucić się do gardła i wdeptać w ziemię..... premier najjaśniejszej

wg mnie to jest klasyczny socjopata, tego obywatela trzeba leczyć :cry:

i chyba wiem dlaczego nie ma karty rowerowej i prawa jazdy - pewnie psycholog się nie zgodził, bo gdyby ktoś taki kierował pojazdami innymi rowerek trókołowy na dywanie mamusi, staranowałby każdego swoim małym pistolecikiem

Mam podobne wrażenia. Aż się pośmiałem.

A w ogóle to się zastanawiam jaki sens ma zarzucanie nadmiernych ambicji szefowi partii (dowolnej), że chce być premierem czy prezydentem? To tak, jakby zrzucać siatkarzom, że chcą być mistrzami świata, a Radwańskiej, że chce wygrać Wimbledon.

Dziwne.

Szkoda, że nie oglądałem Teraz My. Czytałem jedynie, że się całkowicie pogubił z tym pistolecikiem. Miał, nie miał. Był naładowany, nie był bo była to tylko zabawka. W windzie żartował, mówił poważnie... bo Tusk ponoć zaatakował Kościół, to zasłużył na kulkę. :o :o :o

Martwię się o niego... :cry:

" ... Lewandowski jest już siódmym szefem oddziału, który stracił posadę. Na pierwszy ogień poszedł Inspektorat Mazowiecki. Tam już w kwietniu Usidus wymienił wszystkich szefów.

- Zanim nas zwolnił, na jednym z pierwszych spotkań usłyszeliśmy, że od teraz będziemy walczyć z Gronkiewicz-Waltz - mówi były inspektor z Warszawy. - Mieliśmy wykazać, że z powodu jej rządów komunikacja miejska działa fatalnie i zagraża życiu mieszkańców..."

Bo Platforma psuje autobusy

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4580838.html

E no miała być analiza pozytywistyczna, a wy wzorem PiS siejecie/ziejecie nienawiścią. :o

Ktoś tam psuje autobusy, ktoś inny chodzi z bronią (a powinien chdzić z Bronią) :lol: .

Nie no pozytywne jest, że nie wszyscy chcą zbierać babci dowód.

Pozytywne jest, że ktoś umie się przyznać, że pomylił dowód z beretem (to takie męskie).

Pozytywne jest, że ktoś zna bardziej podatki w Irlandii, na której chce sięwzorować jego przeciwnik polityczny.

Pozytywne takze jest, że ktoś umie ozdrowieć w jeden dzień z przesiębienia. 8) :lol:

wczoraj oglądając pana K w Teraz My byłem nie zniesmaczony, zdziwiony czy zły, byłem autentycznie przerażony.

(...) widać że jeśli K ktoś podpadnie, to umarł w butach, ten szaleniec poświęci wszystko by go zniszczyć, rzucić się do gardła i wdeptać w ziemię..... premier najjaśniejszej

Panowie Morozowski i Sekielski - uważajcie na siebie - ABW ma większe pistoleciki!

Występ Prezesa był żałosny. Uznanie dla dziennikarzy.

Mnie się ten kawał kojarzy z tłumaczeniami Jarka w sprawie pistoleciku:

Pozwana zeznaje przed sądem: "Wysoki Sądzie, po pierwsze to ja od niej żadnego garnka nie pożyczałam. Po drugie, jak jej oddawałam, to on był cały. A po trzecie, to kiedy ona mi go pożyczała, to on już był pęknięty.

W niedziele Prezes był chory i nie przyjechał na Śląsku ale już wczoraj nie przeszkodziło mu to aby brać udział "teraz my"

Morozowski z Sekielskim byli zaskoczenie, że wreszcie po dwóch latach Prezes raczył zgodzić sie na udział w ich programie !!...dla mnie to żadne zaskoczenie.... zbliżają sie wybory, w tamtym tygodniu Prezes był tez w Polsacie, to żadne cuda tylko kampania.

Z "pistolecikiem" to był najlepszy fragment tej rozmowy ;)

ps. nasz słynny agent 07 powiedział że "pistolecik" jak to powiedział Prezes kojarzy mu się z .....kobiecym określeniem ;)

E no miała być analiza pozytywistyczna

No to macie znalezioną w sieci analizę:

Samochwała w kącie stała

I tak rok podsumowała:

Zdolny jestem niesłychanie,

Mam na świecie poważanie,

W kraju - same osiągnięcia:

Dłuższe życie (od poczęcia),

Koalicja - wzór współpracy,

Z Sejmu - dumni są Rodacy,

Rząd najlepszy od półwiecza,

Skupił się na wielkich rzeczach.

Kompetentni ministrowie,

Każdy poseł - ideowiec,

Z zasadami, jak husaria:

Bóg, Ojczyzna, Honor(aria).

Dla Narodu - becikowe,

Nowy peron we Włoszczowie.

Lepiej żyje się rodzinom

(Jednej mamie i dwóm synom).

Okno na świat - otworzone,

Turystyka - w jedną stronę,

Lepsza praca, wyższa płaca

(Zwłaszcza, jeśli ktoś nie wraca).

Gospodarka rozpędzona:

Są mieszkania (trzy z miliona),

Jest kilometr autostrady,

Ład moralny i zasady.

Politycznej wzrost kultury

(Nurt plebejski, przykład z góry),

Nie ma WSI (choć jeszcze trochę,

A zrobimy wszędzie wiochę).

Cały naród żyje w zgodzie.

IPN - i po narodzie.

CBA - udane akcje,

Super MEN - co rusz, atrakcje.

W szkołach nie ma już Darwina,

Będzie dryl i dyscyplina,

Nie podskoczy żaden gieroj!

Tolerancji nie ma! Zero!

Żadnych gejów, Ferdydurek,

Jest amnestia i mundurek!

Wolność słowa i pluralizm

(Bo rządzących wolno chwalić).

Jest religia na maturze,

Wierny Lud na Jasnej Górze.

Nie rozumie tylko Unia:

Rząd z Warszawy, czy z Torunia?

Krótko mówiąc: Rok udany!

Tylko naród...do wymiany."

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...