jola_krzysiek 17.10.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Według Władysława Tatarkiewicza "Zdefiniowanie wartości jest trudne, jeśli w ogóle możliwe (...). To co wygląda na definicje wartości, jest raczej zastąpieniem wyrazu przez inny wyraz mniej więcej to samo znaczący na przykład dobro. Albo jest omówieniem" Cyt. za J. Głuszyński, Wartości a wychowanie. ..... nie żądaj ode mnie niemożliwego Pozdrawiam, Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Bogusław, ja nie kwestionuję istnienia wartości, tylko nazywanie frustracji wartościami. A to nie jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.10.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 sSiwy. Nie manipuluj moim tekstem, lecz napisz proszę swój własny. A w ogóle to pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Wiecie co dziewczyny, KRAJOWI NASZEMU POTRZEBNY JEST MATRIARCHAT. Matriarchat na miarę Królowej Jadwigi, albo takiej Elizabeth I, albo Kleopatry. No dobra jak już jesteśmy u władzy przez alkowę to może być nawet Katarzyna. Gdyby ta wasza Partia miała jaką mądrą personę z klasą, np. z klasą TVN Style, to by człowiek zagłosował na taką osobę. Tak, tak przyznaję się bez bicia, że taka osoba pobiłaby i donalda i Kaczora, pomimo, że życje w ciągłym strachu o małża złożonego chorobą. Ale Ona nie zechce. Pamiętacie ją u Najmądrzejszego z Polaków, chyba dziewczyna przyjęła dużo z nauki. W każdym razie dużo więcej niż ci co jeżdżą po naszych drogach z nalepioną rybą na dupie. Mógłbym na Jolkę oddać głos, ale ona nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.10.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Koło południa to ja już byłe po ekspoze I Prezydenta III RP zamiast Załogi G. Matka płakała, a łojciec kopcił jednego za drugim. Tak to jest jak kto ma telefon, a nie ma TV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.10.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 I sąsiadów też nie ma. Ciekawe dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 17.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 bo jeśli to jest mina zadowolona, to jaka musi być ta niezadowolona ? Ta mina IMHO nie pasuje do dwóch palców. Raczej do jednego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Też Pozdrawiam - to do Bogusia Wszyscy manipuluja, to ja też. A że cudzym? Łatwiej, prosciej i "tyż" prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.10.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Fakt, że mimo masy wpadek, kiepskich wizerunków medialnych, kłopotów wymowy i jasnej artykulacji myśli u szeregu polityków PIS, pomimo karykaturalnego zniekształcania i przerysowywania zaistniałych zdarzeń przez media i opozycję, PIS ma tak wysokie Jakie media? Media dla ciemnego narodu sa już od dawna w rękach PiS. Cała publiczna tv ze słynną Pati Coti. Radyjo. Kilka gazet z Wprost, Rzepą i NDz na czele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.10.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Tak wspomina Jaroslaw Kaczynski dzien 13 grudnia 1981 : "Obudziłem się więc w południe i poszedłem do kościoła w kompletnej nieświadomości. Słyszałem tylko, jak mama ma pretensje do ojca, że nie zapłacił rachunku, bo telefon jest wyłączony. W kościele panował potworny tłok, ale akurat tego dnia był u nas Obraz NMP. Kazanie ks. Boguckiego wydawało mi się też jakieś dziwne. I powoli zacząłem się orientować co się stało..." Źródło: Jarosław Kaczyński w wywiadzie rzece “Odwrotna strona medalu” (Oficyna Wydawnicza MOST, Wyd. VERBA 1991r. ISBN: 83-85061-18-5) Powiedzcie - wydaje Wam sie mozliwe zeby facet dzialajacy w opozycji mogl przespac wprowadzenie stanu wojennego ? cóż nie każdy zasłużył na wypoczynek w ośrodku rządowym w fajnym miejscu, teraz to nazywają internowaniem, zamknięciem itp, a mieli o niebo lepiej niż wielu innych, anonimowych, siedzących po prostu w więzieniu Tomek_J I ma tylko 32% poparcia ? Nie rozumiem tej "logiki"... (PIS) na podstawie czego to stwierdzono? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.10.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Barbossa, zazdrościsz Wałęsie A może pomyśl o jego żonie i dzieciakach. 13 grudnia obudziłam sie w schronisku otoczonym przed wojsko. Telefony nie działały. W tv gadał jaruzel, a dowódca dał nam 1 godzinę na wyniesienie się. Stwierdził, też, że jest wojna i szklarska jest rejonem zamknietym i pewnie wszyscy będa wysiedleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.10.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Barbossa, zazdrościsz Wałęsie A może pomyśl o jego żonie i dzieciakach. 13 grudnia obudziłam sie w schronisku otoczonym przed wojsko. Telefony nie działały. W tv gadał jaruzel, a dowódca dał nam 1 godzinę na wyniesienie się. Stwierdził, też, że jest wojna i szklarska jest rejonem zamknietym i pewnie wszyscy będa wysiedleni. mnie sklarowali z rajdu co do żony i dzieciaków to już rewanż nastąpił za te "niedogodności", Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 17.10.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 I ma tylko 32% poparcia ? Nie rozumiem tej "logiki"... na podstawie czego to stwierdzono? Gazet nie czytasz ? TV nie oglądasz ? Internetu nie masz ? Wszędzie co chwila podają najnowsze wyniki sondaży wg różnych ośrodków. Ostatnio PISiaki leciały na pysk nawet wg sondaży zamóionych przez siebie... A może twierdzisz, że mają 98% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 17.10.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Co ja widzę??? Barbossa wydaje certyfikaty wykształciucha??? A czym się zasłużył ps. Nie oglądałam, ale poczytałam http://terazmy.onet.pl/1445035,archiwum.html warto Może nie uczył sie za pieniadze, może kończył coś innego niz "zazondzanie i markieting" lub inną "politologie" Może nie jest besproduktywnym PH Może. Nie znam. I też nie posądzam o takie podejście jakie mu sugerujesz - nie dał podstaw.. ps. Ale może jednak uznawanie ww czynników za uzasadniające certyfikowanie brzmi niczym hasła przebrzmiałej epoki? Może brakuje jeszcze czegoś o pocie robotnika and chłopa...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 17.10.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Tak wspomina Jaroslaw Kaczynski dzien 13 grudnia 1981 : "Obudziłem się więc w południe i poszedłem do kościoła w kompletnej nieświadomości. Słyszałem tylko, jak mama ma pretensje do ojca, że nie zapłacił rachunku, bo telefon jest wyłączony. W kościele panował potworny tłok, ale akurat tego dnia był u nas Obraz NMP. Kazanie ks. Boguckiego wydawało mi się też jakieś dziwne. I powoli zacząłem się orientować co się stało..." Źródło: Jarosław Kaczyński w wywiadzie rzece “Odwrotna strona medalu” (Oficyna Wydawnicza MOST, Wyd. VERBA 1991r. ISBN: 83-85061-18-5) Powiedzcie - wydaje Wam sie mozliwe zeby facet dzialajacy w opozycji mogl przespac wprowadzenie stanu wojennego ? cóż nie każdy zasłużył na wypoczynek w ośrodku rządowym w fajnym miejscu, teraz to nazywają internowaniem, zamknięciem itp, a mieli o niebo lepiej niż wielu innych, anonimowych, siedzących po prostu w więzieniu ? Nie wiem co chciałes tym stwierdzeniem udowodnic ? Idąc dalej tokiem twojego rozumowania nalezaloby stwierdzić , ze pan prezes jednak ani nie byl dzialaczem opozycji, ani zwyklym "anonimowym" przeciwnikiem tamtego ustroju , skoro ani w internacie ani w zwyklym pierdlu nie siedzial. Też mi sie tak wydaje, że ta jego buńczuczna postawa, jawienia sie jako bojownik o wolną Polske, jest jakas dziwnie podejrzana lub niezasadnie przesadzona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.10.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 List Dorna do "Złodzieja i Aferzysty" "Choć Pana nie szanuję, to jednak potrafię docenić Pańską inteligencję, sprawność, umiejętność manipulowania innymi (...). Jakże mógłby mnie docenić kogoś, kto w trudnej dla siebie sytuacji, gdy od prawie dwóch lat my dobieramy się Panu do skóry, potrafi najlepiej zdefiniować stawkę wyborów parlamentarnych, stworzyć tęczową koalicję opiniotwórczo-dziennikarsko-polityczną, która wystąpi w Pana obronie" - napisał w liście do "Złodzieja i aferzysty" Ludwik Dorn w swoim blogu w Onet.pl. To sie nazywa manipulacja Wynika z tego, że jesli nie popieram PiS to jestem złodziej lub aferzysta, albo co wczesniej powiedział LD "słaby na umysle". No i chyba w tym ostatnim stwierdzeniu coś jest, bo ni jak nie rozumiem tego: "Wiem, że 21 października zrobi Pan wszystko, by wyrwać uczciwemu oba noże. Ale jeśli to my wygramy, to… spotkajmy się w lesie, przy zbieraniu malinek do koszyczka" - kończy swój list do "Złodzieja i Aferzysty" Ludwik Dorn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.10.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Gazet nie czytasz ? TV nie oglądasz ? Internetu nie masz ? Wszędzie co chwila podają najnowsze wyniki sondaży wg różnych ośrodków. Ostatnio PISiaki leciały na pysk nawet wg sondaży zamóionych przez siebie... A może twierdzisz, że mają 98% ? nie od dziś wiadomo, że kwestia tego gdzie sondaż zrobią jedź do toruńskiej enklawy NadOjca polskich owieczek i zrób tam, pewnie będzie trochę inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Jest nawet takie miejsce gdzie PiS ma 100% poparcia Zgadnijcie gdzie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.10.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Jest nawet takie miejsce gdzie PiS ma 100% poparcia Zgadnijcie gdzie to u mamusi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.10.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Nie wiem co chciałes tym stwierdzeniem udowodnic ? Idąc dalej tokiem twojego rozumowania nalezaloby stwierdzić , ze pan prezes jednak ani nie byl dzialaczem opozycji, ani zwyklym "anonimowym" przeciwnikiem tamtego ustroju , skoro ani w internacie ani w zwyklym pierdlu nie siedzial. Też mi sie tak wydaje, że ta jego buńczuczna postawa, jawienia sie jako bojownik o wolną Polske, jest jakas dziwnie podejrzana lub niezasadnie przesadzona . tokiem mojego rozumowania nie chodź bo się wyp.... wielu kreuje się na bojownika tamtego okresu, tak naprawdę to g.. robiło i z nimi robiono, teraz dorabiają historie niestworzone, a raczej stworzone przez prowadzących zapewne ci, co tak szczerze wtedy dostali w du.pę, teraz nie biorą udziału w tej szopce, w świechtaniu swych "medialnych" twarzy frazesami i demagogią najniższych lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts