mTom 25.10.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dla mnie to nie jest pisowska retoryka, a zwykłe chamstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 25.10.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 pan "doktór" ma firmę i zatrudnia biegle włada łacińskimi sekwencjami ostatnio wykazuje skłonność do filozofowania wie wszystko o wszystkim /polityka, medycyna, prawo, ekonomia/ jednym słowem wykształcony, spełniony zawodowo, biznesmen, erudyta coś jak L.Dorn prawie /niech zgadnę ma dużego ..... psa/ i skromny niebywale echhhhh, chciałbym być tak wielki i wspaniały tyle tylko, że nie mam aż tylu kompleksów, które mógłbym leczyć na jakimś forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.10.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Wybaczcie, nie mogę przypomnieć sobie odpowiedniego łacińskiego przysłowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.10.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dla mnie to nie jest pisowska retoryka, a zwykłe chamstwo. ulala, Ty wiesz co to chamstwo, tyle że wg filozofii Kalego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 25.10.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Uderz w stół a nożyce sie odezwą.. Nietykalni? Nic nie wolno powiedzieć? Sami wspaniali, cudowni ? To skąd takie opinie, słowa? :lol Prawda w oczy kole. Ponoć prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosia 25.10.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Uderz w stół a nożyce sie odezwą.. Nietykalni? Nic nie wolno powiedzieć? Sami wspaniali, cudowni ? To skąd takie opinie, słowa? :lol Prawda w oczy kole. Ponoć prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. i vice versa, boguslawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.10.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Wybaczcie, nie mogę przypomnieć sobie odpowiedniego łacińskiego przysłowia. a mi, patrząc na bezradne, jałowe i próżne wysiłki szanownych oddelegowanych na jakże trudny odcinek forumowy, przypomnial się żarcik łaciński z Tuwima O panis ! panis ! stomachus te clamat inanis Och, paniusiu ! zmachałem się tą deklamacją - i na nic http://images34.fotosik.pl/12/e621915334631dc5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 25.10.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ooooops zapomniałem walczy /sam jeden/ z VIII i 2/5 władzą ze wszystkimi mediami świata na raz bohater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 25.10.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Kogutki... Ale atakują stadem... Zgodnie z moją teorią Kogutkowa. Uderz w stół a nożyce sie odezwą.. Nietykalni? Nic nie wolno powiedzieć? Sami wspaniali, cudowni ? To skąd u nich takie opinie, słowa? :lol Prawda w oczy kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 25.10.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ponury63 - et tu Brute contra me? Mniemałem, że potrafisz rozróżnić ziarno od plew i że należysz bardziej do orłów niż do kogutków. Choćby z racji doświadczenia i wieku? Czego się obawiasz? Tak szczerze... Moderujesz forum "zero tolerancji"? ------------------------------------------------ Żarcik jest "parałaciński" - wykorzystanie podobieństwa fonetycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ponury63 - et tu Brute contra me? nein, herr Doktor pewnie że parałaciński - Tuwim uwielbiał gierki słowne Hic iacet pewien facet Mniemałem, że potrafisz rozróżnić ziarno od plew i że należysz bardziej do orłów niż do kogutków. Choćby z racji doświadczenia i wieku? Czego się obawiasz? Tak szczerze... Moderujesz forum "zero tolerancji"? właśnie potrafię od zawsze mierzi mnie namolna propaganda, i wlaśnie m.in. z racji wieku nie mogę tego badziewia słuchać bo ja to pamiętam jak dziś co nie znaczy, że nie możecie sobie nadawać, w końcu mamy tu coś a' la Hyde Park - i dobrze na - nomen omen - zdrowie a jesli sie czegoś obawiam, to tylko tego, że niektórzy nie potrafią sie pogodzić z rzeczywistością i zechciej zauważyć, ze nikt w tym wątku nic nie moderuje co jest ogromnym sukcesem, bo kiedyś tematy polityczne wylatywały natychmiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.10.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ja też pamiętam (rocznik 1950) i swoim dzieciom przekazuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 25.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Jeszcze niedawno codziennym językiem nie tylko forumowym było gdakanie o totalitaryźmie, reżimie, Gomułkach ect...., jak bardzo trafne były to uwagi: Nieudany zamach stanu Od zakończenia wyborów czuję narastający niepokój. Kiedy się okazało, że PiS nie sfałszowało wyborów, bo chyba nie sfałszowało ich na korzyść PO, czekam na plan B. Plan ten musi być zaiste straszny. Bo skoro wrogowie demokracji zgodzili się przegrać wybory, nie zdelegalizowali konkurencji, nie aresztowali swoich przeciwników, znaczy to, że zrobili to po coś: wybory były prowokacją, która zakończy się wielką rozprawą z przeciwnikami krwawych Kaczorów. W lęku czekam na zapowiadane przez Kazimierza Kutza wieści o aresztowaniu Adama Michnika, którego owej powyborczej nocy nie obudzi jak zwykle mleczarz, tylko PiS-owscy siepacze. Dla młodszych czytelników: mleczarz jest to ktoś budzący Michnika i jego przyjaciół. Ongiś tzw. mleczarze, wcześnie rano, dostarczali pod drzwi zamówione mleko. Jeśli nie znajdowali pustych szklanych butelek, domagali się ich natarczywie, budząc gospodarzy. Mleczarzy i szklanych butelek nie ma już w Polsce od parudziesięciu lat, ale Michnik i jego naśladowcy ciągle domagają się, aby budzili ich właśnie oni, a nie prawicowi oprawcy. Problem w tym, że istnieją identyczne szanse na doczekanie tak jednych, jak i drugich. Być może więc Michnik et consortes nie obudzili się ciągle? Gdy jednak kolejnego poranka, przecierając oczy, nie dostrzegam na ulicach czołgów, a lider PO ma formować rząd, zaczynam domniemywać, że jednak nie jest to żaden podstęp. PiS oddaje rządy. Zaczynam rozumieć. Autorytety i media wytłumaczyły mi, że Kaczory atakują demokrację i robią wszystko dla zachowania władzy. Musiały więc zrezygnować z niej wyłącznie z powodu nieudolności. Nie da się uniknąć żelaznych konsekwencji tego wnioskowania. PiS chciało siłą przejąć władzę, tylko się mu nie udało. Zamach stanu miał więc miejsce, okazał się jednak fiaskiem. Dlatego trzeba zrobić wszystko, aby Kaczyńscy odpowiedzieli za jego zorganizowaniehttp://www.rp.pl/artykul/64832.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.10.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 A co, Lewakk, chciałeś czołgi zobaczyć na ulicach? Ja widziałem i do śmiechu mi nie było. Serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 25.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ale przewrotność.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 25.10.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ale przewrotność.... Spodziewałeś się czegoś innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 A co Boguś, lepsze było 13.12.81? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.10.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Mili mji, mam 57 lat i pamietam, proszę, nie robić młodym wody z mózgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 25.10.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 i zechciej zauważyć, ze nikt w tym wątku nic nie moderuje Jaja sobie robisz czy co? Kto Ci każe pisać to co i jak piszesz? Kto Ci każe prezentować takie poglądy a nie inne? Co Ty robisz w tym wątku? Kto Ciebie tu oddelegował? Dopingowanie jednych przeciw drugim, nie ma nic wspólnego z duchem Hyde Parku. Tematy polityczne nie wyleciały bo są "po linii"? Bo służą kształtowaniu jedynie słusznej poprawności politycznej? Uważaj, gdyż amicus stultorum similis efficetur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 25.10.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Może to jakieś kompleksy, ale wybory wygrało PO, a tu czy po innych wątkach wciąż PIS, PIS, PIS...., az tak trudno odejśc od nienawiści, nie potrafią się cieszyć czy co...??? A może nie ma się z czego cieszyć???Przez 2 lata zarzucani PIS że nie ma mandatu do sprawowania władzy, bo nawet z przystawkami głosowało na nich niewielka część społeczeństwa, a może czas kryteria które stosowano wobec PIS zastosować wobec PO?? Nieprawdziwe jest też wrażenie, że "cały naród głosuje na PO". Bo jak na razie Platformę poparło tylko 20 procent społeczeństwa. Frasyniuk Warto przy okazji przypomnieć, że obecne zwycięstwo Platformy Obywatelskiej nie jest ewenementem w polskiej praktyce parlamentarnej. Większe nawet poparcie - około 44 proc. - w 2001 roku zdobył SLD. To był jednak początek końca. Po roku wojny z prezydentem Kwaśniewskim i upartyjniania państwa SLD miał już tylko połowę początkowego poparcia. A w roku 2005 skończył z 8 procentami. Powtórka tego scenariusza może grozić Platformie Obywatelskiej. Staszinkis a upartyjnienie państwa juz PO rozpoczęła od hucznych zapowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts