mTom 05.04.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Zastanawialiście się może na kogo przeznaczyć 1% swoich podatków? Być może w przyszłym roku nie będziemy mieli już takich problemów. Wybór będzie prosty. Szef MW Konrad Bonisławski tłumaczy, że jego organizacja po prostu służy Polsce i Polakom. Prowadzi akcje patriotyczne i działalność wychowawczą wśród młodych ludzi. Dlatego wszechpolacy starają się o status organizacji pożytku publicznego. Złożyli wniosek w tej sprawie w Krajowym Sądzie Rejestrowym. Jeśli Młodzież Wszechpolska otrzyma taki status, to będzie mogła ubiegać się np. o jeden procent naszego podatku, zwolnienia z podatku dochodowego, podatku od nieruchomości, opłaty skarbowej i opłat sądowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.04.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Zarzeczny: Dobre Państwo Paweł Zarzeczny /INTERIA.PLCzwartek, 5 kwietnia (11:18) Może i faktycznie nie jestem za mądry, ale rządy w państwie zaczynają mi się podobać. Z tym niedorozwojem to oczywiście przekora, bo skończyłem uniwerek jako najlepszy student. No i wczoraj miałem też okresowe badania lekarskie i doktor w stopniu majora potwierdził, że nie tylko mózg, ale wzrok i słuch również mam doskonały - jak na życiowy staż oczywiście, a i pompkę wydolną nad podziw. No więc żyję, mądrzę się, oglądam i słucham, a wszystko zaczyna nabierać wyrazu. Na przykład władza podnosi emerytury - jestem na tak. Likwiduje dziesiątki rządowych agencji (dzienna norma pracy w takim urzędzie to jeden sok, dwie kawy i trzy papierosy - tak jest i wie to każdy z nas) przejadających miliardy złotych - ekstra. Ściga kapusiów i donosicieli, a skutecznie poradziła już sobie z WSI - nawet nie pisnęły te służby nie wiadomo czyje. No a teraz mokro robi się ubekom, zaś policjanci, profesorowie i księża przestali być państwem w państwie. Rzecz jasna popieram porządki w szkołach, walkę z chuligaństwem na stadionach i w sądach, konkretną rozprawę z korupcją w piłce. I stawianie się Rosji na międzynarodowej arenie - bo w końcu nie jesteśmy już republiką i paszoł won (to oczywiście nie do przyjaciół Słowian, tylko ich wielkorządców, którzy pomylili najwyraźniej epoki). Nie dostrzegam również, żeby Polska była jakoś szczególnie źle postrzegana w świecie - a choć ostatnio nie podróżuję, to mam rodzinę w Niemczech, Francji i Anglii i nie dość, że nie czuje się ona gorszego gatunku, to często bywa ze swojego kraju dumna i planuje powroty - bo wiadomo, że lepiej zarobić tam, a wydać tutaj - proste. Nie mam też zastrzeżeń do Kaczyńskich, ostatnio, bo zaczynają się wyrabiać, nabierać pewności - grozi im jedynie samouwielbienie, ale to grozi każdemu (ja już mam, ale da się żyć, lepsze to jednak niż dla siebie pogarda). Władcy nasi żyją skromnie, nie wydają całej forsy na ciuchy, nie są wplatani w afery, ich rodziny wyglądają najzupełniej normalne (mąż z żoną, córką i wnuczką, syn z matką). W dodatku nie holują kolegów - widać bowiem, że w każdej chwili każdego mogą spuścić, co podoba mi się również. I dochodzi do sytuacji paradoksalnej. Że PO, która tak czy owak wygra następne wybory, aby pokazywać się jako opozycja i kontestować obecne rządy - coraz częściej głosować musi (ale czy naprawdę musi?) wbrew zwykłemu rozsądkowi, jak w sprawie immunitetu tej posłanki z paliwowej afery, coraz częściej brata się również z ludźmi z SLD, od których dzielić ją powinny lata świetlne. Ale nie jej to wina - to Kaczyńscy po prostu są sprawniejsi w tej grze i kolejnych przeciwników odsyłają na aut. I wprawdzie wdzięczności narodu za to nie zyskają (bo każdy dobry uczynek musi zostać przykładnie ukarany), ale może faktycznie uda im się trochę przebudować Polskę, a jak już odejdą - do opozycji - to zatopią na pożegnanie swych najwierniejszych wasali, czyli partie panów wicepremierów, które do nowego sejmu już nie wejdą, obarczone grzechem rządzenia. I również będzie to zasługa dla kraju - czemu zaprzeczyć trudno, bo całkiem wystarczyłby nam system dwupartyjny. No i jakie to nasze jest Państwo? Mógłbym zadrwić - że państwo Kaczyńscy. Ale mnie się naprawdę podoba. I tego, że jestem Polakiem, zupełnie się nie wstydzę. Paweł Zarzeczny Źródło informacji: INTERIA.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Powiedzmy sobie jasno, że dzisiaj jeszcze ani pełnego pakietu Kluski, ani tym bardziej pakietu Szejnfelda nie ma. ARTUR ZAWISZA, poseł Prawa i Sprawiedliwości "Powstała specjalna agencja rządowa, w której upychani są ludzie Andrzeja Leppera. Mowa o Polskiej Agencji Rozwoju Zasobów Ludzkich, powołanej przez minister pracy Annę Kalatę (Samoobrona). Teoretycznie ta jednostka budżetowa ma realizować projekty z Europejskiego Funduszu Społecznego - to 11,5 mld euro na szkolenia zawodowe i edukację do 2013 r. Problem w tym, że premier do tej pory nie zatwierdził budżetu PARZL. A Kalata domaga się na początek 11 milionów, bo chce zatrudnić ok. 170 pracowników. - Jest jasne założenie: w agencji mają być zatrudniani nasi ludzie - mówi "Newsweekowi" wysokiej rangi działacz Samoobrony." Na razie zatrudnia ich Kalata na podstawie umowy-zlecenia, płacąc za nieróbstwo po 7 tys. brutto miesięcznie. Etatowi pracownicy mają połowę ego. Fundusze unijne popłyną szeroką strugą do swoich, jedyna nadzieja w tym, że nie zdążą wszystkiego zdefraudować przez dwa lata. Tanie państwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 10.04.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Będzie jeszcze weselej, bo w ramach państwa tym razem solidarnego łupną akcyzę na autogaz i olej opałowy. Najbardziej mnie śmieszy, że obiecują jakieś zwroty. Śmieszy mnie, bo sobie wyobrażam ile musi kosztować urzednicza obsługa takich zwrotów... .A to juz tanie państwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ... a mnie już nie śmieszy i nie jest mi wesoło gdy:- na drogach, ... o mało nie rozjechałem na A2 debila na rowerze (skąd debil na autostradzie na rowerze ? nie wiem), na trasie szybkiego ruchu traktory z dwoma przyczepami i furmanka- tworzenie Państwa Wyznaniowego, ... z ostatnich wiadomości nauka religii trzylatków- dookoła, ... małostkowość, bezinteresowna zawiść, łapówkarstwo (ostatnio usiłowano na mnie wymusić dwa razy), zwyczajne chamstwo, niechlujstwo, polityczne afery i aferki, głupota, złodziejstwo, cwaniactwo, egoizm i ... i kretyńskie posty nawiedzonych (na tym Forum również)... tutaj się nie da normalnie żyć ... i między innymi dlatego wyjeżdżam z nadzieją, że może jednak, kiedyś się to zmieni (ale czy ja dożyję takich czasów ?) pozdrawiam niezmiernie serdecznie ps - będę z Wami wirtualnie na Forum i jeżeli tylko będę mógł być w czymś pomocny, to zawsze możecie na mnie liczyć, (możecie oczekiwać również nowych przepisów, ... z grilla, wędzarni i kuchni, ... jak również sprawozdania z budowy nowej wędzarni, ... jestem w trakcie pakowania swoich rupieci (wyjazd koniec kwietnia / początek maja)... i to by było narazie na tylehttp://www.chefpaul.net/smiles/walk4.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 No nie . Ja bede plakala kiedy wyjedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.04.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 No nie . Ja bede plakala kiedy wyjedziesz... ... a mnie raczej interesuje ile Ty w tym "cyrku" wytrzymasz (przyzwyczajona do normalności) ... wytrzymałem cztery lata Buziaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.04.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 No nie . Ja bede plakala kiedy wyjedziesz... ... a mnie raczej interesuje ile Ty w tym "cyrku" wytrzymasz (przyzwyczajona do normalności) ... wytrzymałem cztery lata Buziaczki Chefie, w Hameryce też internet mają, więc czy w Kaczogrodzie, czy tam, chyba będziesz z nami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.04.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 No nie . Ja bede plakala kiedy wyjedziesz... ... a mnie raczej interesuje ile Ty w tym "cyrku" wytrzymasz (przyzwyczajona do normalności) ... wytrzymałem cztery lata Buziaczki Chefie, w Hameryce też internet mają, więc czy w Kaczogrodzie, czy tam, chyba będziesz z nami? ... oczywiście, że będę (jak "zapodałem" powyżej zresztą) http://www.chefpaul.net/smiles/comp4.gif pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.04.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Wszystko wskazuje na to, że minione święta wielkanocne były ostatnimi, w trakcie których mieliśmy szansę uzupełnić świąteczne zapasy odwiedzajac okoliczne sklepy. Dlaczego? Dzisiaj Sejm rozpocznie prace nad specjalną ustawą zakazującą handlu w dni świąteczne. Sklepy miałyby być zamknięte na głucho 1 stycznia, w pierwszy i drugi dzień Wielkiej Nocy, 1 i 3 maja, w Zielone Świątki, dzień Bożego Ciała, 15 sierpnia, 1 listopada, 11 listopada, 25, 26 grudnia. Jeżeli rzeczywiście dojdzie do realizacji tego zamysłu, pracę może stracić od 18 do 27 tysięcy osób. Uzasadnienie tego wspaniałego, kreatywnego i zbawiennego dla narodu pomysłu jest proste - a w zasadzie dokładnie takie samo, jak dla poprzedniego pomysłu koalicji w kwestii handlu, mianowicie dotyczącego zakazu handlu w niedziele. Otóż wprowadzenie nakazu zamykania sklepów w święta ma wywrzeć fantastyczny wpływ na budowanie więzi rodzinnych, umacniać wzajemną miłośc i budować szczęście podstawowych jednostek społecznych, jakimi są rodziny. Dla osób, które stracą pracę w wyniku redukcji idących za ewentualnym przyjęciem projektu owe święta będą na pewno szczęśliwe i radosne. Cóż bowiem praca, kiedy idzie o wartości rodzinne. Dodatkowych 12 dni wolnych w roku na pewno uzdrowi wadliwe stosunki rodzinne, zapewni dzieciom poczucie bliskości rodziców i zintegruje rodziny. Niestety, wszystko wskazuje na to, że ów nieszczęsny pomysł, który może pozbawić pracy nawet 27 tysięcy osób, ma duże szanse zostać zrealizowanym. >> źródło [podkreślenia mła] Polski parlament jako pierwszy w Europie będzie miał swoją patronkę - Matkę Bożą Trybunalską. Poprosił o to papieża marszałek Sejmu Marek Jurek i wszyscy wicemarszałkowie. Benedykt XVI zgodził się i wydał specjalny dekret, który będzie ogłoszony 26 maja. W związku z tym wkrótce w Sejmie zawiśnie kopia obrazu z wizerunkiem patronki. >> więcej obawiam się, czy przy tak silnej konkurencji satyrycy nie staną się grupą zawodową zagrożoną bezrobociem strukturalnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 12.04.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Polski parlament jako pierwszy w Europie będzie miał swoją patronkę - Matkę Bożą Trybunalską. Poprosił o to papieża marszałek Sejmu Marek Jurek i wszyscy wicemarszałkowie. Benedykt XVI zgodził się i wydał specjalny dekret, który będzie ogłoszony 26 maja. W związku z tym wkrótce w Sejmie zawiśnie kopia obrazu z wizerunkiem patronki. No tak, to jest rozwiązanie aby Nasi Wybrańcy (moi to akurat - nie !), poczuli się jednak bezpieczniej - już Patronka tego dopilnuje ! Bo poprzedni pomysł, to sie sprawdził ......średnio. Po tym jak ci wredni bezrobotni wtargnęli podstępnie na uświęcony teren Parlamentu - Wybrańcy Narodu zamontowali sobie na wejściu za drobny MILION ZŁOTYCH trzy superelektroniczne bramki, ale że (chyba) zainstalował je (za ten milion ) szwagier któregoś, to dwie z tych bramek zaraz padły, no ale teraz to już będą bezpieczni. Bo taki wredny bezrobotny to pcha się na Salony Elyty, jakby nie wiedział gdzie jego miejsce i pewnie jeszcze chciałby uszczknąć coś z tego miliona i .........szwagra oszwabić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 12.04.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Mój ulubieniec bardzo lubi sobie od czasu do czasu pozawieszać. Minister sportu Tomasz Lipiec zawiesił w czwartek władze Polskiego Związku Łuczniczego i wprowadził kuratora - Wiktora Cajsela. Wcześniej minister Lipiec zawiesił władze Polskiego Związku Piłki Nożnej, które po kilkudziesięciu dniach odwiesił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 12.04.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 http://wiadomosci.wp.pl/kat,41794,wid,8813473,wiadomosc.html i do tego chcą jeszcze powołac rzecznika który będzie czuwał nad realizacją postanowień zawartych w tem dokumencie.. Pomysł jest tak świetny ze nawet mój ulubieniec poseł P. podchodzi z dystansem ps.Szkoda, że Chef Paul nas opuszcza. Szkoda, ze tacy ludzie nie mogą w PL wytrzymać A cyrk coraz większy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 12.04.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 http://wiadomosci.wp.pl/kat,41794,wid,8813473,wiadomosc.html i do tego chcą jeszcze powołac rzecznika który będzie czuwał nad realizacją postanowień zawartych w tem dokumencie.. Pomysł jest tak świetny ze nawet mój ulubieniec poseł P. podchodzi z dystansem ps.Szkoda, że Chef Paul nas opuszcza. Szkoda, ze tacy ludzie nie mogą w PL wytrzymać A cyrk coraz większy Całkowicie rozumiem że dla Dropsiaka tekst wzorowany na napisanej przez Jana Pawła II KArcie praw rodziny jest szokiem, cóż i pomyśleć że tak wielu forumowiczów rozpaczało po śmierci papieża, ale z nauki zostały tylko.... kremówki.... Cef Paul już za rok góra dwa wróci do normanego kraju, do utęsknionej przez wielu koalicji, premier Kwaśniewski, Prezydent Toosk, ministrowie Piskorski, Schetyna, Janik, Szmajdzinski, Kalisz, wspierani moralnie przez Geremka.... ach jak będzie pięknie przywracać III RP..... ach znów wrócą czasy gdy codziennie w gazetach była mega afera finansowa...., a politycy po pijaku wprost się przyznają że Polskę mają w D..... Ponury masz rację to straszne 25 grudnia niehandlowy.... (znowu Ci co płakali po papieżu się obruszą że w Wielkanoc sklep nieczynny), gdzie filozofowie skoczą po flaszkę????? ach ten raj w CHRL gdzie pracuje się cały rok....., i ta wstrętna europa zachodnia gdzie niedziele są wolne...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.04.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Całkowicie rozumiem że dla Dropsiaka tekst wzorowany na napisanej przez Jana Pawła II KArcie praw rodziny jest szokiem, cóż i pomyśleć że tak wielu forumowiczów rozpaczało po śmierci papieża, ale z nauki zostały tylko.... kremówki.... Cef Paul już za rok góra dwa wróci do normanego kraju, do utęsknionej przez wielu koalicji, premier Kwaśniewski, Prezydent Toosk, ministrowie Piskorski, Schetyna, Janik, Szmajdzinski, Kalisz, wspierani moralnie przez Geremka.... ach jak będzie pięknie przywracać III RP..... ach znów wrócą czasy gdy codziennie w gazetach była mega afera finansowa...., a politycy po pijaku wprost się przyznają że Polskę mają w D..... Ponury masz rację to straszne 25 grudnia niehandlowy.... (znowu Ci co płakali po papieżu się obruszą że w Wielkanoc sklep nieczynny), gdzie filozofowie skoczą po flaszkę????? ach ten raj w CHRL gdzie pracuje się cały rok....., i ta wstrętna europa zachodnia gdzie niedziele są wolne...... Widac , ze swiezo po szkoleniu jestes Tesknilismy za Toba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.04.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 ... Widac , ze swiezo po szkoleniu jestes Tesknilismy za Toba Przypomina Ikonowicza. A o nim ostatnio tak cicho. Może właśnie prowadzi propagande na forum klikając w domowym zaciszu po długim szkoleniu ppsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.04.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Moim zdaniem te ich szkolenia to pieniądz wyrzucony w błoto. Cały czas słyszymy, że rząd tylko obniża podatki, tymczasem od września wzrośnie akcyza na LPG, co ma dać budżetowi dodatkowe 900 tyś zł. Żeby było śmieszniej rośnie cena benzyny. Niebawem przekroczy pułap 4,5 zł/l. Ciekawe czy PiS, wzorem tych wstrętnych komuchów, obniży akcyzę, jak to miało miejsce w 2004 r? "Nasz Dziennik": PiS, pod wpływem starego układu, odrzuca program "Polski Solidarnej" oraz jego autorów. Program, który przyczynił się do zwycięstwa w ostatnich wyborach. Kaczyńscy w układzie? Ale jaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.04.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 ..... ..... Cef Paul już za rok góra dwa wróci do normanego kraju, do utęsknionej przez wielu koalicji, premier Kwaśniewski, Prezydent Toosk, ministrowie Piskorski, Schetyna, Janik, Szmajdzinski, Kalisz, wspierani moralnie przez Geremka.... ach jak będzie pięknie przywracać III RP..... ach znów wrócą czasy gdy codziennie w gazetach była mega afera finansowa...., a politycy po pijaku wprost się przyznają że Polskę mają w D..... .... ... z tego "normalnego kraju" wyjechałem w 1980 roku w RP nr 4 od półtora roku miast realizować swoje obietnice wyborcze tropi się wszędzie agentów (z nienawiści wytrzeszcz i slinotok ...) ... (przepraszam, ... buduje się również perony) w walce z postkomuną zapomniano zlikwidować utworzone przez komunę urzędy, obsadza się je natomiast swojaczkami, następnym krokiem może być reaktywacja Mysiej, itd (można by długo wymieniać), ... z drugiej strony, śmieszą mnie również ci świeżo nawróceni "pierwsi sekretarze" co to za czasów PL w pierwszych szeragach "awangardy robotniczej" nosili czerwone sztormówki, a dziś ... trzymają baldachim na kościelnych procesjach lub klęczą tuż przed ołtarzem OR, ... no i ci "nawiedzeni". i ich propaganda, ... to nic, że robią to nieudolnie (mierni ale wierni, ... niektórym to już nawet psychiatra nie pomoże, ... pozostał ortopeda) ... wszak w kłamstwie wypowiedzianym 1000 razy może urodzi się choć część "nowej prawdy", ... nasza jedynie słuszna ideologia to jedyna droga do naprawy tego kraju ... hmmm ... ile czasu potrzeba aby tu było w miarę normalnie (może następne pokolenie) ? życzę dobrego samopoczucia w walce (o Wasze ... bo przecież nie wspólne) ps - nie sepleń proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.04.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Były lider LPR znajdzie miejsce w Samoobronie "Dziennik": Zygmunt Wrzodak, były poseł LPR, teraz niezrzeszony, ma wkrótce zasilić szeregi Samoobrony.Z nieoficjalnych informacji gazety wynika również, że zwiększy się liczba parlamentarzystów Ligi Polskich Rodzin. Do Ligi ma bowiem dołączyć Alfred Budner - obecnie bezpartyjny, a wcześniej w Samoobronie - a także kilku innych bezpartyjnych posłów. Pamiętacie oszołoma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.04.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 [... no i ci "nawiedzeni". i ich propaganda, ... to nic, że robią to nieudolnie (mierni ale wierni, ... niektórym to już nawet psychiatra nie pomoże, ... pozostał ortopeda) ... wszak w kłamstwie wypowiedzianym 1000 razy może urodzi się choć część "nowej prawdy", ... nasza jedynie słuszna ideologia to jedyna droga do naprawy tego kraju To nic nie da Paul. Szkoda pradu. Ten facet ma powazne klopoty natury proktologicznej i co drugi post pisze o ludziach co maja Polske w "d". Ja sobie nie wyobrazam , zeby mozna miec tak pojemna d-pę, no ale im na szkoleniu wytlumaczyli , ze to jednak realne. Z drugiej strony jak sie ktos pogniewal na wyksztalciuchow to sie musi podpierac tępymi miernotami na poziomie gminnego pisarza parafialnego,przepisujacego bez refleksji wlasnej, cudze ale wygodne ideologicznie wypociny. A Ty Chef, jestes be, bo zamiast rzucic wszystko i wrocic na lono bolszewickiej Patrii, to siedzisz wsrod tych Tooskow i Kaliszow w tej zniewolonej Ameryce pozdrawiam Cie serdecznie z kraju narodu wybranego, krolestwa Króla Polskiego Jezusa i Matki Trybunalskiej 2112 - Prawdziwy /niemal/ Polak, syn Matki od Przeciągów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts