mTom 03.01.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 A ja myślałem, że wzięto faceta, który ma doświadczenie w trudną młodzieżą, to ze szkoleniami dla nauczycieli da sobie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.01.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Andrzej Lepper pytany o doniesienia "GW", która napisała, że 22 stycznia ma odebrać tytuł doktora honoris causa Moskiewskiej Państwowej Akademii Precyzyjnej Techniki Chemicznej im. M.W.Łomonosowa, powiedział, że jest to "największa akademia rosyjska". Wyjaśnił, że tytuł ten ma być przyznany mu "za całokształt stosunków i podejścia do polityki wschodniej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 03.01.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Andrzej Lepper pytany o doniesienia "GW", która napisała, że 22 stycznia ma odebrać tytuł doktora honoris causa Moskiewskiej Państwowej Akademii Precyzyjnej Techniki Chemicznej im. M.W.Łomonosowa, powiedział, że jest to "największa akademia rosyjska". Wyjaśnił, że tytuł ten ma być przyznany mu "za całokształt stosunków i podejścia do polityki wschodniej". Jest w rządzie człowiekiem z największą liczbą doktoratów (ten będzie trzeci), pogratulować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 03.01.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 A może by się do tych Wszechpolaków zapisać? Niestety może być już za późno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 03.01.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Wg obiegowej opinii do uprawiania stosunkow ze Wschodem trzeba miec mocna glowe. Tymczasem mimochodem sie dowiedzielismy (przy aferze Lyzwy), ze Andrzej glowe ma slaba... To za co on dostanie ten tytul? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.01.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Może za to, że się tak poświęcał (pomimo słabej głowy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 lepiej przypomnijcie jego poprzednie doktoraty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.01.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 lepiej przypomnijcie jego poprzednie doktoraty Proszę bardzo. Pierwszy honorowy doktorat Lepper (wykształcenie niepełne średnie - kończył technikum, ale nie przystąpił do matury) dostał w 2004 r. w Kijowie od kontrowersyjnej prywatnej Międzyregionalnej Akademii Kadr za osiągnięcia w zbliżaniu we wzajemnych kontaktach między narodami: polskim i ukraińskim. Według Departamentu Stanu USA Akademia jest głównym ośrodkiem antysemityzmu na Ukrainie i dostaje poważne wsparcie finansowe z krajów arabskich i muzułmańskich, głównie z Iranu i Libii. W 2005 r. Lepper dostał doktorat h.c. od Ukraińskiej Akademii Technologicznej za działalność na rzecz zbliżenia polsko-ukraińskiego i za wkład w rozwój socjalny polskiego społeczeństwa. Za co Lepper dostanie doktorat h.c. od Akademii Precyzyjnej Techniki Chemicznej? Nie wiadomo - w Rosji trwają święta i uczelnia jest zamknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 04.01.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Cóż... Pięcioletni kanadyjski chłopczyk może mieć dwie mamy i jednego tatę - uznał sąd apelacyjny prowincji Ontario w precedensowym orzeczeniu, na nowo definiującym prawa w związkach homoseksualnych. Zgodnie z opublikowanym w tym tygodniu orzeczeniem, partnerka biologicznej matki chłopca może być uznana za trzecie z rodziców. Biologiczny ojciec jest przyjacielem obu pań żyjących w lesbijskim związku i czynnie uczestniczy w wychowaniu syna. Małżeństwa osób tej samej płci są legalne w Ontario od 2003 roku, a w całej Kanadzie od 2005 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.01.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 podobno ogłoszono konkurs na Giertycha roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 04.01.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 podobno ogłoszono konkurs na Giertycha roku Ja bym stawiał na starego, bo ............. nie pochodzi od małpy, tylko jakiegoś dinozaura a nawet chyba smoka wawelskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 04.01.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 A to czytaliście? Miałem napisać coś nowego o podatkach. Ale odłożę to na później. Dziś wszystko przyćmiewa wiadomość, że Sławomir Skrzypek, p.o. prezesa PKO BP, został kandydatem prezydenta RP na stanowisko prezesa NBP. Uważam, że to bardzo dobra wiadomość dla…. PKO BP :) Jestem klientem tego banku więc się cieszę. Ale od jutra będę w nim trzymał wyłącznie banknoty, które nie są emitowane przez NBP :) Gwiazdowski (ten z CAS) w swoim blogu. http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=61 Naprawdę świetna rekomendacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 04.01.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Słyszałem ze szukają kandydata na Prezesa NBP, ale byłem przekonany że daleko mi do wymogów. A teraz wyszło że doskonale je spełniałbym. Kurcze..........dlaczego sie nie zgłosiłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 04.01.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 w Polsce jest wesoło wystarczy nazywać się Miller, być bezrobotną synową kogoś tam, założyć firmę, nie mieć ani złotówki na koncie, a po chwili z Baham wpływa 4 miliony zł.... na pocieszenie dodam że mógł tak w III RP zrobić każdy bezrobotny, szczególnie z tej masy żyjącej poniżej minimum socjalnego...., na te 4 miliony zł złożyli się podatnicy... ale nie BAHAM a RP....., ale gdzieś mi do waszej powżnej tematyki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 04.01.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 na pocieszenie dodam że mógł tak w III RP zrobić każdy bezrobotny, szczególnie z tej masy żyjącej poniżej minimum socjalnego...., To teraz mi o tym mówisz !!!??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 04.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Eskimos jasne.... w innym watku ktoś przepisał tekst że w III RP korupcja to mit.... i to jest fakt, przy waszych codziennych tu wpisach, informacja że bezrobotna osoba zakłada firmę i nie ma złotówki na koncie i wpływaja miliony z Bahama (sponsorem podatnicy RP) to właśnie dowód że żadnej korupcji w III RP nie było bo każdy mógł założyć firme i mieć wpłatę z Bahama wystarczyło się nazywać Miller..., niektórzy za pensje samorządowe czy parlamentarne kupowali mieszkania, setki hektarów lasów bo przecież najlepszym sposobem wzbogacenia się jest zapisac się do PO:) a wyborcy zadowoleni jeszcze takich do Brukseli wysyłają...., inni szkoleni na Marksie, obecnie w Parlamencie w Brukseli, twórcy NFI (szczególnie ciekawie przekręt opisany przez NIK) dali społeczeństwu pieczątkę w dowodzie i można było zarobić parę dych by kilkanaście firm zachodnich mogło powoli za friko wyprzedawać państwowe firmy by to NFI istniało tylko po to by opłacić swoich zarządzających..... ale gdzie tam tym sprawom do waszych spraw... a potem się dziwią że w sejmie Lepper jest.... można zapytać skoro IIIRP to taki sukces to co ten Lepper robi w Sejmie, przecież UW dziś powinno byc w zdecydowanej większości w Sejmie a Lewandowski premierem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.01.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Słyszałem ze szukają kandydata na Prezesa NBP, ale byłem przekonany że daleko mi do wymogów. A teraz wyszło że doskonale je spełniałbym. Kurcze..........dlaczego sie nie zgłosiłem ? To Pan Prezydent zgłasza. Wyślij mu swoje cv i lojalkę... może będzie dogrywka? Przystawkom ten pan się niezbyt podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 05.01.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 To Pan Prezydent zgłasza. Wyślij mu swoje cv i lojalkę... może będzie dogrywka? (...) chyba w odwrotnej kolejnosci.trzeba by słać.... ale, ale.. To tez wesołe jest 40 mln zł na Świątynię Opatrzności Bożej chce przeznaczyć senacka Komisja Gospodarki Narodowej, która w piątek pozytywnie zaopiniowała poprawkę do budżetu na 2007 r. o takiej treści. Pieniądze te miałyby być przesunięte z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (FUS). Rząd nie zgłasza zastrzeżeń do poprawki. ..... całosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A to jest wesołe? Stopa bezrobocia w grudniu wzrosła do 14,9 proc., z 14,8 proc. w listopadzie - wynika ze wstępnych wyliczeń ministerstwa pracy i polityki społecznej. Ciekawe w którym miejscu bylibyśmy gdyby nie masowa emigracja? Kiedy rząd wreszcie zrozumie, że nie da się skutecznie i długofalowo zmniejszyć bezrobocia bez obniżenia kosztów pracy. Strach pomyśleć co się stanie, gdy przyjdzie nieuchronna, jak każdy cykl koniunkturalny, recesja. Co wtedy będą rządzący wmawiać ciemnemu ludowi? Kogo obarczą winą za własne zaniechania i przejedzenie koniunktury? Ciekawe czy recesja zbiegnie się z wyborami. Oby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 08.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Po raz kolejny pojawiły się informacje, jakoby PKO BP miałby zostać wirtualnym operatorem komórkowym. Tym razem o całej sprawie pisze "Dziennik". PKO BP miałby być kolejnym po mBanku bankowym operatorem telefonicznym. Z kolei TP SA zaoferuje usługi finansowe. nieoczekiwana zamiana miejsc??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts