ponury63 01.09.2007 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 prezenty wynikłe z zaniechania [na szczęście !] polityki gospodarczej trzeba było wykorzystać na reformya teraz kicha, za wzrostem płac i exodusem pracowników idą problemy Przedsiębiorcy z radości odkorkowują szampana. Powód? Sejm nie zdążył uchwalić przepisów, które miały... ułatwić im życie.[...]Jak to możliwe, że PiS ma superzałożenia, a wychodzą knoty? Do walki z duszącą przedsiębiorców biurokracją premier utworzył specjalne zespoły. I żeby było ciekawie, nie powiadomił jednych o istnieniu drugich. W efekcie dublują swoją pracę i dopisują do projektów coś, co koledzy dawno wykreślili.W ostatnim roku powstało aż pięć takich międzyresortowych zespołów (działają do dziś). I tak minister gospodarki Piotr Woźniak kieruje zespołem do spraw nowoczesnych regulacji gospodarczych, a Jacek Kościelniak, sekretarz w kancelarii premiera, razem z Michałem Krupińskim, wiceministrem skarbu, stoją na czele zespołu do spraw przywrócenia wolności gospodarczej. Oba zespoły debatują m.in. nad likwidacją koncesji i zezwoleń. Razem się jednak nie spotykają. Krupiński interesuje się też ustawą o zagospodarowaniu przestrzennym. Dopiero jednak od organizacji przedsiębiorców, które poprosił o opinie na temat swoich pomysłów, dowiedział się, że nad podobnym projektem pracuje Ministerstwo Budownictwa. A jeszcze wcześniej nad zagospodarowaniem przestrzennym debatował zespół do spraw przeglądu prawa w zakresie ochrony środowiska i gospodarki wodnej powołany przez ministra środowiska Jana Szyszkę. Kolejnym zespołem - tym razem do spraw usuwania barier prawnych w rozwoju infrastruktury - kieruje Mariusz Błaszczak z kancelarii premiera. Jego interesują bariery drogowe i kolejowe. Swój zespół ma też wicepremier Przemysław Gosiewski. Po nazwie (zespół do spraw przeciwdziałania negatywnym wpływom wzrostu kosztów realizacji inwestycji współfinansowanych ze środków publicznych oraz likwidacji innych barier ograniczających wzrost gospodarczy państwa) trudno się zorientować, czym dokładnie się zajmuje. Po publicznych wystąpieniach wicepremiera można sądzić, że obniżką cen pustaków i walką z monopolami. A to drugie to też domena zespołów Woźniaka i Krupińskiego. Wspólnych narad jednak nie ma.[...]Przedsiębiorcy już drżą na myśl o tym, co zespoły wymyślą, i jednocześnie narzekają, że rząd marnuje czas. Pytają: Kto zna lepiej przepisy utrudniające życie przedsiębiorcom jak nie my sami?- Mamy zieloną księgę barier, nasi koledzy z PKPP "Lewiatan" mają czarną księgę, inne organizacje również mają swoje spisy barier - mówi szef Konfederacji Pracodawców Polskich Andrzej Malinowski. - To efekt kilkunastu lat pracy, powstały ze zgłoszeń firm, które problemy znają z autopsji. Po co więc rząd wyważa już otwarte drzwi? Czy zamiast tworzyć kolejne zespoły, nie lepiej skorzystać z doświadczenia tych, którzy najlepiej znają problem polskiego biznesu?[...]Pracodawcy potrzebują dobrego prawa upadłościowego i naprawczego, porządnej ustawy o zagospodarowaniu przestrzennym, likwidacji barier administracyjnych. [...] Sześcioprocentowego wzrostu gospodarczego, dobrej koniunktury, niskiej inflacji i bezrobocia nikt nie dał nam przecież na zawsze.http://gospodarka.gazeta.pl/firma/1,62845,4442948.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 01.09.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 ........ Materiał jest szokujący podwójnie. Wszystkie te osoby wywodzą się z PiS. Mam nadzieję, że szybko usłyszę przeprosiny premiera, prezydenta, ministra sprawiedliwości... Chyba będe to czesto kopiował ku Twojemu niezadowoleniu... pozwolisz???? Chyba nie do końca zrozumiałeś. Miał być rozbity układ stworzony przez III RP i postkomunę. Tymczasem walczy się z układem powstałym już za czasów IV RP, za rządów Kaczyńskich: Lepper, Kornatowski, Netzel, Kaczmarek, Marzec, Giertych, Lipiec... Dobre i to. Wypadałoby jednak przeprosić społeczeństwo za własne błędy, nie sądzisz? Tak więc, możesz ten tekst kopiować wielokrotnie, ku mojemu zadowoleniu. Od dawna nurtuje mnie natomiast pytanie zasadnicze: skąd Kaczmarek wiedział o akcji przeciwko Lepperowi, bo że to on był źródłem przecieku nie ma dla mnie od początku wątpliwości? Przy okazji rodzą się pytania dodatkowe, jak to jest możliwe, że Lech Kaczyński przez tyle lat nie poznał się na nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ależ mTom, przecież oni wszyscy żyli w III RP, a nawet o zgrozo w PRL. Co przesądza o ich winie i potrzebie surowej kary. Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 01.09.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 oglądałam. Specjalnie puścili całość i to tak długo rozwlekając całą sprawę. Chcą, aby publice wbilo się w pamięć, że nasz kochany PiS rozgniata ten wredny układ. Oczywiście ani slowa, od kogo Kaczmarek się dowiedział, czyli kto jest pierwszym ogniwem przecieku o nielegalnej akcji CBA. Oczywiście, ani slowa, że oskarżyli swoich własnych protegowanych. PiS walczy z układem w PiS Jest szansa, że sami się pozamykają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 PiS walczy z układem w PiS Jest szansa, że sami się pozamykają Oby jeszcze wyrzucili klucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 01.09.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Wiarygygodni forumowicze od kilku dni płakali nad Kaczmarkiem... i co..., to nie są ludzie którzy by przyznali się do pomyłki.... PAtrzcie PIS walczy w układem w PIS..., a SLD robi wszystko by układ ukryć tym razem pod przykrywką LID i Geremka, Lityńskiego..., głosów na forum pewnie wiele znajdą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 01.09.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Wiarygygodni forumowicze od kilku dni płakali nad Kaczmarkiem... i co..., to nie są ludzie którzy by przyznali się do pomyłki.... Wiarygodny forumowicz, który płakał miesiącami nad Lipcem... A'propos czy ktoś z Was w ogóle płakał nad Kaczmarkiem? W całej tej zadymce brakuje mi jednego - zwykłego "przepraszam, pomyliliśmy się w dobieraniu ludzi do rządzenia". Czy Jarosław Kaczyński zdobędzie się na to? Póki co ogłosił dzień "chwały i wielkości narodu". A tymczasem... mamy wreszcie układ! - Nie łączy mnie żaden układ z panem Krauze. Jeśli byłem w jakimś układzie, to do tego układu zaprosił mnie prezydent Lech Kaczyński - powiedział na konferencji były szef MSWiA Janusz Kaczmarek. Konferencja odbyła się w "biało-czerwonym" miasteczku przed Kancelarią Premiera, zorganizowanym przez działaczy LPR. - Tkwiłem w tym chorym układzie, ponieważ byłem zafascynowanym Lechem Kaczyńskim i byłem wobec niego lojalnym. Przepraszam, że byłem w tym układzie - stwierdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 01.09.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Kaczmarek już w ciupie http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4444845.html Straszne.... JAk mogli to zrobić, na jakiej podstawie, rozumiem babę...., LID by tak nie zrobił..., może by nawet premierem go zrobili.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Lewakk, podejrzewam, że takie taśmy mozna nagrać w dowolnym momencie większości polityków. Dlatego apeluję, żeby się sami zamknęli. Wreszcie. I tak jak wspomnieli przedmówcy - PiS w końcu rozmontował układ. We własnych szeregach . Bo nasza demokracja na razie na tym polega - dochodzisz do władzy i musisz się nachapać. Wszyscy to widzą od dawna, do tej pory nie było tego w TV. A jak myślisz, że ktoś jeszcze wierzy w kryształowych ludzi władzy, to masz rację, pod warunkiem, że pójdziesz pogadać z przedszkolakami. Bo z zerówkowiczami już nie ma sensu . P.s. Ciekawe, co maja na Ziobrę, Kaczorów, Gosia i kto nagrywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 02.09.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 czy są inne możliwości? I najwierniejsi z wiernych i najbardziej zaufani z zaufanych: Kaczmarek Kornatowski Marzec Netzel Wasserwanna są wrabiani przez swych "przyjaciół"partyjnych - wniosek: w walkach frakcyjnych na koszt Państwa rządzacy uprawiają gangsterkę polityczną - najbliższy adres - Rakowiecka II ww rzeczywiście są uczestnikami megaukładu - wniosek: rządzący którzy na szefa MSWiA, szefa policji, szefa CBŚ powołują gangsterów, naiwni są jak dzieci /takie na oko 4letnie/ - po rozpoznaniu przypadku - najbliższy adres - zakład dla dzieci specjalnej troski Dzielnicy W-wa Żoliborz albo, albo ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.09.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Tak ciutek z innej beczki..Jeszcze godzinę temu na WP była informacja, że prokuratora ruszyła z kopyta z dochodzeniem w sprawie kampanii wyborczej Tuska. Rok nie robili nic, a teraz przesłuchują kogo się da.Teraz już nie ma, wcięło.Cenzura???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 02.09.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 gdzie się włączy wiadomości, kolejne czerwone SLDowskie filozofy obecnie zwane jako LID mówią o układzie w PIS...., co ciekawe jeszcze kilka dni temu aresztowanie KAczmarka nazywano totalitaryzmem..., co ciekawe, nawet słowa skruchy...., na forum jakoś identycznie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.09.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 wypijmy za błędy na górze,tam nie zmienia się nic mimo lat...J.K. przeprosił za błędy. (kawa na ławę, TVN) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 02.09.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 J.K. przeprosił za błędy. (kawa na ławę, TVN) i tu jest ta różnica.. Ci którzy płakali nad Kaczmarkiem, nazywali rząd reżimem, STasi i pletli inne bzdury choćby na tym forum, na pewno nie przeproszą..., tak jak nie przeprosi ten który napisał że za koalicją PO i PIS głosowali ludzie starzy, chorzy i biedni..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.09.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 To nieprawdopodobne jak niektórzy opatrznie i tendencyjnie rozumieją to ,co się do nich mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Premier przeprosił, ale... kazał też przeprosić opozycji. Tymczasem Ziobro znów się zagalopował i stwierdził, że ma haki na opozycję: Minister Zbigniew Ziobro zapowiada: - Przyjdzie czas na ujawnienie kolejnych faktów i dowodów. Myślę, że będą one robić nie mniejsze wrażenie niż te, które ujrzeliście państwo wczoraj. I będą mówić przede wszystkim nie tyle o panu Janusz Kaczmarku i jego wspólnikach w przestępstwie, ale będą mówić o panu Donaldu [sic!] Tusku, o panu Olejniczaku, panu Giertychu i panu Lepperze. Będziemy wiedzieć, jaka jest prawda - stwierdził. A Lepper wyraża skruchę: - Świętym nie jestem. Warszawa kusiła różnymi imprezami, uroczystościami. Wszyscy zachowywali się mile. Chcieli rozmawiać. Kobiety też. Alkohol ośmielał. No i stało się. Kilka razy zdradziłem żonę. Ale to nie były żadne romanse. Raczej chwile słabości - tłumaczył Lepper. Lider Samoobrony przyznał, że prosił już żonę o przebaczenie i ta mu wybaczyła. Fajna była ta koalicja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.09.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Fajna była ta koalicja... Zupelnie jak z Trzeciego Swiata , ze przytocze slowa Premiera Sprawiedliwego o opozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.09.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 To tylko słowa. Zobaczymy jak się rozwiąże Sejm. No właśnie ciekawe jak on się rozwiąże, jak PO mówi, że nowe wybory niczego nie wniosą, a Jedrek ma wniosek o zniesienie immunitetu to pewnie by nie zostawił sterów LiSa Romkowi (bo Romuś nie jest taki jurny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 PiS na czele http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4456921.html mi ręce opadły, ale cóż. Może to ja jestem goopia i się tu nie nadaję do mieszkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 03.09.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 PiS na czele http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4456921.html mi ręce opadły, ale cóż. Może to ja jestem goopia i się tu nie nadaję do mieszkania Czekaj, czekaj. Moze to dobrze wróży Ostatnio było na odwrót i jak sie skończyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts