Dropsiak 20.01.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 To może to? W związku z policzeniem cięzarnych uczennic nasi wielcy w mEN wymyslili co nastepuje: Ministerstwo Edukacji Narodowej podliczyło wyniki ankiet o liczbie ciężarnych uczennic. -Musimy przygotować świadomość młodej dziewczyny. Powinna być przygotowana do cnoty wierności i czystości - komentował wyniki wiceminister edukacji Mirosław Orzechowski. Wczoraj wiceminister zapowiedział, że resort chce teraz położyć większy nacisk na przestrzeganie uczennic przed zbyt wczesnym rozpoczynaniem współżycia płciowego. - Musimy przygotować świadomość młodej dziewczyny do tego, żeby poczekała z inicjacją do czasu, kiedy założy rodzinę - tłumaczył. - Powinna być przygotowywana do wszystkich cnót, które są niezbędne dla takiej sytuacji, a więc cnoty wierności i cnoty czystości.... A co z uczniami /młodymi chłopiętami/, pytam?? Im MEN nie będzie wpajał tych cnót??? cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.01.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 To może to? W związku z policzeniem cięzarnych uczennic nasi wielcy w mEN wymyslili co nastepuje: Ministerstwo Edukacji Narodowej podliczyło wyniki ankiet o liczbie ciężarnych uczennic. -Musimy przygotować świadomość młodej dziewczyny. Powinna być przygotowana do cnoty wierności i czystości - komentował wyniki wiceminister edukacji Mirosław Orzechowski. Wczoraj wiceminister zapowiedział, że resort chce teraz położyć większy nacisk na przestrzeganie uczennic przed zbyt wczesnym rozpoczynaniem współżycia płciowego. - Musimy przygotować świadomość młodej dziewczyny do tego, żeby poczekała z inicjacją do czasu, kiedy założy rodzinę - tłumaczył. - Powinna być przygotowywana do wszystkich cnót, które są niezbędne dla takiej sytuacji, a więc cnoty wierności i cnoty czystości.... A co z uczniami /młodymi chłopiętami/, pytam?? Im MEN nie będzie wpajał tych cnót??? cd zapewne wielu nie podoba się że ktoś będzie działał w celu zbyt wczesnego rozpoczynania współżycia ..., przecież wystarczy wziąść prasę kolorową, ala np brawo i przeczytać że najlepszym prezentem 14 dziewczyny dla chłopaka jest SEKS.... był w Przekroju a potem na onecie art. że młode dziewczyny które są w ciąży są potem kompletnie zostawione same, odtrąca ich rodzina, szkoła, nawet becikowe im sie nie należy, oi chyba świetnie że wreszcie ktoś systemowo chce im pomóc.... pozostaje problem dziewczynek w ciązy poniżej 14 lat, uwaga kilkadziesiąt w podstawówce to już sprawy dla prokuratora, mamy takie a nie inne prawo... a co do faktów nakaz badania ile jest ciąż w szkołach, to jest żaden pomysł Giertycha i żadna jego chwała, tylko zapis ustawowy wprowadzony przez poprzedni Sejm, i trzeba mocno podkreślić to chyba jedno z lepszych spraw jakie po sobie pozostawiło SLD, a dobrze że Giertych nie zaprzeczył dobrym pomysłom lewicy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.01.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ale kiedy chce mi sie krzyczeć: :"co oni robią z MOJĄ POLSKĄ !!! :o" - to wolę poszukać w tej paranoi czegoś zabawnego. mogę zapytać co za "ONI"??? czy to cykliści??? p.s. mam takie skojarzenie, finansami w Polsce rzadzili największe tuzy ostatnio Balcerowicz (schłądzał gospodarke, bo w Polsce nie może się za szybko rozwijać), Kołodko, Belka, Gilowska i itd.... wszyscy mówią o obniżce podatków o one stale od 1989 rosną, więc co to za "ONI"???, przecież to nasi, to my wybraliśmy Balcerowicza, Belke, Kołodkę, Gilowską i to nasi podwyższają podatki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 20.01.2007 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ale kiedy chce mi sie krzyczeć: :"co oni robią z MOJĄ POLSKĄ !!! :o" - to wolę poszukać w tej paranoi czegoś zabawnego. mogę zapytać co za "ONI"??? ONI to: a/ NIE JA (jak sama nazwa wskazuje ) b/ CI OSOBNICY/CZKI, którzy maja wpływ na to jaka ta POLSKA jest i będzie. Jeśli ktoś powie że jako obywatel też mam na to wpływ (w wyborach ?) - to mu powiem że owszem, taki sam jak na ostatnią wichurę. Próbowałem jakoś jej zaradzić dmuchając w odwrotnym kierunku, więc miałem jakiś wpływ - ale niczego to nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.01.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ale kiedy chce mi sie krzyczeć: :"co oni robią z MOJĄ POLSKĄ !!! :o" - to wolę poszukać w tej paranoi czegoś zabawnego. mogę zapytać co za "ONI"??? ONI to: a/ NIE JA (jak sama nazwa wskazuje ) b/ CI OSOBNICY/CZKI, którzy maja wpływ na to jaka ta POLSKA jest i będzie. ONI czyli np ministrowie finansów obiecujący obniżkę podatków, które od kilkunastu lat, tylko i wyłącznie rosną, gmatwają się, przy ciągłym wycinaniu ulg podatkowych.... ostatnio ministrowie finansów 4 lata Balcerowicz, jakieś po ok. 1-2 lata Belka, Kołodko, rok Gilowska.... rozumiem że na żadną z tych partii które reprezentowali Ci ministrowie nie głosowałeś???? zgadzam się z Tobą Eskimos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 a czym zajmuję się opozycja??? otóż posłowie Platformy Obywatelskiej po nocach zajmuja sie podobno pijaństwem i podrywaniem posłanek Samoobrony... i taka jest alternatywa dla obecnego rządu...., nie wspomnę o obciachu na całą UE że TOOSK ponad najbardziej prestiżową komisję w Parlamencie stawia własne animozje do tak świetnego fachowaca jak Syrusz-Wolski http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=8694354&rfbawp=1169202883.908&ticaid=13137&_ticrsn=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 21.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 no i znowu ktoś zaśmieca watek Zaledwie 15 minut śmiechu dziennie pozwala systematycznie tracić zbędne kilogramy. Naukowcy amerykańscy odkryli, że śmiejąc się przez kwadrans dziennie możemy spalić nawet 2,5 kilograma tłuszczu rocznie, ponieważ śmiech pochłania tyle samo energii, co przemaszerowanie dystansu 800 metrów. Badacze z Vanderbilt University w Nashville przeprowadzili eksperyment z udziałem grupy mężczyzn i kobiet w wieku 18-34 lat. Badani siedzieli przed telewizorem i oglądali półgodzinne programy o przyrodzie i angielskich krajobrazach oraz 55-minutowe klipy komediowe. Podczas oglądania komedii badani spalali o 10-20 proc. energii więcej, niż przy oglądaniu relaksujących programów. i tak tu nalezy trzymac!! Smutasy precz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 21.01.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Idealnie pasuje do tego watkuJ.Pietrzak:http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,3863882.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 21.01.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Dropsiak w zupełności się z Tobą zgadzam, zapewne badania nad sposobami walki z otyłością to nie jest zasmiecanie wątku, ale życzę Ci skorzystania z wniosków uczonych, niektórzy kojarzą Cię z codziennymi hiobowymi wieściami w wątku "wybory..", czas na uśmiech... choć to śmiech przez łzy gdy człowiek czyta że posłowie wybrani przez naród, zajmują się w nocy pijaństwem i pukaniem do posłanek Samoobrony.... nie dziw że często potem nie wiedzą co mówią http://www.youtube.com/watch?v=FX2tq10hSH0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 22.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Wszyscy posłowie radosnie i bezwstydnie idą droga wytyczona przez moralistów IV RP -koalicyjnych budowniczych typu Lipinski i Łyzwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 23.01.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ale jest nowy projekt rozwiazania problemów budżetowych !!! PODATEK OD KOTA ! (kot Pana Premiera, musi coś przeczuwał, bo niedawno wziął i się ......... targnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 23.01.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 w tym wątku i kilku innych prawdziwą, wielką, straszną aferą było rzekome poszukiwanie posady dla chyba dla niektórych zbyt popularnego MArcinkiewicz chyba dla tych co zagłosowali na HGW, teraz szpital psychiatryczny to najlepsze miejsce, nie ważne że prawo jest równiejsze dla HGW i jej nie wolno było odwołać, a wszystkich innych tak, nieważne że ten wszystkiemu winny PIS wykonał prawo uchwalone przez PO i SLD, noiewazne że bedą kosztowne nowe wybory, choć proponowane nowe wybory parlamentarne przez PO w całym kraju są pewnie mniej kosztowne HGW w żywe oczy kręci...Twierdzi że mążżżż nie prowadzi działalności gospodarczej w wawie...:http://bp1.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbTWHafySDI/AAAAAAAAAaA/U7PEP4S9IlU/s1600-h/waltz1.jpg http://bp3.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbTWT6fySEI/AAAAAAAAAaI/BzdNshL20OE/s1600-h/waltz2.jpg Kłamstwo jakoby mąż nie prowadził w stolicy HGW zarzuca już nawet wyborcza: Przepisy są w tej materii jasne. Spóźnienie oświadczenia oznacza wygaśnięcie mandatu i przedterminowe wybory - mówi Jarosław Zieliński, wiceszef MSWiA. Początkowo pani prezydent mówiła, że przepisy określające terminy złożenia oświadczeń majątkowych są zawiłe. Wczoraj zmieniła linię obrony. - W ogóle nie musiałam składać oświadczenia męża, bo on nie wykonuje działalności gospodarczej na terenie Warszawy - oświadczyła. Ustaliliśmy, że Andrzej Waltz ma firmę zarejestrowaną w stolicy i tu płaci podatki. Współpracował ze znaną na stołecznym rynku spółką TransEko projektującą miejskie inwestycje komunikacyjne. - Ale od roku tego nie robi. Prowadzenie działalności to nie to samo co jej wykonywanie. Cały weekend siedziałam z głową w kodeksie i doszłam do takiego wniosku. - To tłumaczenie wydaje mi się pokrętne. Początkowo pani prezydent kwestionuje terminy, ale mówi, że złożyła pismo świadczące o tym, że jej mąż prowadzi działalność gospodarczą. Teraz wbrew oficjalnemu pismu oświadcza, że tej działalności mąż nie prowadzi. Oświadczenia małżonków nie rozstrzygają, czy prowadzi się jakieś interesy w mieście, czy nie. Ten fakt po prostu trzeba zgłosić, bo władza musi być przejrzysta - mówi minister Zielinski. I dodaje: - Hanna Gronkiewicz-Waltz oskarża nas o stosowanie jakichś sztuczek. Przecież przepisy przewidujące utratę mandatu za brak oświadczeń Sejm przyjął w 2005 r. z inicjatywy PO i SLD, gdy PiS był jeszcze w opozycji.http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3868517.htmlhttp://bp0.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbW3b6fySLI/AAAAAAAAAbc/Rb4VjdrzhO0/s1600-h/transeko.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 24.01.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Pijany złodziej poprosił sąsiada okradanego o pomoc. Był tak pijany, że gdy w końcu udało mu się uruchomić kradzionego poloneza, przejechał tylko kilkaset metrów i wpadł do rowu. Jednak był uparty. Zataczając się, zastukał do sąsiada okradanego domu i poprosił o pomoc. Ten pomógł, ale... złapać złodzieja. Kompletnie pijany rabuś, który kradnie samochód, zmienia się w kompletnie pijanego kierowcę. I co go może czekać? 24-latek przejechał polonezem ledwie kilkaset metrów i wpadł do rowu. Obok na podwórku domu zauważył samochód terenowy. W zamroczonej głowie zaświtał mu pomysł, że właściciel terenówki pomoże mu wydostać poloneza. Zastukał do drzwi i poprosił - sąsiada okradzionego właściciela poloneza - o pomoc. Mężczyzna prędko zorientował się, że ma do czynienia ze złodziejem. Ale nie mrugnął nawet powieką, tylko rzeczywiście wyciągnął samochód przy pomocy swojej terenówki. Ale już nie pozwolił złodziejowi nim odjechać. Zaalarmował właściciela poloneza i policję. Teraz pijanemu rabusiowi grozi 5 lat więzienia. dziennik Czyż nie jest wkoło wesoło??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.01.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 w tym wątku i kilku innych prawdziwą, wielką, straszną aferą było rzekome poszukiwanie posady dla chyba dla niektórych zbyt popularnego MArcinkiewicz ----------------------------------------------------- itd,itd, itd czyli kolejna prasowka w ramach calorocznych rekolekcji. Brawo, brawo czujnosc nade wszystko tuz po niekorzystnym wyborze samorzadowym - mimo rzecz jasna, namaszczenia HGW przez Szamana z Torunia i odbytych rekolekcji w Opus Dei !! Tez mnie to smieszy, co jednak nie zmienia faktu , ze nawiedzona zgraja koalicyjnych nieudacznikow, wlasnie sprokurowala na kolanie /w ramach dbania o dobro narodu czytaj : swoj interes wyborczy/ kolejny bubel legislacyjny w postaci kretynskiego i niespojnego przepisu, ktory teraz znowu pozwoli Taniemu Panstwu wydac kolejne kilkaset milionow zlotych z pieniedzy podatnikow. Brawo - to nam obiecywali przeciez. No! Ale jesli sie afiszuje, ze jest prawym i cnotliwym prawnikiem a cytuje na poparcie swych tez bandyte Lenina w tzw pracach doktorskich, po czym idzie lezec krzyzem do kosciola to ...hihihi zupelnie nie dziwota. Kocham ten bolszewicki, poszukajacy ukladow uklad , ktory kolejny raz nam udowodnil jaki jest profesjonalny ....że aż do bólu śmieszny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 24.01.2007 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Czyż nie jest wkoło wesoło??? Dokładnie ! Nawet złodziei mamy takich "polskich". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 24.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Brawo, brawo czujnosc nade wszystko tuz po niekorzystnym wyborze samorzadowym - mimo rzecz jasna, namaszczenia HGW przez Szamana z Torunia i odbytych rekolekcji w Opus Dei !! no popatrz gdzie już ta Pani nie była.... Tez mnie to smieszy, co jednak nie zmienia faktu , ze nawiedzona zgraja koalicyjnych nieudacznikow, wlasnie sprokurowala na kolanie /w ramach dbania o dobro narodu czytaj : swoj interes wyborczy/ kolejny bubel legislacyjny w postaci kretynskiego i niespojnego przepisu, ktory teraz znowu pozwoli Taniemu Panstwu wydac kolejne kilkaset milionow zlotych z pieniedzy podatnikow. Brawo - to nam obiecywali przeciez. Zdecydowanie się z Tobą zgadzam, zgraja nieudaczników sprokurowała na kolanie takie przepisy, dla własnego interesu wyborczego, zrobili bubel prawny, a ta nieudacznica Bufetowa nawet z tak prostymi zasadami obejmowania urzędu nie może sobie poradzić...., 99% burmistrzów potrafiło, nawet w Pcimiu Dolnym a prezydentowa wawy nie potrafiła.... co to za nieudacznicy napisali ten bubel prawny Za GAzetą Wyborczą: "Przecież przepisy przewidujące utratę mandatu za brak oświadczeń Sejm przyjął w 2005 r. z inicjatywy PO i SLD, gdy PiS był jeszcze w opozycji. " http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3868517.html jeszcze teraz te nieudaczniki ciąglę chcą nowych wyborów parlamentarnych, z naszych pieniędzy podatników No! Ale jesli sie afiszuje, ze jest prawym i cnotliwym prawnikiem a cytuje na poparcie swych tez bandyte Lenina w tzw pracach doktorskich, po czym idzie lezec krzyzem do kosciola to ...hihihi zupelnie nie dziwota. racja, racja, Pani prawnik kanoniczna, nie raz krzyżem leżała, a szefostwo NBP obejmowała bez żadnego doświadczenia bankowego ani ekonomicznego, nie dziw że nie potrafiła poradzić sobie z prostymi przepisami... Kocham ten bolszewicki, poszukajacy ukladow uklad , ktory kolejny raz nam udowodnil jaki jest profesjonalny ....że aż do bólu śmieszny . jeszcze, jeszcze, jeszcze, jeszcze... lubie te teksty z Nie.... ale to wszystko to NIC, jak Ci się Wojtku podoba, że Pani HGW twierdząc wielokrotnie że mąż nie ma żadnych interesów w Wawie kłamie..???? http://bp1.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbTWHafySDI/AAAAAAAAAaA/U7PEP4S9IlU/s1600-h/waltz1.jpg http://bp3.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbTWT6fySEI/AAAAAAAAAaI/BzdNshL20OE/s1600-h/waltz2.jpg Jak Warszawiakom podoba się PANI która nie wie po co złożyła oświadczenie, która kręci, kłamie w oczy?? Trzeba przyznać w Warszawie jest wesoło jak nigdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Zdecydowanie się z Tobą zgadzam, zgraja nieudaczników sprokurowała na kolanie takie przepisy, dla własnego interesu wyborczego, zrobili bubel prawny, a ta nieudacznica Bufetowa nawet z tak prostymi zasadami obejmowania urzędu nie może sobie poradzić...., 99% burmistrzów potrafiło, nawet w Pcimiu Dolnym a prezydentowa wawy nie potrafiła.... co to za nieudacznicy napisali ten bubel prawny Za GAzetą Wyborczą: "Przecież przepisy przewidujące utratę mandatu za brak oświadczeń Sejm przyjął w 2005 r. z inicjatywy PO i SLD, gdy PiS był jeszcze w opozycji. " http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3868517.html ... To sie strasznie / a co mi tam , powiem , ze koszmarnie, upiornie wręcz/ ciesze, ze tak zgodnie nawijamy o tej malo profesjonalnej "wadzy" Nie masz jednak racji , bo nie 99% jak piszesz powypelnialo zobowiazania. Duzo wiecej niz ten pozostaly 1% dalo d**py i nie zdarzylo na czas. Nie masz tez racji wasza wielebnosc cytujac mi tu gazety, poniewaz ów bubel powstal nie w 2005 tylko tuz przed ostatnimi wyborami samorzadowymi , kiedy to jedyna sprawiedliwa partyjka postanowila sobie zblokowac listy z samoobronnymi ordynusami i liga ksenofobicznych rodzin. W ferworze walki wyborczej i z braku czasu nie spojrzeli przy zmianie ordynacji w daty wczesniej ustalone i strzelili sobie z gruchy nowy termin dla zeznan malzonkow. Zeby bylo pikantniej to w podobnej sytuacji co namaszczona HGW jest spora grupka z parti najsprawiedliwszej chociaz niewyraznie mowiacej. A wiec strzal w kolano ale dla samej frajdy zrobienia zadymy w Warszawie mozna i swoich poswiecic. Jak mawial Stalin kiedy mu jego syna Niemcy chcieli wymienic na swojego generala. amen PS Pytasz mnie tez co sadze o tej pani co klamie? Ta pani mi sie tak podoba jak ten mazowiecki wojewoda co to po pijaku jezdzi na rowerze, ale juz przeprosil i jego partia mu wybaczyla bo sie chlopina wyspowiadal. Roznice swiatopogladowe nie zmieniaja faktu ze i praktykujacy katolicy z wada wymowy moga miec bolszewickie podejscie do polityki i gospodarki. Rzuciles tez sugestie jakobym czytywal "Nie". Otoz zmartwie cie - nie chwytam tej retoryki, brak tam tez poezji i liryka tak nieskomplikowana W przeciwienstwie wiec... nie przepisuje gazet tylko wyglaszam wlasne poglady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 24.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Zdecydowanie się z Tobą zgadzam, zgraja nieudaczników sprokurowała na kolanie takie przepisy, dla własnego interesu wyborczego, zrobili bubel prawny, a ta nieudacznica Bufetowa nawet z tak prostymi zasadami obejmowania urzędu nie może sobie poradzić...., 99% burmistrzów potrafiło, nawet w Pcimiu Dolnym a prezydentowa wawy nie potrafiła.... co to za nieudacznicy napisali ten bubel prawny Za GAzetą Wyborczą: "Przecież przepisy przewidujące utratę mandatu za brak oświadczeń Sejm przyjął w 2005 r. z inicjatywy PO i SLD, gdy PiS był jeszcze w opozycji. " http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3868517.html ... To sie strasznie / a co mi tam , powiem , ze koszmarnie, upiornie wręcz/ ciesze, ze tak zgodnie nawijamy o tej malo profesjonalnej "wadzy" Nie masz jednak racji , bo nie 99% jak piszesz powypelnialo zobowiazania. Duzo wiecej niz ten pozostaly 1% dalo d**py i nie zdarzylo na czas. Nie masz tez racji wasza wielebnosc cytujac mi tu gazety, poniewaz ów bubel powstal nie w 2005 tylko tuz przed ostatnimi wyborami samorzadowymi , kiedy to jedyna sprawiedliwa partyjka postanowila sobie zblokowac listy z samoobronnymi ordynusami i liga ksenofobicznych rodzin. W ferworze walki wyborczej i z braku czasu nie spojrzeli przy zmianie ordynacji w daty wczesniej ustalone i strzelili sobie z gruchy nowy termin dla zeznan malzonkow. Zeby bylo pikantniej to w podobnej sytuacji co namaszczona HGW jest spora grupka z parti najsprawiedliwszej chociaz niewyraznie mowiacej. A wiec strzal w kolano ale dla samej frajdy zrobienia zadymy w Warszawie mozna i swoich poswiecic. Jak mawial Stalin kiedy mu jego syna Niemcy chcieli wymienic na swojego generala. amen PS Pytasz mnie tez co sadze o tej pani co klamie? Ta pani mi sie tak podoba jak ten mazowiecki wojewoda co to po pijaku jezdzi na rowerze, ale juz przeprosil i jego partia mu wybaczyla bo sie chlopina wyspowiadal. Roznice swiatopogladowe nie zmieniaja faktu ze i praktykujacy katolicy z wada wymowy moga miec bolszewickie podejscie do polityki i gospodarki. Rzuciles tez sugestie jakobym czytywal "Nie". Otoz zmartwie cie - nie chwytam tej retoryki, brak tam tez poezji i liryka tak nieskomplikowana W przeciwienstwie wiec... nie przepisuje gazet tylko wyglaszam wlasne poglady Alez Wojtku nie będe Ci przeszkadzal w dalszym fantazjowaniu, jak dla mnie możesz nadal się podkręcać, wszyscy wiedzą kiedy przepis powstał, nawet wyborcza uczciwie pisze, ale jeden Wojtek wie lepiej, jak to Wojtki:):) gdybyś miał wątpliwości http://bp3.blogger.com/_LOyNymEfW24/RbN2ZKfyR0I/AAAAAAAAAXM/8HK4SWOCPmw/s1600-h/24j.jpg czyli: Art 26 Wygaśnięcie mandatu wójta następuje wskutek: 1. odmowy złożenia ślubowania, 1a. niezłożenia w terminach, określonych w odrębnych przepisach, oświadczenia o swoim stanie majątkowym, oświadczenia o działalności gospodarczej prowadzonej przez małżonka, oświadczenia o umowach cywilnoprawnych zawartych przez małżonka lub informacji o zatrudnieniu, rozpoczęciu świadczenia pracy lub wykonywania czynności zarobkowych albo zmianie stanowiska małżonka," a kiedy przepis powstał, wyobraź sobie że nie w czasie powoływanej tu przez Ciebie koalicji, a każdy może sprawdzić w wiarygodnym źródle, a nie u Wojtka:):) http://orka.sejm.gov.pl/proc4.nsf/opisy/591.htm Popatrz wszystkich obowiązuję prawo, wyleci kilkuset wybranych, gdy Ty czy ja spóźnimy się z banalnym PITem nie ma tłumaczenia jest kara bo tak stanowi prawo, ale PIS-owi radni, wójtowie mogą wylecieć to jest w porządku ale jednej HGW nie można ruszyć bo ona jest równiejsza, ponad prawem, bo wszystkiemu winne jest PIS (i taka mantra wkoło) tylko dlatego że Pani która miała rządzić stolicą, która miała wydawać pieniądze unijne (gdzie jakże ważne jest spełnianie terminów) nie potrafiła spełnić banbalnego obowiązku który był jednakowy dla wszystkich.... Czy stolica znów zagłosuje na HGW która kłamie w oczy?? Wojtku, jak czytam te Twoje teksty o katolikach, o bolszewickich podejściach, o wadach wymowy.... nie wiem ten styl zapewne wielu się podoba, ale czym to się różni od tekstów w NIE???? Wesoło w tej Warszawie!!!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 24.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Pijany złodziej poprosił sąsiada okradanego o pomoc. Był tak pijany, że gdy w końcu udało mu się uruchomić kradzionego poloneza, przejechał tylko kilkaset metrów i wpadł do rowu. Jednak był uparty. Zataczając się, zastukał do sąsiada okradanego domu i poprosił o pomoc. Ten pomógł, ale... złapać złodzieja. Kompletnie pijany rabuś, który kradnie samochód, zmienia się w kompletnie pijanego kierowcę. I co go może czekać? 24-latek przejechał polonezem ledwie kilkaset metrów i wpadł do rowu. Obok na podwórku domu zauważył samochód terenowy. W zamroczonej głowie zaświtał mu pomysł, że właściciel terenówki pomoże mu wydostać poloneza. Zastukał do drzwi i poprosił - sąsiada okradzionego właściciela poloneza - o pomoc. Mężczyzna prędko zorientował się, że ma do czynienia ze złodziejem. Ale nie mrugnął nawet powieką, tylko rzeczywiście wyciągnął samochód przy pomocy swojej terenówki. Ale już nie pozwolił złodziejowi nim odjechać. Zaalarmował właściciela poloneza i policję. Teraz pijanemu rabusiowi grozi 5 lat więzienia. dziennik Czyż nie jest wkoło wesoło??? Dropsiak, ale redaktor tego tekstu też chyba nie stroni od kielonka. Trzy razy to samo powatarzać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.01.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 lewwak nie cytuj calych wypowiedzi , to nie potrzebne i niezgodne z netetykieta a Ty widac wrazliwy i kulturalny jestes. Nie uzywaj prosze tez okreslen typu "wszyscy wiedza", "nie podkrecaj sie" bo to sa metody socjotechniczne i manipuluja wypowiedzia , sa wiec na poziomie malych demagogow z ktorymi raczej sie powaznie nie dyskutuje. A jednak nie spojrzales do przepisow zmienionej ordynacji mimo cytowania tylu gazet. Termin ostateczny skladania zeznan majatkowych burmistrzow rozni sie od terminu dla ich malzonkow /akurat wyszlo Hani o 2 dni / i jest to wynik ostatnich zmian , do czego zreszta sami pomyslodawcy owych zmian sie przyznaja iz jest to nieporozumienie i bzdura. A wiec jednak ktos na kolanie to pisal i nie byli to wcale kolesie Lesia z SLD Nie mam zamiaru sie z toba spierac i ci udowadniac. Ja o czym innym i ty o czym innym wiec nie wysilaj sie na ten protekcjonalny ton o Wojtkach. Czyzby to w celu udowodnienia sobie swoich racji czy tez dodania sobie wiekszego animuszu ? Ale wiem twoje agitatorskie ego musi byc na wierzchu, wiec niech ci bedzie. Dowodem cytowany tu artykul , ktory nie o tej bajce opowiada o ktorej my sobie tu kopytkujemy Slowa uzyte przez mnie takie jak bolszewizm , katolik/nic zlego nie powiedzialem przeciez/ czy permanentnie i powszechnie panujaca w niektorych kregach wada wymowy/ dziwne ze wiesz o jakie ugrupowanie mi chodzi / nie naleza do okreslen plugawych a jedynie do zasugerowania o kogo mi chodzi i okreslenia stylu i standardow uprawianej przez niektorych polityki oraz jej przewrazliwionych zwolenikow, ktorzy jako jedyni wraz ze swoimi przywodcami maja monopol na prawde (a kto nie mysli jak oni jest wrogiem narodu ,niepatryjota i niepolakiem ) . Co to ma wspolnego z jezykiem "Nie" ja nie wiem bo nie czytuje, ty chociaz pewnie jestes zniesmaczony tym pisemkiem , widze ze jestes jednak dobrze zorientowany /rowniez charakterystyczne dla pewnych postaw / wiec zapewne masz racje. Masz racje , ze HGW klamie. Zreszta klamie podobnie jak przedstawiciele innych ugrupowan zarowno tych lewacko lewicowych a nawet tych o szczegolnie glosno podkreslanym rodowodzie katolickim. Fuuuuj! To juz hipokryzja a to nie jest smieszne, to zalosne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts